Keek op de Week (152)   Leave a comment

Anna Ewers, verkozen tot model van het jaar

Onze terugblik op de actualiteit stond de afgelopen twee weken op een laag pitje, dus moeten we in deze laatste editie van 2015 een klein beetje bijbenen. Waren wij té zeer afgeleid door vrouwelijk schoon zoals de bovenstaande Duitse Anna Ewers? Nope! Sterker nog, tot voor kort hadden we zelfs nog nooit van deze dame (toch een heuse ster aan het modefirmament) gehoord. Nu we alle vrouwelijke lezers geheid zijn kwijtgespeeld zullen we alle geïnteresseerde mannen met véél plezier een beetje bijpraten zodat ze weer helemaal mee zijn! Anna is 22 jaar oud, blond en bovendien de muze van Alexander Wang. Ze liep meer dan 200 shows de afgelopen jaren. Ze zet op 16-jarige leeftijd haar eerste pasjes in de modellenwereld toen ze in Colombia verbleef als uitwisselingsstudente. Ze maakt vervolgens haar middelbare school af, klust wat bij in een cocktailbar en trekt in 2013 om haar droom waar te maken. Ze lijkt een beetje op de jonge Brigitte Bardot en op Claudia Schiffer, ja toch? Dat ze daardoor de cover haalde van elk bekend modeblad is daarvan het gevolg. Anna is heel verlegen, geeft zelden interviews maar is door de vakpers nu verkozen tot ‘model van 2015’. Ze liet in de polls o.a. de iets bekendere Kendall Jenner achter zich.

Zo, het societynieuws hebben jullie gehad, nu over naar het ernstiger werk. We zullen beginnen met een portie kommer en kwel om daarna te eindigen met goed nieuws. ’t Is per slot van rekening bijna nieuwjaar. Gingen heen (letterlijk): de Antwerpse modefotograaf Marc Lagrange (57) overleed na een ongeval op Tenerife, de zwaarste man ter wereld (450 kg) overleed na een hartaanval en Madame Claude (92), de bekendste Franse hoerenmadam. Gingen heen (figuurlijk): Platini & Blatter (olijke voetbaltandem, allebei 8 jaar geschorst), het einde van Nicole & Hugo (Vlaams artiestenduo), sterkhouder Guillaume Gillet (verlaat Anderlecht voor Nantes), José Mourinho werd op de keien gezet bij Chelsea (en al opgevolgd door good old Guus Hiddink) en Björn Leukemans (38) hangt zijn fiets aan de haak. Of Louis Van Gaal het nog lang zal uitzingen bij Man U is vooralsnog koffiedik kijken. In de categorie ‘niet erg snugger’: voetballer Benito Raman (AA Gent) die ‘Alle boeren zijn homo’s’ croont in een volle Ghelamco Arena, dat men een verkeerde Miss Universe kroonde, dat de Slovenen het homohuwelijk hebben afgewezen, Maxime Lestienne (PSV) die zich tot medematchwinner kroont maar die toch de nacht in een politiecel moet doorbrengen, de sultan van Brunei die Kerstmis verbiedt in zijn land, de (10.000) luchtballonnenactie van MNM die na protest niet doorgaat en waarna de radiozender met een lame excuse op de proppen komt, aartsbisschop Jozef De Kesel die terecht verontwaardiging oproept met zijn uitspraken over abortus en euthanasie in katholieke ziekenhuizen en tot slot het feit dat Marc Wilmots in Dubai is uitgeroepen tot ‘beste trainer ter wereld’. Onze bondscoach wint in een artificieel land een prijs omdat hij toevallig op nummer één prijkt in de FIFA-ranking, maar hoeveel wedstrijden zouden die juryleden (allemaal makelaars) hebben gezien? Ter vergelijking: Luis Enrique (Barcelona) won 33 prijzen met Barcelona. Go figure! Waar we ook niet vrolijk van werden: de Star Wars gekte, het iets bescheidener maar even onbegrijpelijke succes van de ‘Safety First’ film, de nepbom in een Air France toestel, ‘Thuis’, de soap voor simpele duiven, vierde haar twintigjarig bestaan, Janet Jackson moet onder het mes, ontzettend veel ongevallen met vluchtmisdrijf (soms zelfs met dodelijke slachtoffers) in ons land, het faillissement dat dreigt voor V&D in Nederland, ‘Game of Thrones’ dat zichzelf opvolgt als meest illegaal gedownloade serie en tot slot de mogelijke reünie van Guns ‘n’ Roses én Spice Girls. Hebben we ze in 2016 écht nodig om gelukkiger te worden? Nee toch!

Gelukkig viel er ook goed nieuws te rapen. Zo vernederde Anderlecht Club Brugge in het eigen Jan Breydel door met 1-4 te zegevieren. Zelfs de neutrale toeschouwer zag (naast een superdegelijke prestatie van Anderlecht) vooral een hoofdrol weggelegd voor scheidsrechter Serge Gumienny. Eigenlijk ging het voltallige scheidsrechterskorps in deze wedstrijd ten onder door verkeerde beslissingen. Was deze wedstrijd met een andere scheidsrechter anders verlopen? Ik denk het niet. Wie mij daarin niet kan volgen raad ik ten zeerste aan om de nieuwe single van Benito R. uit G. te kopen. Barcelona won ontzettend eenvoudig het WK voor clubs, Kevin De Bruyne werd sportman van het jaar, Delfine Persoon werd sportvrouw. Lionel Messi won (terecht uiteraard!) de Gouden Bal, Steven Defour kondigde trots aan dat hij binnenkort voor het eerst vader zal worden, de heggenmus is verkozen tot vogel van het jaar, Tom Waes won uiteindelijk ‘De Slimste Mens’, de eerste geloste namen voor Best Kept Secret (Hilvarenbeek) laten het beste verhopen, Dour en Pukkelpop stoten Tomorrowland (‘Plopsaland voor breezersletjes’ dixit Luc Janssen) van de troon als beste festival, Moeder Teresa is flink op weg om straks heilig te worden verklaard en Sacha Baron Cohen en zijn eega schonken één miljoen euro weg aan twee goede doelen. Zo, dat was ‘m voor wat het einde van 2015 betreft. Volgend jaar ben ik graag opnieuw jullie joviale gastheer, tenzij ik net als Joepie het redactionele geweer drastisch van schouder zou laten veranderen: nauwelijks acht maanden geleden van weekblad naar maandblad veranderd en ondertussen hebben ze besloten om slechts vier keer per jaar een blad te maken. Vier keer per jaar over actua bloggen lijkt me wat minnetjes, dus wij hanteren in 2016 onze oude maatstaven!

Advertenties

Posted 29/12/2015 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: