Keek op de Week (148)   Leave a comment

Niet enkel Frankrijk rouwt ...

Er is ondertussen al heel wat inkt gevloeid (over al het bloed zullen we gewoon zwijgen!) over de aanslagen in Parijs, die exact één week geleden de hele wereldbevolking met verstomming sloeg. Ik heb er mezelf al een paar keer het hoofd over gebroken en heb na diverse overpeinzingen nog steeds geen zinvolle verklaring gevonden waarom enkele IS-idioten zoveel leed hebben kunnen veroorzaken. Als je zwaar ongelukkig bent in je leven en verschrikkelijk gefrustreerd, het godsdienstfanatisme heeft net je laatste greintje gezond verstand opgepeuzeld en je bent vreselijk kwaad op de hele wereld doe me dan de volgende keer een lol: ‘sla een hoop medicijnen binnen, koop een stevig stuk touw, zorg dat je de eerstvolgende trein niet mist door er gewoon voor te springen of spring anders van een hoog gebouw en bidt dat je het niet meer kan navertellen.’ Zo moeilijk kan dat toch niet zijn, zelfs niet als je in het bezit bent van slechts twee hersencellen die je amper hebt benut in je miezerige leven. Iedereen die zwaar gedegouteerd is, zal het min of meer met me eens zijn. Ik mag hopen dat die 70 maagden in het hiernamaals allemaal aan obesitas lijden, zodat het daarboven opnieuw een helse beproeving wordt. We mogen alle inwoners van Molenbeek echter niet over dezelfde kam scheren, ook al was mijn persoonlijke ontdekking van Molenbeek een beetje dubbel: op 6 februari 1993 bezochten we met een groep vrienden het concert van Rage against the Machine in de Vaartkapoen. Prima concert, maar toen we terug aan onze wagen kwamen bleek één van de zijruiten van een vriend zijn R5 ingeslagen. Dat zette toch een serieuze domper op de feestvreugde! Anyways, één van die Molenbekenaars (volgens zijn cv één van de gevaarlijkste terroristen van Europa) heeft ondertussen officieel het loodje gelegd. Hoera, hopelijk het begin van een oplossing! Moesten de politici en beleidsmakers nu eens stoppen met naar elkaar te wijzen en gewoon eens rond de tafel gaan zitten om te kijken hoe ze de huidige malaise kunnen verbeteren, het zou al een flink stuk kunnen helpen.

Gelukkig viel er ook ander, positiever nieuws te rapen. De ellende steken we dan in ons tweede blokje. Pukkelpop mag voor 2016 alvast drie namen op de affiche plempen (als het van mij afhangt): Ween, Lush en Tool doen een reünie en ze passen qua band volledig in de line-up. Michel Platini en Sepp Blatter blijven geschorst en terecht! Zlatan Ibrahimovic zorgde er bijna in zijn eentje voor dat Zweden ten koste van Denemarken naar het EK voetbal mag, ons land blijft (ondanks de helaas niet gespeelde wedstrijd tegen Spanje) minstens tot begin 2016 op kop van de FIFA-ranking, Meme Tchité krijgt tot het eind van het seizoen een contract bij STVV (en dat rijmt!), KV Oostende is herfstkampioen in de JPL, onze U17 werden derde op het WK voetbal in Chili, Jan Hautekiet en Ann De Craemer winnen de Wablieftprijs voor helder taalgebruik, Joris Luyendijk wint de NS Publieksprijs, Jeroen Brouwers won de ECI Literatuurprijs, de Antwerpse Boekenbeurs had weer minder bezoekers maar die kochten dan weer meer boeken dan vorig jaar, Medialaan heeft Mobile Vikings overgenomen, de nieuwe K3-tjes zijn gekozen (ze heten Hanne, Marthe en Klaasje), The Last Shadow Puppets komen begin 2016 met een nieuw album op de proppen en misschien ook leuk voor de mensen die het elk jaar op de voet volgen: Australië doet in 2016 opnieuw mee aan het Eurovisiekitschfestival.

Een hele berg minder goed nieuws: actrice Dora van der Groen werd 88, ex-bondskanselier Helmut Schmidt werd 96, muzikant Allen Toussaint, architect van de southern funk overleed op zijn 77ste, zakenman en paardenliefhebber Leon Melchior werd 88 en ex-rugbyvedette Jonah Lomu werd 40. Er verdwijnen 2000 kantoorbanen bij Carlsberg, Sodexo schrapt 1500 banen, Philips Turnhout schrapt 159 banen, 21.000 mensen werden geflitst tijdens de nochtans aangekondigde flitsmarathon, poolreiziger Alain Hubert heeft geplunderd en gestolen op een poolbasis waar hij niet meer welkom was en hij zal daarvoor ter verantwoording worden geroepen, Fabian Cancellara stopt in 2016 met koersen, Charlie Sheen is hiv-positief, sterrenrestaurant De Karmeliet sluit in september 2016 de deuren, 1 op 7 Vlaamse kinderen is te dik, Racing Genk draaide een verlies van 14,9 miljoen euro en de Vlaamse snookerbond kreeg te maken met een gokverslaafde penningmeester. Om de geslagen put wat te dempen denkt men eraan om naaktkalenders te verkopen. Dimitri Bontinck laat ondertussen weten dat hij niet met Elke zal trouwens wegens huiselijk geweld. Blijkbaar is het deze keer andersom: nu heeft hij eens slaag gekregen van een vrouw. Filmrecensent Ward Verrijcken bekloeg zich dan weer over het seksisme bij weekblad Humo. Het ging over een paar tepels en een beetje bloot vlees (zoals het ook al eens op deze blog verschijnt) dus ‘much ado about nothing’ eigenlijk. Volgende week ben ik weer trouw op post, tenzij ik met een opgeblazen gevoel zou zitten. In dat geval zal ik ervoor moeten zorgen dat mijn bommengordel net iets minder strak zit. 😉

Advertenties

Posted 20/11/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: