Hoe Pukkelpop 2015 er zou kunnen/mogen uitzien!   Leave a comment

pukkelpop 2015

De voorpret naar de volgende Pukkelpopeditie begint voor de meeste bezoekers elk jaar wanneer ze hun wishlist mogen doorsturen naar de organisatie. Volgens mij houden de organisatoren niet écht rekening met al die inzendingen maar zien ze het meer als een soort van muzikale barometer om te zien wat er leeft onder de gemiddelde festivalganger. Voor ons maakt het bitter weinig uit: elk jaar zijn wij weer trouw op post, ongeacht welke headliners men op de main stage plaatst. Niet dat het ons Siberisch koud laat, maar mocht men toch uitpakken met minder grote kleppers dan verhoopt dan kunnen wij steeds terugvallen op de Club, de Marquee of de Castello. Er is altijd wel een valabel alternatief voorhanden, in het slechtste geval lassen we gewoon een drank/eet/plaspauze in. Deze maand verwachten wij trouwens de eerste lading Pukkelpopnamen. Als ik mij niet vergis komt de organisatie in eerste instantie met de headliners en ongeveer de helft van de affiche op de proppen, later wordt die wat verder aangevuld en tot slot komen er nog wat Belgische bands om de line-up helemaal af te ronden. Dit jaar mogen we best iets speciaals verwachten, want als ik me niet vergis zit men ondertussen aan editie 30. Ik vond het daarom een gepast moment om via deze blogpost al 30 namen vrij te geven die editie 30 serieus zouden opfleuren. Dat onze affiche minstens zes headliners telt is te wijten aan het feit dat bij een feesteditie geld sowieso een inferieure rol speelt. Uiteraard schieten wij serieuze kemels met dit lijstje, maar we mogen al eens dromen zeker? Desalniettemin hebben we rekening gehouden met het feit dat Nirvana niet meer kan en dat ook Amy Winehouse, Michael Jackson of Lou Reed niet meer onder ons zijn. Hopelijk is de ontgoocheling niet té groot, mocht straks blijken dat hele andere namen het mooie weer zullen maken. Wij hebben in elk geval genoeg realiteitszin om weer verder te gaan met ons leven! 😉

1. The Cure : speelden eind 2014 enkele concerten in Londen die op geweldig veel bijval mochten rekenen. Genoeg reden dus om Pukkelpop 2015 te headlinen!

2. Blur : het had ook Gorillaz kunnen zijn maar die komen pas in 2016, Blur brengt een nieuw album uit in april dus een ideale gelegenheid om ze naar Kiewit te halen.

3. Arcade Fire : twee keer eerder op Pukkelpop, hun laatste doortocht dateert alweer uit 2007 dus het zou een uitstekend moment zijn om terug langs te komen.

4. Viet Cong : dit is voer voor de meerwaardezoeker dus vrijwel zeker terug te vinden in de Club, de Marquee of de Castello. Vergeet je oordopjes niet!

5. Ride : Pukkelpop is altijd ‘in’ voor reünies van topbands uit het verleden, dus is deze shoegaze een ferme kanshebber (cfr. Slowdive vorig jaar).

6. The Strokes : speelden bij mijn weten nog nooit op Pukkelpop, vermits er voor alles een eerste keer moet zijn voegen we hen aan de affiche toe!

7. Interpol : ooit gemist als voorprogramma bij U2, omdat we de brute pech hadden dat we fileleed moesten trotseren.

8. Spoon: liever tien keer na mekaar Spoon op Pukkelpop, dan één keer Linkin Park. LP kan hier ook worden vervangen door bijvoorbeeld Nickelback. 😉

9. Caribou : omdat wij zeker niet vies zijn van een fijn streepje dance, zal geen grote volksverhuizing op gang brengen dus kan makkelijk aan de dancekant worden geprogrammeerd.

10. Four Tet : kan absoluut een knaller worden in de Castellotent, zeker als daar een prima lichtshow en de nodige visuals bij worden geprojecteerd.

11. Underworld : of het de magie van 1994 (eerste keer dance op PP!) nog kan oproepen weet ik niet, maar ik zou het fantastisch vinden als ze kwamen!

12. Angus & Julia Stone : oké, Julia is gewoon een snoepje dus ze zullen verdomd hard hun best moeten doen om het publiek op de wei te overtuigen. Gedijen het best in de Club!

13. Tame Impala : Pukkelpop 2010 was al vrij overtuigend, dus we denken dat de Aussies dit jaar terug van de partij zullen zijn.

14. SBTRKT : bij Rock Werchter vond men het WK voetbal vorig jaar belangrijker, maar op Pukkelpop staat de muziek uiteraard wél centraal!

15. Hudson Mohawke : stond in 2013 op Pukkelpop als TNGHT, zijn samenwerking met Lunice. Moet muzikaal sterk genoeg zijn om het op eigen houtje te kunnen rooien.

16. Beck : maakte ontegensprekelijk één van de betere cd’s van 2014, dus op basis hiervan verdient hij zeker een plaats in de line-up.

17. The Libertines : sieren deze affiche omwille van hun cultstatus, of ze ooit nog in Hasselt geraken is twijfelachtig. Pete Doherty raakte via een (lange) omweg ooit op Polsslag, dus wie weet …

18. Belle & Sebastian : Isobel Campbell moeten we er zelf bijdenken, maar ik neem aan dat het net als in 2006 zal staan als een huis!

19. Father John Misty : het moet al héél raar lopen wil één van de ex-leden van Fleet Foxes dit jaar niet op de affiche staan!

20. Flying Lotus : met deze man kan men twee kanten op, hij kan zijn eigen nummers verhaspelen ofwel achter de draaitafels de beste dance van andere artiesten door de speakers jagen.

21. Noisia : nu Kane en Krezip er gelukkig mee zijn gekapt kunnen zij de fakkel met veel plezier doorgeven aan deze kerels uit Groningen. Trek alvast je dansschoenen aan!

22. Prince : ‘We wanted Prince but all we got was Major Lazer!’ Met dank aan die kloothommels van The Prodigy. Als er nog eens een gaatje moet worden gevuld en er geen tandarts in de buurt is …

23. The Wombats : één van de weinige dingen die wij zagen tijdens de rampeditie van 2011. Als Foo Fighters mag terugkomen, dan zij ook!

24. Kwabs : één van dé verrassingen van PP 2014, die ons in de Castello van onze sokken blies. Wij kijken reikhalzend uit naar zijn debuut!

25. David Bowie : het is natuurlijk een utopie, maar wij blijven stilletjes hopen dat het ooit een self-fulfilling prophecy wordt. Waar zijn die duimen?

26. Röyksopp : stonden al een aantal keer op Pukkelpop, maar wij worden dat niet beu. Hopelijk kan hetzelfde worden gezegd van Chokri & co! 😉

27. Twin Shadow : zet ik gewoon in het lijstje omdat het écht muziek is die op Pukkelpop thuishoort, heeft bovendien een nieuwe cd (‘Eclipse’) om te promoten.

28. Scuba : ik zat de laatste jaren steeds minder aan de dancekant, maar dat komt ook omdat ze die tegenwoordig zelfs in andere tenten programmeren. Scuba zou een omweg waard zijn!

29. Built to Spill : stond nog nooit op Pukkelpop, nochtans een band die Eppo Janssen weet te bekoren dus gok ik dat ze dit jaar zullen komen.

30. Massive Attack : al twee keer eerder op Pukkelpop, dus waarom geen derde keer? Men zou er ondergetekende een enorm plezier mee doen!

Zelf een beter, realistischer beeld van wat de nieuwe Pukkelpopaffiche zal brengen? Laat het ons dan zeker weten in de comments! Je weet maar nooit of de organisatie meeleest! Mijn gok? Zes van de 30 namen die hier staan zullen effectief naar de wei afzakken, da’s dus 20 %. Wie biedt meer?

Advertenties

Posted 03/03/2015 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: