Keek op de Week (142)   Leave a comment

Op haar trouwdag gooit Kaat Bollen haar bruidstroeven in de strijd

We kunnen er zelf weinig of niets aan doen maar één van de meest in het oog springende nieuwsfeiten van de afgelopen week leidde de aandacht eigenlijk grotendeels af van hetgeen waar het werkelijk om draaide. Als je bovenstaande foto bekijkt van onze roodharige, Limburgse seksuologe Kaat Bollen samen met haar kersverse eega Ian Thorne, dan wordt mijn attention span ineens serieus ingekort moet ik zeggen. De grootste azijnpissers van ons land hebben ongetwijfeld behoorlijk veel moeite bij het aanschouwen van dit duizelingwekkende décolleté van kokette Kaatje, maar ik huldig in dit geval graag het adagium uit ‘It takes a nation of millions to hold us back’ van Public Enemy en dat luidt als volgt: ‘Show ‘em whatcha got’. Wat wij eigenlijk wilden zeggen: ‘Heeft iemand van jullie überhaupt onthouden waarover de speech van burgemeester Jan Dalemans weer precies ging?’ Kijk, dat bedoelen we nu: als Kaat later ooit zal terugkijken op iets wat allicht één van de belangrijkste dagen van haar leven zal zijn, dan zal ze in eerste instantie vooral worden geconfronteerd met haar twee enorme jetsers. Nogmaals, ik ben een fan (van allebei zelfs) dus ‘I couldn’t care less’ maar ik snap zeker ook het plebs dat kort en bondig antwoordde met ‘Het had in dit geval best ietsje minder gemogen’. 😉

Gelukkig viel er nog opmerkelijker nieuws uit eigen land te noteren: zo zou er opvallend veel worden gesjoemeld met parkeerkaarten van mindervaliden, was er de waanzinnig grappige burenruzie in Schilde met een zeer hoog ‘In De Gloria’ gehalte, belandde Dimitri Bontinck enkele dagen in een Turkse cel, het aantal dieren in Vlaamse asielen was fors gedaald (ook minder dieren moesten worden gedood met een spuitje), bevoegde minister Ben Weyts wil een totaal verbod op onverdoofd ritueel slachten, de studierichtingen rechten en bio-ingenieur blijken het populairst onder nieuwe studenten hoger onderwijs en Emma en Louis blijken de populairste voornamen te zijn in ons land. Wie zwanger is en nog om een naam verlegen zit, weet dus wat te kiezen! Ook weer positieve berichten uit festivalland: 40.000 bezoekers voor Dranouter, 120.000 toeschouwers voor Theater Aan Zee, 8.000 aanwezigen op het Absolutely Free Festival in Genk en 125.000 mensen waren aanwezig op de Lokerse Feesten. Twee mooie en zelfs bekende Vlaamse vrouwen vonden zelfs ander werk. De eerste woont toevallig in het mondaine Schilde, ze heet Véronique De Kock en ze verruilt de televisiewereld voor een eigen kledingzaak. De tweede heet Roos Van Acker en zij zal straks als docent beginnen op de Thomas More hogeschool in Mechelen. Onze bekendste seksuologe, Goedele Liekens, kreeg dan weer laaiend enthousiaste kritieken in Groot-Brittannië n.a.v. haar programma ‘Sex in Class’, waarin ze seksuele voorlichting ging geven aan Britse tieners. Het aantal tienerzwangerschappen swingt ‘over de plas’ namelijk flink de pan uit. De situatie is des te schrijnender als je weet dat één op acht 16-jarige meisjes niet eens weet waar de clitoris zit. In Groot-Brittannië (en meer bepaald bij Manchester City) zijn ze ook laaiend enthousiast over de voetbalkwaliteiten van Kevin De Bruyne. Als hij effectief wordt getransfereerd van Wolfsburg naar de Premier League wordt hij meteen de duurste transfer ooit in ons land. Hij zou er wekelijks 320.000 euro (maar dan in ponden natuurlijk) verdienen en daardoor nóg schandalig rijker worden dan ie nu al is! Voor u nog eens afgeeft op al die zogezegd potverterende politici die té veel poen verdienen: ‘CEO’s en topvoetballers verdienen minstens een veelvoud van dat bedrag’. Van die laatste twee segmenten aanvaarden we het precies wél dat ze er warmpjes bijzitten. Gaan zij de crisis betalen en alles draaglijker maken voor de modale mens? Ik dacht het niet!

Haalden deze week ook de eindselectie in mijn ‘Keek’: Justin Theroux en Jennifer Aniston traden in het huwelijk, Pukkelpop ontwikkelt haar eigen bier dat volgende week ‘en masse’ zal kunnen geconsumeerd worden, er komt een reünie van Spice Girls maar eentje zonder Victoria Beckham, er vielen twee doden bij een aanslag in een Ikea-filiaal ergens in Zweden, het vernieuwde Suezkanaal werd geopend, men herdacht het feit dat 70 jaar geleden de eerste atoombom viel op Hiroshima, de come-back van zwemmer Michael Phelps voorloopt voorspoedig, Club Brugge fans die tickets willen voor hun laatste CL-voorrondewedstrijd thuis tegen Manchester United zullen geduldig voor het stadion moeten overnachten (en zelfs dan!), actrice Ellen Vogel overleed op 93-jarige leeftijd, schrijver Eriek Verpale werd 63 jaar en FC Barcelona won moeizaam de Europese Supercup tegen EL-winnaar Sevilla na een moeizame doch spectaculaire 5-4 overwinning na verlengingen. In het Franse Toulouse werd er een ‘Breaking Bad’ moord gepleegd. Drie vrouwelijke studenten vermoordden hun vriendin door haar te doden en in een bad met zuur te dumpen. Exact dezelfde scène komt in de reeks ‘Breaking Bad’ voorbij. Met dat verschil dat het lijk in de studentenflat werd ontdekt door de moeder van het slachtoffer. Ze werd blijkbaar geliquideerd omwille van onbetaald drugsgeld. Wij onthouden ook de geniale hakbal van Martin Hansen (ADO Den Haag) in blessuretijd tegen PSV. Mensen die al aan het genieten zijn van hun vakantie of die gewoon graag lang wakker blijven kunnen zich tussen nu en 4u ’s nachts vergapen aan ca. 70 vallende sterren per uur. Ikzelf voel me als werkende mens niet meteen aangesproken hoewel ik het predikaat ‘nachtbraker’ soms wel eens verdien. Ik heb té veel angst dat vallende sterren kijken me een pijnlijke rug zouden bezorgen. Tenzij ik uiteraard de zekerheid zou krijgen dat de onlangs door Chelsea berispte kinesiste Eva Carneiro me zou komen oplappen!

Posted 13/08/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: