Verjaardagsetentje bij ‘6 Zinnen’ (Hasselt)   Leave a comment

Zes Zinnen Hasselt

Oorspronkelijk ging dit verjaardagsetentje door ergens eind januari, maar één van onze familieleden werd plots ziek waardoor we terug een nieuwe datum moesten prikken. In een razend populair restaurant als dit ben je helaas meteen enkele maanden verder als je opnieuw wil reserveren. Ons geduld wordt echter beloond! Het langverwachte moment is nu eindelijk aangebroken om eens uit te checken of het werkelijk zo goed is bij Karoline, Jan en Jochen in de 6 Zinnen. Na een weekje verlof vliegen ze er sinds een aantal dagen weer flink in met een nieuw menu. Wij hopen ons (vervroegd) weekend dus gepast te kunnen inzetten op de Luikersteenweg in de hoofdstad van de smaak. Het is al een tijdje één van de grootste culinaire hypes van Hasselt. Het feit dat ze plaats 1 (op 162 Hasseltse horecazaken) bezetten bij Tripadvisor is mogelijk een indicatie, wetende dat daar zelfs enkele sterrenzaken tussen zitten. Achteraf volgt uiteraard een culinair verslagje van onze belevenissen.😉

UPDATE

Met een fleurig lentezonnetje op de achtergrond rijden wij met z’n vijven naar Hasselt op zoek naar culinaire satisfactie. De parking onder de brug staat propvol, dus wagen wij onze kans op de Luikersteenweg zelf. Mogen enkel bewoners hier parkeren of mag je hier staan als je een parkeerschijf gebruikt? Volgens chef-kok Jan, die ons ontvangt, mag je hier parkeren als je gewoon je schijf legt. Probleem opgelost! Wanneer we de hoek omdraaien merken we meteen dat er veel licht is in de zaak, niet alleen omdat er achteraan nog een raam zit maar ook door de sierlijke lampen die er hangen. De airco van LG is geen zware bak (zoals je die in zuiderse landen ziet hangen) maar een designmodelletje. Foto’s met daarop de zes zintuigen gesymboleerd zorgen ervoor dat dit geheel mooi afsteekt tegenover het witte decor. Wanneer we aan tafel zitten komt gastvrouw Karoline ons het 100 % Ons lunchmenu voorstellen. Ze vraagt meteen of we graag een aperitief willen drinken. Uiteraard zeggen we daar geen neen tegen! Eén keer cava (van Spaanse origine) en vier keer pisco sour. Die heb ik mijn tafelgenoten aangepraat, want ik heb dat drankje in grote hoeveelheden geconsumeerd toen ik ooit in Chili was. Daar kreeg je het gele goedje steeds geserveerd met een gesuikerd randje. De Chilenen beweerden ook stellig dat het hun nationale drankje was, maar voor hetzelfde geld mogen ze het in Peru tot nationaal erfgoed claimen. Aan onze pisco sour is wat kaneel toegevoegd. Ik ruik dat graag, maar wie ben ik natuurlijk! Ons eerste hapje staat al op tafel: kroepoek van linzen met een dip van kikkererwten. We zijn er snel uit: we eten niet à la carte, maar gaan gewoon voor het lunchmenu aangevuld met een flesje rode wijn (Spaans), een fles witte wijn (uit Oostenrijk) en flesjes bruis én plat van Bru. Allemaal zorgvuldig uitgekozen.

Terwijl we gemoedelijk aperitieven brengt Jan hapje nummer twee: aardpeer met avocado en opgelegde haring. Mijn vader jent me onmiddellijk door te stellen dat ik eigenlijk geen haring lust. Een stelling die overigens fout is: ik eet dat één keer per jaar tijdens Vette Dinsdag, maar anders nooit! De smaak zit overigens goed. Hapje drie arriveert  en bestaat uit oliebollen van bloemkool met pickles. Niet enkel de hapjes komen in een vlot tempo voorbij, ook de bezoekers druppelen nu binnen en in geen tijd zijn de pakweg dertig plaatsen bezet. Wij begrijpen ineens waarom je hier zo lang op voorhand moet reserveren! Het laatste hapje net vóór ons voorgerecht is gelakte varkensspiering met sesam. Allemaal van voortreffelijke kwaliteit! Zelfs mijn vader (die al eens kritisch durft te zijn) geeft het grif toe. Ons restaurantbezoek heeft trouwens ook een praktisch nut: zo komen we te weten dat je het pipetje voor de olijfolie gewoon bij Oil & Vinegar kan vinden en dat ie bovendien sterk staat geprijsd! Oh ja, wij zijn absoluut fan van hun brood (zeker als je dat doordrenkt met een beetje olijfolie). Gastvrouw Karoline is van veel markten thuis, zij leidt het geheel op een voortreffelijke manier.

Ondertussen kan ons lunchmenu écht van start gaan: als voorgerecht serveren ze melklam met een coulis van linzen en een vinaigrette met mierikswortel en feta. Het hoofdgerecht is kabeljauw met prei en asperges met een aardappelmimosa van gepofte boekweit. Als dessert is er ijs met witte chocolademousse, citrusvrucht, krokantje en tonkabonen. Willen we nog graag koffie? Graag zelfs! Dat betekent in ons geval twee keer koffie, twee maal cappuccino. Voeg daarbij nog enkele chocozoenen (zeg maar de mini-versie van de overbekende negerinnetet), ananas met dulce de leche en een mini gebakken wafeltje. Dat alles voor een faire prijs! Ruim drie uur later staan wij voldaan op de stoep. Het zonnetje schijnt (nog steeds), alweer een extra reden om vrolijk naar huis te gaan. Tijd voor onze slotconclusie: Believe the hype! Alle superlatieven die men over ‘6 Zinnen’ uit de kast haalt zijn gewoon waar! Drie woorden: ‘voor herhaling vatbaar’. Way to go, Karoline, Jan en Jochen. Thuis praten wij gezellig na met een magnumfles Domaine de la Jasse op tafel. Over 6 Zinnen, maar uiteraard ook over koetjes en kalfjes!😉

Posted 17/04/2015 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: