Sheila E. @ MOD   Leave a comment

sheila e.

Sheila E. mag dan wel de muze zijn van onze purperen held Prince, dus zou het écht toeval zijn dat haar goeie vriend net aan de vooravond van dit concert heeft aangekondigd dat hij op 22 december naar België komt? Anyways, wij willen wel eens zien wat Sheila allemaal kan. Hoe zouden we haar omschrijven? Soul- en funkicoon. Drummer, percussioniste en zangeres. Werd wereldberoemd als drummer van Prince, met wie ze in 1984 opnames maakte voor het classic album ‘Purple Rain’ en 1988 meetourde op zijn ‘Lovesexy World Tour’. Werd daardoor ook erg succesvol als solo-artieste met wereldhits als ‘The Glamorous Life’, ‘The Belle Of St. Mark’ en ‘A Love Bizarre’. Nummers die wij uiteraard kennen, maar wij zijn ook benieuwd naar haar minder bekende stuff. Ze speelde als dochter van percussionist Pete Escovedo voor haar twintigste (!) al samen met kleppers als Herbie Hancock, Marvin Gaye, Diana Ross, Lionel Richie en Gloria Estefan. Zit op haar zevenenvijftigste nog steeds niet stil: bracht in 2013 het album ‘Icon’ uit en speelde vorig jaar nog aan de zijde van Larry Graham in de Arenbergschouwburg in Antwerpen. Genoeg elementen voor alweer een zinderende avond!

UPDATE

12 jaar was ik in 1984, toen ik met de fiets richting plaatselijke platenwinkel fietste (Hello op de Heuvenstraat) om daar één van mijn allereerste singles te kopen, ‘A glamourous life’ van Sheila E. Volgende maand viert Sheila haar 58ste verjaardag, dus kan je nagaan hoe snel de tijd vliegt (voor ons allebei hè). Het was vrij druk in de omgeving van MOD, d.w.z. dat er vrij veel volk is opgedaagd voor het concert van vanavond. DJ Stefan Wuyts brengt de bezoekers met zijn funky schijfjes meteen in de juiste mood. De gemiddelde leeftijd van de bezoekers? Veel dertigers en veertigers in het publiek, een uitzondering niet te na gesproken uiteraard. We posteren ons ergens in het midden redelijk van voor maar ook weer niet té dicht bij het podium. Sheila moest onze rimpels maar eens spotten! 😉

Het dient gezegd: we zaten meteen in de juiste groove en daar waren nogal wat redenen voor. Het publiek was chill en relax, duidelijk gekomen om er een feestje van te maken. Dat Sheila E. huisvriend Prince niet naar de kroon zou kunnen steken was vooraf een uitgemaakte zaak. Daar is haar oeuvre niet breed en sterk genoeg voor. Is dat erg? Hoegenaamd niet, want op haar eigen manier wist ze dit optreden naar een hoger level te stuwen. Zo gaf ze flink veel ruimte aan haar uitstekende muzikanten, die gretig gebruik maakten van deze uitgelezen kansen. De set was nauwelijks begonnen of iemand vooraan in het publiek gaf haar een geschenkmand (voor zover ik het goed kon zien gevuld met Hasseltse speculaas), die prompt door haar werd uitgetest. Je kon haar ook zeker niet van diva-allures betichten, ze was de hele avond very down to earth. Toen iemand anders in het publiek liet weten dat zijn 5-jarige dochter naar Sheila was vernoemd, schonk auntie Sheila gewoon een paar drumsticks weg. En het bleef bijzondere momenten regenen: dat we deel zouden uitmaken van de gebruikelijke publieksparticipatie lag nog in de lijn der verwachtingen, maar Sheila liet ook zien hoe men van een simpel flesje Cristal een multifunctioneel instrument kan maken. Ze laste ook een soort van Dode Zee moment in, dat deed ze niet door aan de voorkant de bühne te verlaten maar gewoon door het gordijn aan de zijkant te gebruiken waardoor ze pal voor onze neus met gitaar en statief een nummer bracht. Mocht ik mijn lange arm hebben gebruikt, dan kon ik haar gewoon aanraken.

De meest gewaagde zet van de avond kwam echter toen ze vroeg of er drummers in de zaal waren. Eerder op de avond gingen er veel handen de lucht in op de vraag: ‘Wie ziet mij vanavond voor het eerst optreden?’ ‘Wow, ik heb precies een hoop nieuwe fans gemaakt’ kirde ze blij. Het kransje van drummers was net iets beperkter, maar twee jongelui mochten eventjes hun ding komen doen. Zo hadden we Gilles, pakweg 16 jaar oud, uit Diepenbeek. En dat het nóg jonger kon bewees de 11-jarige Jef uit Zolder. Voor de groep het sein om ‘Jeff from Zolder’ in te zetten. Lachen jongens! Haar grote hit ‘A love bizarre’ kwam al vrij vroeg in de set, later volgden o.a. Prince cover ‘Erotic city’, ‘The belle of St. Mark’, het voor het eerst in Europa gespeelde ‘Bailar’ (release verwacht in 2016) en ergens achteraan ‘The glamorous life’. Bijna twee uur later konden we tevreden terugblikken op een gezellige avond. De enige vraag die nog rest: wat doen we op 22 december a.s.? Naar het nieuwe project van Prince (hij aan een piano) in het Koninklijk Circus  gaan kijken of niet?

Advertenties

Posted 11/11/2015 by ambijans in Concert, Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: