Keek op de Week (129)   Leave a comment

Handjes draaien, koeken bakken vlaaien ... en ik heb vandaag al 5 vrouwen lastig gevallen

Het is vrijwel zeker niet het belangrijkste nieuws dat deze week de revue passeerde, maar vermits er 1 miljoen euro belastingsgeld aan werd gespendeerd vermelden we toch even dat N-VA het beroemde V-teken nu achter zich laat en als troef de zogenaamde ‘Helfie’ lanceert. ‘De duwende hand als teken van vooruitgang’ aldus de begeleidende perstekst. De campagne miste haar doel vooralsnog niet, want toen Bayern München dinsdagavond aan de rust met 5-0 leidde tegen FC Porto, dook her en der de eerste parodie met de Helfiehand op. In het verleden voerde Vlaams Blok ook ooit campagne met het welbekende V-teken en ook de Helfiehand werd achteraf door diezelfde partij gebezigd om aan te geven dat er dringend een migratiestop moest komen. Herhaalt de geschiedenis zich? Dat moet iedereen maar voor zichzelf uitmaken. We koppelen er gemakshalve nog wat andere politieke boodschappen aan vast. N-VA roerde zich nl. ook ten opzichte van de nogal dwingende reclametactiek van onze Nationale Loterij, iets waar ik hen overigens in kan volgen. De slogan ‘Word schandalig rijk!’ bijvoorbeeld. Jij (geachte lezer!) en ik laten ons daar uiteraard niet door intimideren, maar minder intelligente medemensen die het financieel al niet breed hebben geloven vaak in sprookjes. Men zou daar best voor mogen waarschuwen (zoals ik tegenwoordig steeds vaker ‘Opgelet, geld lenen kost ook geld’ hoor bij radioreclame). Over een andere partij: Filip Dewinter pleegde meer dan eens een aanslag op de goede smaak, nu wilde een onverlaat blijkbaar een aanslag op hem plegen. Hij werd met een kluitje in het riet gestuurd. De Egyptische ex-president Mursi liep tegen 20 jaar cel aan, Molenbeek staat op de rand van het faillissement (de huidige MR-burgemeester geeft de schuld aan de vorige PS-burgemeester), Sabam wilde Youtubeposters op Facebook of gewoon op hun blog (zoals ikzelf) verbaliseren maar bindt in na een gesprek met Kris Peeters en er was nogal wat discussie over de tax shift.

Ander nieuws dat we in de categorie ‘slecht’ kunnen plaatsen: zanger Percy Sledge stierf op 74-jarige leeftijd aan leverkanker, de ticketprijs van Pukkelpop ging gevoelig de hoogte in (konden we van de kwaliteit van de line-up maar hetzelfde zeggen), de zinkende boten met vluchtelingen op zorgt ervoor dat Europa zich eindelijk gaat bemoeien met het vluchtelingenvraagstuk, het neerknallen van (onschuldige) zwarte medemensen in de States, de Franse zanger Richard Anthony overleed op 77-jarige leeftijd, volgens verkeersonderzoek zijn snelheidsduivels meestal jongeren of mannen, gisteren was er een staking bij het openbaar vervoer in ons land (geen nood, wie het heeft gemist krijgt waarschijnlijk een herkansing op 12 mei), Antwerps modefotograaf Roger Dyckmans overleed op 72-jarige leeftijd, Matthias Schoenaerts is opnieuw vrijgezel, Belgen keken nooit eerder zoveel tv, vandaag staat er opnieuw een flitsmarathon op het programma (een gewaarschuwd man/vrouw …), Miley Cyrus is ook terug single, twee Belgische doden in de rally van Qatar, one hit wonder Johnny Kemp (‘Just got paid’) verdronk op 55-jarige leeftijd in Jamaïca en streamingdienst Tidal van Jay-Z blijkt een grote flop te zijn.

Gelukkig was er ook goed nieuws: Billy Joel wordt op z’n 65ste voor de tweede keer vader, Philip Glass kreeg de Glenn Gould Prize, Messi scoorde z’n 400ste doelpunt voor Barcelona, STVV promoveert nu zeker naar de Jupiler Pro League, Nathalie Meskens opent een tweede restaurant, er komt een reünie van Oasis in 2016, er komt een reünie van Evil Superstars op Pukkelpop, Yves Vanderhaeghe verlengt zijn contract bij KV Kortrijk, de fiscus gaat zich vanaf nu focussen op bedrijfsleiders met dikke Porsches die een laag inkomen opgeven, Alejandro Valverde evenaart een zekere Eddy Merckx door drie keer de Waalse Pijl te winnen, Tinkerbell (de lelijke chihuahua van Paris Hilton) gaf na 14 jaar de geest, Gwyneth Paltrow gaat eindelijk officieel scheiden van die schreeuwlelijkerd van Coldplay en in Antwerpen werd een 35-jarige vrouwelijke Porschist eindelijk van de straat geplukt. Zij reed rond met een Porsche Panamera met Britse kentekenplaten en kon daarom moeilijk worden getraceerd. Zij stond geseind voor liefst 45 inbreuken (meestal ‘overdreven snelheid’). De dame in kwestie is ondertussen 4820 euro armer! Liefhebbers van de CL weten dat Barcelona, Real Madrid, Juventus en Bayern München de halve finales hebben gehaald.

Tot slot de categorie ‘vis noch vlees’: de betoging van Pegida in Gent blonk vooral uit in marginaliteit, Telenet kocht Base (vooral slecht nieuws voor klanten van Mobistar), Marleen Temmerman (62) stapt op bij de Wereldgezondheidsorganisatie om terug naar ‘oude liefde’ Kenia te trekken, tv-serie ‘Full House’ komt opnieuw op de buis onder de naam ‘Fuller House’, Jani Kazaltzis had bedenkingen bij 40+ vrouwen (Karen Damen om haar niet te noemen!) in korte jeansshortjes (en terecht!) maar joeg daarmee talloze bekende en iets minder bekende vrouwen de gordijnen in. Omdat Jani de slechtste niet is heeft hij zich daar meteen publiekelijk voor geëxcuseerd. Het merk United Brands werd op de vingers getikt door de JEP voor hun vrouwonvriendelijke reclame. Door dit aan te geven creëeren ze eigenlijk net het omgekeerde: iedereen wil nu uiteraard zien waarom United Brands over de schreef is gegaan, dus geef je hen ongewild een extra forum. En we gaan er deze keer uit met een zieke ref, die naar de naam Johan Verbist luistert. Hij worstelt nochtans niet met een ordinaire snotvalling (had gekund na onnodig vlaggen van zijn lijnrechter) of een Nzolo’ke maar hij was doodziek nadat hij Anderlecht bij een 0-1 tussenstand in Brugge een loepzuivere strafschop op Acheampong onthield. Brugge won uiteindelijk met meer geluk dan kunde! Vijf matchen fluiten in een kort jeansshortje lijkt me anders een gepaste straf voor ref Verbist! Volgende week meer nieuwsfeiten, tenzij JEP ook bij mij roet in het eten zou strooien!

Advertenties

Posted 23/04/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: