Keek op de Week (128)   Leave a comment

günter grass 1927-2015

Vandaag openen we met een droef bericht uit een sector die ons zeer dierbaar is omdat we er dagelijks in vertoeven. Iedereen die ook maar een greintje literaire kennis bezit zal vast bekend zijn met het werk van Günter Grass, die op 87-jarige leeftijd letterlijk én figuurlijk de pijp aan Maarten gaf. Ik heb uiteraard niet al z’n boeken gelezen, maar wél het voornaamste: ‘De blikken trommel’, waarvan ik later ook de verfilming zag. Wij kunnen eigenlijk boek én film aanbevelen. Mocht je nog verlegen zitten om een vakantieboek, dan kan je altijd eens in het werk van wijlen Günter Grass duiken. In 1999 won hij trouwens de Nobelprijs voor Literatuur. Meestal is dat een prima indicatie om te weten of zijn werk de moeite waard is! Ontvielen ons ook: ex-weerman Bob De Richter (65) en de oudste Belg (110). Wij werden ook niet écht vrolijk van een schietpartij op de spelersbus van Fenerbahçe, waarbij de buschauffeur zwaargewond raakte, de overstromingen in Chili met een hoop doden en vermisten, Al-Shabaab versus Kenia en andersom, de Belgische fotograaf die werd vermoord in Rio en de interne ruzies binnen de KBVB én daarbuiten waarbij zowel De Keersmaecker als Wilmots voor hun positie moeten vrezen (en dat op een moment dat ons land de derde plaats haalt in de FIFA-ranking). ’t Is eigenlijk ongezien in tijden van hoogconjunctuur want nooit stonden onze Duivels zo hoog geklasseerd. Of dat net de verdienste is van beide genoemde heren is nog maar de vraag. Het kan net zo goed door de grote kwaliteit van de huidige lichting Belgische voetballers zijn. Tevens wenkbrauwengefrons voor de Mechelaar die zijn zoontje uitleende aan een Duitse pedofiel, de Diepenbeekse basketbaltrainer die wel eens vrijuit zou kunnen gaan nadat hij in de douche beeldmateriaal verzamelde van minderjarige meisjes, N-VA dat het nog eens over de geldtransfers van Vlaanderen naar Wallonië heeft (‘Zet die plaot af!), een Duitse vrouw van 65 die zwanger is van een vierling (onverantwoord!), de jonge ref die voor de tweede keer in zijn carrière het ziekenhuis werd ingeslagen, de trainer van KV Oostende die de 13-jarige Ximon die niet goed trainde openlijk tot ‘Lul van de week’ bombardeerde (ondertussen is hij trouwens terecht ontslagen door Marc Coucke) en de rekening van 0,50 euro die een Leuvense brasserie vroeg voor de opwarming van een papfles.

We compenseren graag in de andere richting met beter nieuws: Alexander Kristoff won de Ronde van Vlaanderen én de Scheldeprijs, de Muppet Show maakt na 19 jaar een come-back, hetzelfde gebeurt ook met de Teletubbies (niet die vroegere SP.A’ers maar enkele andere kwasten), de campagne Broederlijk Delen bracht 3,2 miljoen euro op, zeilmeisje Laura Dekker trad in het huwelijk, Tim Vanhamel werd definitief ingelijfd bij The Hickey Underworld, de Boston Bomber werd schuldig bevonden, in de mediaoorlog van de familie Le Pen trok vader Jean-Marie aan het kortste eind, Rock Herk heeft een sterke affiche, Parijs-Roubaix werd gewonnen door Degenkolb, Hillary Clinton is officieel kandidate voor de presidentsverkiezingen van 2016, ex-tennisster Amélie Mauresmo is zwanger,  Barack Obama wordt steeds betere maatjes met Raúl Castro en het echtpaar Justin TimberlakeJessica Biel verwelkomden hun zoontje Silas Randall. We hebben nog een aantal voetbalberichten kort samengevat. Een tijd geleden schreven we dat het quasi zeker was dat STVV de titel zou pakken in tweede nationale. Hun voorsprong op Lommel SK begon echter serieus te slinken en bedraagt ondertussen slechts drie punten. Als beide ploegen hun voorlaatste match winnen valt de beslissing op de slotdag, wanneer de kalendermaker toevallig voor een onderling duel op Stayen heeft gezorgd. Spanning verzekerd! Datzelfde kan ook worden gezegd van onze play-offs in de JPL. Play-off 2 is zo verdomd oninteressant dat er vooralsnog niet meer over berichten. De winnaars van de eerste speeldag in po 1 werden op de tweede speeldag ineens de verliezers waardoor de situatie aan de top ongewijzigd blijft. Volgende week ziet het er ongetwijfeld weer anders uit! Bij Anderlecht rommelt het ondertussen in de medische staf, want de clubdokter mag op het einde van dit seizoen zijn biezen pakken. Een aantal tweedeklassers heeft dan weer serieuze licentieproblemen. Stamnummer 1 (FC Antwerp) degradeert op dit moment naar derde, waar het volgend seizoen met Beerschot-Wilrijk terug een heuse stadsderby krijgt voorgeschoteld. Moeskroen-Peruwelz kreeg verrassend een licentie, maar ondertussen hebben zowel Cercle als Lierse beroep aangetekend. Youri Tielemans zou (net als enkele andere Anderlechtyoungsters) in de belangstelling staan van Atlético Madrid. Afwachten wat dat geeft!

En we hebben tot slot nog een smal blokje varia. De regering schaft de gratis stroom voor gezinnen af, aartsbisschop Léonard haalde hard uit naar de abortuswet die 25 jaar bestond (tsja, zoveel ongeboren kindjes die zijn discipelen nu niet hebben kunnen misbruiken, denk ik dan!), David Lynch past voor een nieuwe reeks ‘Twin Peaks’ (ik begrijp hem, de cast ziet het plots iets minder zitten), de Algerijnse zanger Khaled werd veroordeeld voor plagiaat, Vlaanderen wil een nieuwe Bouwmeester, Farid le Fou is opnieuw vrij (tenzij er Monopolygewijs een kaartje ‘Ga naar de gevangenis’ wordt getrokken), ex-wielrenner Eddy Planckaert (56) wil het werelduurrecord aanvallen (geen grap!), bijna 300.000 Belgen mogen niet meer gokken, er is wat paniek in ons land voor de gevreesde Aziatische tijgermug en het zou best kunnen dat men jongens straks preventief gaat inenten om keelkanker te voorkomen. Wij namen ook kennis van het bericht waarin de Russische pornoster Alina Henessy (bekend onder x aantal stage names) voetballer Aleksandr Kokorin 16 uur non-stop stomende seks aanbood indien hij nog een aantal doelpunten zou scoren dit seizoen. De hamvraag blijft: ‘Heeft Kokorin überhaupt seksuele aanmoediging nodig?’ Indien ik seksuele aanmoedigingen zou ontvangen als ik voor 150 edities ‘Keek op de Week’ kan zorgen, zijn jullie vast en zeker de eersten die het weten! 😉

Advertenties

Posted 14/04/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: