Keek op de Week (138)   Leave a comment

Yep, onder deze badmuts schuilt Sabine Hagedoren

We zullen deze keer zelf al maar de opening maken, maar we zijn hiermee definitief in het gevreesde komkommertijdperk beland. Simpel gezegd komt het hierop neer: maak van een ogenschijnlijk inferieur onderwerp gewoon de hoofdzaak en vul hiermee de pagina. In het geval van Sabine Hagedoren (ondertussen 47 jaar jong) is dat zelfs letterlijk én figuurlijk het geval. Sabine sprong afgelopen zondag in de Gentse Leie en op tal van andere plaatsen in ons land volgden bekende én minder bekende medemensen haar goede voorbeeld. Dit fenomeen heet The Big Jump en wordt al een aantal jaar mooi onder de aandacht gebracht. Het komt er kort gezegd op neer dat men awareness wil kweken om onze Europese waterlopen weer properder en leefbaarder te krijgen of dat is althans waar de organisatoren naar willen streven. Een nobel initiatief als je het ons vraagt! Of het er in Griekenland allemaal zo nobel uitziet is weer een heel andere vraag. In een referendum had de Griekse bevolking zich nog uitgesproken tegen verdere hervormingen maar uiteraard moest er ook nog rekening worden gehouden met de andere Europese lidstaten. Minister van Financiën Varoufakis wierp de handdoek in de ring, premier Tsipras & co gingen aan de onderhandelingstafel zitten. Sommige mensen zeggen dat Tsipras nu oogst wat hij heeft gezaaid (Duitsland bashen was niet slim, openlijk flirten met Poetin was nóg dommer en na het ‘zogezegd’ gewonnen referendum krijgt de modale Griek de rekening nu eens zo hard gepresenteerd). Het komt er kort gezegd op neer dat Griekenland nu een koekje van eigen deeg krijgt. Tsipras & co reden een heus brokkenparcours bij mekaar en meestal is er dan geen empathie meer aanwezig bij de andere partijen. Laat ons vooral onthouden dat het met Griekenland al fout liep vóór Tsipras premier werd, hij torste een erfenis uit het verleden mee. Zijn voorgangers hadden al moeten hervormen maar lieten het gewoon na. De Grieken zullen dat (wan)beleid nu hoogstwaarschijnlijk moeten uitzweten.

Voor het gemak zetten we nog wat minder nobele nieuwsfeiten kort op een rijtje. Treinbestuurders die elke zaterdag tijdens de zomervakantie gaan staken bijvoorbeeld, internetleverancier bol.com gaat uitbreiden in Nederland maar laat ons land links liggen wegens ‘niet interessant genoeg’ en Jordan Lukaku krijgt nu eindelijk 12 maanden rijverbod (hopelijk een heuse wake-up call voor de speler in kwestie al kunnen we daaraan twijfelen nu hij zijn ex-club Anderlecht als ‘medeschuldige’ aanwijst). Acteur Omar Sharif stierf op 83-jarige leeftijd, Vlaams ondernemer André Leysen werd 88 en auteur en beeldend kunstenares Pam Emmerik werd slechts 51. Jetairflyreizigers die de hele dag vastzitten in Brussel: ook dat zal vast geen pretje zijn geweest. En dan besparen we jullie nog de persoonlijke besognes van de twee ex-echtelieden Ignace Crombé en Trisha. Ze hebben allebei nochtans een ander lief, maar het gaat dus om managementperikelen. Het gaat ook niet zo goed met de nieuwe Eftelingattractie Baron 1898 die al eens gedurende 45 minuten vast bleef hangen op haar hoogste punt. De nieuwe E-gates op de luchthaven van Zaventem zouden ondertussen terug moeten werken. Rapper 50 Cent doet zijn naam dan weer alle eer aan, want hij heeft zich officieel ‘failliet’ laten verklaren. Dus toch niet zo succesvol als sommige bronnen altijd hebben gedacht? Van de huidige Tour de France krijgen we het eerlijk gezegd koud noch warm. Greg Van Avermaet prijkt voorlopig op de derde plaats, maar hij zal de Tour niet uitrijden omdat zijn vriendin op dit moment hoogzwanger is. Deze Tour werd verder ontsierd door enkele valpartijen (met o.a. Cancellara en Tony Martin als voornaamste slachtoffers), een dopinggeval (Luca Paolini testte positief op cocaïne) en Ivan Basso gaf er op de rustdag de brui aan nu bij hem teelbalkanker werd vastgesteld.

Over naar berichten die een positievere weerklank hebben? Het Summerfestival trok 70.000 mensen, 30.000 mensen trokken naar het Cactusfestival, 15.000 deelnemers voor de Color Run in Hemiksem en 22.000 bezoekers voor Brosella. Chili won de Copa America tegen Argentinië na verlengingen en strafschoppen, Marco Van Basten wordt assistent-trainer van Danny Blind bij Oranje, Serena Williams won Wimbledon na winst tegen de Venezolaanse Spaanse Garbiñe Muguruza, Djokovic won bij de mannen de finale van Federer en acteur Jeff Goldblum werd op z’n 62ste voor het eerst vader van Charlie Ocean. Zijn echtgenote (Emilie Livingston) is dan ook dertig jaar jonger. Eén van onze ex-missen Ann Van Elsen gaat opnieuw trouwen, een andere bekende miss (Annelien Coorevits) zal straks Temptation Island gaan presenteren. Nathalie Meskens mag dan weer koken (hopelijk niet van woede!) op Tomorrowland, AC/DC speelde in Dessel, maar hun drummer Phil Rudd kreeg acht maanden huisarrest als gevolg van doodsbedreigingen en drugsbezit. De grootste klokkenluider in de hele FIFA-affaire (Chuck Blazer) werd terecht levenslang geschorst door de ethische commissie van de Wereldvoetbalbond. Nog enkele opvallende vaststellingen: meer dan de helft van onze Vlaamse gezinnen neemt de bedrijfswagen om met vakantie te gaan, de Gezinsbond geeft als advies dat je je kind vanaf zes jaar zakgeld zou moeten geven (‘ze kunnen dan pas rekenen en leren op die manier verantwoord met geld omgaan’, zo luidt hun redenering) en actrice Hilary Swank zet haar carrière eventjes op een lager pitje om voor haar zieke vader te kunnen zorgen. Is het jullie trouwens ook al opgevallen hoeveel kandidaat-presidenten er zich in de Verenigde Staten al hebben opgeworpen bij de Republikeinen? Scott Walker is nummer twintig in het hele rijtje en op punten winnen de Republikeinen afgetekend met 15 kandidaten tegen 5 voor de Democraten. Wél grappig dat een zogenaamde poll heeft aangetoond dat de onsympathieke mediamagnaat Donald Trump het populairste is in de peilingen. Vermoedelijk slechts een tijdelijk fenomeen, want aan de snelheid waarmee Trump bepaalde bevolkingsgroepen durft beledigen gaat hij vrijwel zeker nog zieltjes verliezen. Eén ding is zeker: ik durf mijn ‘Keek op de Week’ niet toevertrouwen aan Donald, tenzij de 22-jarige Paige Renee Spiranac me zou uitnodigen voor een golf clinic in het buitenland. Alle redenen zijn natuurlijk goed om aan mijn back-spin, approach of punch shot te werken! 😉

paige renee spiranac, golf's prettiest

Posted 14/07/2015 by ambijans in Algemeen, Politiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: