Keek op de Week (123)   Leave a comment

Jokes moppenboek is één grote grap

De ellendige muziek die deze week door de ether schalde op onze werkplek bleek dit keer niet afkomstig van het schreeuwerige StuBru maar kwam van Q-music, een zender die volgens ons vrijwel zeker een huismerk is in de hel. Ik weet bijzonder weinig over Q-music, tenzij dan dat Wim Oosterlinck er al jaren tot het vaste meubilair behoort en dat hij een blonde sidekick heeft die Joke van de Velde heet. Ik vind Joke best een aantrekkelijk kind, ook al zit ze ondertussen in haar mid-thirties. Wat er allemaal uitkomt op de radio is echter zelden van hoog niveau. Niet dat het voor mij altijd high brow of intellectueel gezwets moet zijn, maar voor Joke is het devies ‘Tais-toi et sois belle’ ooit uitgevonden denk ik. Nu is ze weer op het lumineuze idee gekomen om een moppenboek op de markt te brengen, al lijkt het voorstel in dit geval uit de hersenpan van Oosterlinck afkomstig te zijn. We hebben volstrekt geen idee welke gillers er in het boek zijn terug te vinden (ik durf dit boek zelfs niet op onze bestellijst te plaatsen voor de bib), al lijkt ons dat geen must. Wij gokken dat het algemene niveau dit filmpje zal benaderen. Doe er je voordeel mee zou ik zeggen!

We zullen deze week eerst de nieuwsberichten afhandelen waarin vrouwen een hoofdrol spelen. Zo kreeg een andere ex-Miss, Tanja Dexters,een schadevergoeding van kwaliteitsblad Dag Allemaal na zogenaamde pikante onthullingen over haar privéleven, Anne Teresa De Keersmaeker kreeg een onderscheiding in Oostenrijk, in de bioscoop liep het storm voor ‘Fifty Shades of Grey’, Lady Gaga heeft zich verloofd en de Antwerpse universiteit trok aan de alarmbel omdat de Nederlandse pornoproducente Kim Holland een filmpje had gedraaid met blonde del ‘Cloë’ en ze waren daar niet zo wild van aan de unief. Ondertussen is het betreffende filmpje offline gehaald en vervangen door een andere slet die als schuilnaam ‘Julie’ meekreeg en waarvan het filmpje werd geprepareerd in Lommel. Als dat maar goed komt! Zou SP.A burgemeester Peter Vanvelthoven durven ingrijpen? Ook Junior Eurosong sterretje Laura Omloop kwam in moeilijkheden nadat haar ex-vriendje een naaktfoto van haar op Twitter plaatste. Hopelijk is dit opnieuw een flinke waarschuwing voor jonge mensen dat ze toch moeten oppassen met hun privacy en hoe die eventueel kan worden geschonden als ze eventjes niet opletten. Zangeres Lesley Gore is uitgefeest, zij overleed op 58-jarige leeftijd aan longkanker.

Deden de mannen het dan zoveel beter? Turkse parlementsleden gingen nog eens met mekaar op de vuist, de Belgische fiscus lijkt zich dan toch te buigen over de belastingconstructies van onze Belgische topvoetballers, Luca Brecel stuntte tegen Mark Selby en onze prins Laurent praat dagelijks met de doden. Wil je graag weten hoe het met een dierbare overledene gaat? Slechts één adres! Er waren ook twee voetbalclubs die zich stevig misdroegen: Chelsea en Feyenoord. Die van Chelsea maakten zich onnuttig in de Parijse metro met racistische small talk en de Rotterdamse no brainers maakten er een puinhoop van in het historisch centrum van Rome. Club Brugge boekte een prima resultaat in Denemarken (kwalificatie wenkt) en Anderlecht voetbalde goed maar vergat af te werken. Zij zullen hun klus in Rusland moeten afmaken. Tweede klasse lijkt inderdaad het vagevuur in ons Belgische voetballandschap: Bergen is failliet en met RC Mechelen gaat het stilaan dezelfde richting uit. Hoe dat de verdere competitie in de war zal schoppen zullen we de komende weken ervaren. Popgroep Blur kondigt voor april een nieuw album aan, de dertienjarige Lars uit Vlamertinge pleegde zelfmoord na voortdurende pesterijen en ex-wielrenner Claude Criquielion overleed op 58-jarige leeftijd na een zware beroerte.

En we eindigen met wat berichten van algemene aard: 10 % van de Vlaamse professoren faalt op een Engelse taaltest, de cycloon Marcia houdt lelijk huis in Australië, er is iets grondig mis met de kwaliteit van de XTC-pillen, Griekenland krijgt vier maanden extra hulp van de EU, dan toch geen staakt-het-vuren in Oekraïne en Wout Bru opent een nieuw restaurant in Gent, zijn ex doet hetzelfde maar dan in Schilde. De actie ‘Dagen zonder vlees’ is gestart en zal 40 dagen duren, tienduizenden mensen bij de herdenking van de schietpartij in Kopenhagen, Faithless zal op TW Classic spelen (naast Anouk en Robbie Williams), ‘Timbuktu’ won de César voor ‘beste film’, we mogen in de toekomst nog films verwachten over Charlie Hebdo en over Edward Snowden, 42 % van de Belgen vindt werkloosheid het grootste probleem in onze maatschappij, de eventuele naamsverandering van Cara Pils naar Everyday Pils werd niet meteen op algemeen gejuich ontvangen door de fans, de laffe zoutzuuraanval door één idioot in de Delhaize van Antwerpen Zuid en onze regering wil de razend populaire illegale Netflixvariant Popcorn Time aan banden leggen. Dat carnaval vieren niet altijd van een leien dakje loopt werd afgelopen week ook duidelijk. Over onze Vette dinsdag hadden we weinig te klagen, maar er vielen wél enkele doden. De één werd aangereden door een roekeloze automobilist, de ander werd dood aangetroffen in een garagebox in Aalst door carnavalisten. In Valkenburg beviel een carnavaliste tijdens het carnavalbal van een tweeling. Ze kreeg daar geen buikpijn (zoals ze zelf dacht) maar gewoon weeën. Hoe het met de Academy Awards afloopt lees je pas in onze volgende Keek, want die gebeurtenissen spelen zich af in de nacht van zondag op maandag. Wij zijn volgende week graag terug op de afspraak, tenzij een flauwe mop van Joke van de Velde of een slecht verteerde xtc-pil ons helemaal zou slopen! 😉

Posted 21/02/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: