De vrouwen van 2015   Leave a comment

marieke vervoort

Het heeft lang geduurd, maar net vóór het einde van 2015 hebben we hier nog snel een vrouwvriendelijke rubriek voor jullie in petto. John Lennon zaliger zong ooit ‘Woman is the nigger of the world’ in het fantastische jaar 1972. Wij willen vandaag net het tegendeel bewijzen en een tiental vrouwen onder de aandacht brengen die 2015 op de één of andere manier kleur gaven. Geloof het of niet, maar oorspronkelijk hadden we een longlist en door eliminatie is het uiteindelijk een shortlist geworden van tien sterke persoonlijkheden. Om de kerk mooi in het midden te houden opteerden wij voor vijf Belgische en vijf buitenlandse inzendingen. Haalden onze eindlijst uiteindelijk niet: de Zonhovense Laurien Bammens (die als Miss Limburg in principe naar de finale van Miss België mocht, maar haar kroontje snel terug inleverde). Niet zo lang geleden deed een andere Miss Limburg identiek hetzelfde, dus kunnen we er hier moeilijk een heldendaad van maken. Ook Ayco Duyster (het enige kwaliteitsbaken dat StuBru nog restte met ‘Duyster’, may the program rest in peace) is tegenwoordig al helemaal ingeburgerd bij Radio 1. Angela Merkel (introductie totaal overbodig) haalde ook uitvoerig het nieuws, net zoals ons aller minister Joke Schauvliege, maar bij haar konden we dan weer geen enkele verdienste terugvinden die onze keuze kon rechtvaardigen. Of het zou die van ‘grandioze onkunde’ moeten zijn. In ons politieke bestel zijn er trouwens meer voorbeelden terug te vinden, maar laat ons dat potje tijdens deze feestperiode gewoon zedig bedekt houden. Emilia Clarke is volgens Esquire dan weer ‘de meest sexy vrouw ter wereld’ en dat is zowel ons als de mensen van Dior niet ontgaan. Onze keuze viel op de volgende tien vrouwen. Opgelet: wij hebben nergens beweerd dat dit een ‘serieuze’ rubriek is! 😉

Marieke Vervoort

Werd op het WK voor paralympiërs wereldkampioen in Qatar en ze won ook goud op de 100 en 400 m, ze kreeg de Vlaamse Reus én kwam heel moedig uit de kast over haar seksuele geaardheid.

Ashley Graham

Niet te verwarren met de gelijknamige Amerikaanse pornoster. Onze Ashley is een plus size model dat dit jaar in de Swimsuit issue van Sports Illustrated mocht poseren en die o.a. daardoor een lans brak voor ‘dames met een maatje meer’.

ashley graham bewijst dat een maatje meer best mooi kan zijn

Nathalie Hairemans

In ‘Komen eten’ zitten vaak weirdo’s, aanstellerige nichten of vreselijke betweters maar af en toe gooien ze er meiden in die weten hoe ze een goeie kop koffie moeten zetten. 20 jaar, twee kindjes en gelukkig getrouwd met de vader van die kinderen. Of ze nu kon koken ben ik al vergeten, té zeer afgeleid vermoedelijk!

in 2016 hoog tijd voor een reportage in P of PB

Eva Carneiro

Ex-Chelsea teamarts die niet enkel de club maar ook ex-trainer Mourinho vervolgt nadat ze daar op een niet zo koosjere manier aan de deur werd gezet. Trad onlangs in het huwelijk, dus 2015 werd voor haar niet helemaal een domper!

doktertje spelen was nog nooit zo plezant

Cynthia Reekmans

Ex-Miss Belgian Beauty die na haar doortocht bij TVL tegenwoordig actief is als communicatieverantwoordelijke bij STVV. Bij die club waait ondertussen een nieuwe wind want na de arrogante stijl van Alain Coninx is er terug iemand die haar gesprekspartners belangrijker vindt dan zichzelf. Cynthia wordt in februari 2016 voor de tweede keer moeder.

geel en blauw zijn ook de kleuren van zonhoven, doch dit geheel terzijde

Patricia Arquette

Won dit jaar een Oscar voor ‘beste vrouwelijke bijrol’ in ‘Boyhood’ en dwong respect af voor haar speech over gelijke lonen voor mannen én vrouwen in Hollywood. Of daar daadwerkelijk gehoor aan zal worden gegeven valt uiteraard nog af te wachten!

patricia arquette

Lara Taveirne

Kreeg dit jaar op de Antwerpse Boekenbeurs de Debuutprijs voor haar eerste roman. Schreef ondertussen al een tweede roman, dus met een beetje geluk zullen we in de toekomst nog véél meer van haar horen.

Lara Taveirne (c) WPG Manteau

Hilary Swank

Amerikaanse actrice die in het verleden twee Oscars en twee Golden Globes won, maar die dit jaar haar carrière even ‘on hold’ zette om thuis voor haar zieke vader te zorgen. De man werd aan zijn longen geopereerd en revalideert bij zijn dochter. ‘Deze tijd samen krijg ik nooit meer terug. Ik zou achteraf spijt hebben mocht ik het niet hebben gedaan’. Iemand die duidelijk haar prioriteiten kent.

hilary swank

Danira Boukhriss Terkessidis

Runner-up in deze editie van ‘De Slimste Mens ter Wereld’, ze was heel ad rem en dat gekoppeld aan o.a. beauty en brains waardoor ondergetekende als semi-professionele quizzer (ahum!) meteen verkocht is natuurlijk. Is wél geen fan van Pegida.

danira, als je ooit eens wil depanneren bij MM, call me baby!

Sabine Lisicki

Duitse tennisster bekend omwille van haar snoeiharde service. Ze sloeg niet enkel de snelste service aller tijden maar voegde daar dit jaar nog een ander record aan toe: het meeste aantal aces (27 stuks) op één wedstrijd.

Sabine Lisicki

Posted 26/12/2015 by ambijans in Algemeen, Babes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: