Keek op de Week (153)   2 comments

milo moiré, mag altijd eens naakt bij mij komen protesteren

Hier had een afbeelding kunnen staan van de nieuwe regerende Miss België, die naar de naam Lenty Frans luistert. Ze schijnt 21 jaar jong te zijn, afkomstig uit de provincie Antwerpen maar geneeskunde studerend aan de KUL. De nieuwe Miss is een blondine die de exacte oppervlakte van ons land kent. Kennis waar een mens mee kan uitpakken op café, bij familie en vrienden of bijvoorbeeld wanneer ze vaste prik zijn tijdens één van die onnozele verkiezingsvraagjes de avond zelf. Uit de inhoud van een aantal krantenberichten viel alleszins af te leiden dat er weer bijzonder veel onzin werd gedebiteerd door de finalistes in kwestie. De glans, glamour en vooral het ‘hogere’ niveau van de vroegere Missverkiezingen ligt inmiddels al een hele tijd achter ons. Onze huidige generatie jongeren is volgens diverse studies minder goed opgeleid dan pakweg 20 jaar geleden. Dat heeft niet enkel te maken met het feit dat het niveau van de vakleerkrachten op middelbare scholen achteruitgaat, maar ook doordat nogal wat jongeren hun actuakennis op facebook e.d. halen of via dubieuze websites/blogs (die pretenderen ‘objectief’ te zijn) die ze dan als richtsnoer gebruiken.

Daarmee is meteen een mooi bruggetje gemaakt naar de foto die we uiteindelijk wél hebben gebruikt: die van de Zwitserse kunstenares Milo Moiré, die in Keulen naakt paradeerde op de plek waar op oudejaarsavond tal van vrouwen seksueel werden geïntimideerd. Uiteraard keuren we dat soort van mistoestanden zwaar af. Al ontstond er nogal wat heisa over het hele gebeuren. Zo leek het er eerst op dat bepaalde instanties het allemaal uit de media probeerden te houden, toen was het de schuld van de Syrische vluchtelingen (wat raar was, want nogal wat delictplegers bleken de Duitse taal machtig te zijn), daarna had de Keulense burgemeester Henriette Reker zogenaamd uitspraken gedaan die suggereerden dat de slachtoffers deels zelf verantwoordelijk waren voor de seksuele intimatie (maar dat was dan weer totaal uit de context gerukt) en zo bleef het maar doorgaan. Zijn deze aanrandingen en berovingen nu georchestreerd? Is het puur toeval? Believers en non-believers zullen het nog wel een tijdje oneens zijn met elkaar. Dat er ‘iets’ niet pluis is lijkt me logisch: die meer dan 500 meldingen zijn een duidelijke indicatie. Oh ja, Milo Moiré haar stelling was erg raak en ze wordt door nogal wat vrouwen (figuurlijk dan) bijgetreden: ‘Respecteer ons, we hebben de vrijheid om zelf te beslissen hoe we rond willen lopen’.

De rest van de rampspoed dan ook maar dadelijk? De laatste bekende doden van 2015 waren zanger Zjef Vanuytsel die overleed aan kanker en zangeres Natalie Cole (65). De Franse zanger Michel Delpech (69) overleed aan de gevolgen van keelkanker, David Bowie (69) aan leverkanker, de Italiaanse actrice Silvana Pampanini werd 90 en de Franse acteur Michel Galabru werd 93. 2015 was blijkbaar een recordjaar voor wat betreft het aantal files op onze Belgische wegen, blijkt ook nog eens dat 1 op 10 Belgen met een alcoholprobleem worstelt, horen we dat de examenvragen voor het theoretisch rijbewijs werden gestolen, honderden koorknapen werden in Regensburg misbruikt door priesters en leerkrachten, 10 doden bij een terreuraanslag in Istanbul, er was weer een kerncentrale in Doel die scheurtjes vertoonde (ondertussen blijkbaar weer gefikst), op de Olympische Spelen in Rio zullen onze heren en dames volleyballers niet te zien zijn deze zomer, de stad Maastricht is in de ban van een pyromaan en zanger Donald Fagen (Steely Dan) heeft een nachtje moeten brommen na een handgemeen met zijn echtgenote (hij heeft nu een contactverbod aan zijn been). Lagen ook onder vuur: zakenvrouw Margarita Louis-Dreyfus die op haar 53ste nog zwanger is geraakt van een tweeling (is dat wel gezond?), Véronique De Kock kocht een nieuwe Porsche maar reed ‘m blijkbaar de garage uit zonder haar gordel te dragen (jaaaa, daar wordt men tegenwoordig door de weldenkende goegemeente voor op de frêle schouders getikt), de Nederlandse zangeres Anouk (40) is zwanger van haar zesde kind (ze heeft dan kinderen bij vier verschillende vaders) en bij Proximus denkt men er ook aan om brugpensioen vanaf 58 jaar in gang te steken. Na de politieagenten, het lerarenkorps en de NMBS-mensen zijn wij benieuwd welke de volgende beroepsgroep gaat worden die een andere uitstapregeling wil bedingen.

Een klein beetje goed nieuws nog (om de pijn wat te verzachten): de jaarlijkse nieuwjaarsduik bracht weer 5.000 mensen op de been, het bestverkochte boek van 2015 was wederom van de hand van Pascale Naessens, Melbourne blijkt de meest leefbare wereldstad te zijn, Wout Van Aert werd Belgisch kampioen veldrijden, ‘Son of Saul’ is volgens kenners (in binnen -en buitenland) verkozen tot ‘beste film van 2015, ‘The Revenant’ was de grote winnaar bij de Golden Globes (meestal een goeie indicatie voor de Academy Awards), 2015 was het warmste jaar aller tijden (al is dat eigenlijk geen positieve evolutie), president Obama heeft nu toch strengere regels op wapenbezit aangekondigd, ‘De Ideale Wereld’ begon sterk op Canvas maar viel terug omdat de concurrentie beter tegenprogrammeerde, Yves Desmet verkast van De Morgen naar Humo, mediamagnaat Rupert Murdoch is getrouwd met ex-fotomodel Jerry Hall, ex-voetballer Zinedine Zidane volgt de ontslagen Rafa Benitez op als coach van Real Madrid, Lionel Messi won voor de vijfde keer de Gouden Bal, een paar Limburgers maakten de duurste gin ter wereld en Wouter Beke gaat zichzelf moeiteloos (vervroegd) kunnen opvolgen als CD&V-voorzitter. Dat hij het zomaar in de schoot geworpen krijgt vind ik persoonlijk een zwaktebod, maar wie ben ik natuurlijk! 😉 Wie er financieel warmpjes inzit kan misschien een bod uitbrengen op de Playboy Mansion: voor 200 miljoen dollar kunnen jullie er de nieuwe eigenaar van worden. Het Uplaceproject heeft ondertussen zo’n groot soapgehalte dat Jan Verheyen & co al broeden op een komische bioscoopfilm. Terwijl de Belgische topclubs op stage zijn in het buitenland en zich tijdens deze winterstop gevoelig versterken houdt Anderlecht zich op de vlakte. Met Rafael Galhardo kwam er wél een verdediger bij, maar daar moet men het mee doen in Brussel. Volgens manager Van Holsbeeck moeten de spelers niet mekkeren over versterkingen maar het gewoon tonen op het veld. Makkelijker gezegd dan gedaan (zeker met zo’n jonge kern, denk ik dan). Voilà, dat was het zo’n beetje. Volgende week meer actuanieuws, tenzij ik met een hele ‘dansbende’ vanuit Keulen naar de hoofdzetel van de KBVB in de Houba de Strooperlaan trek om mijn argumenten om de nieuwe CEO van de voetbalbond te kunnen worden kracht bijzet. Heeft er iemand ervaring met vuurwerk ergens binnensmokkelen?

Advertenties

Posted 13/01/2016 by ambijans in Algemeen

2 responses to “Keek op de Week (153)

Subscribe to comments with RSS.

  1. en Lemmy?

    • Klopt, maar die had ik ook al mijn eindejaarsoverzicht van 2015 binnengesmokkeld op 30/12. Daarom heb ik ‘m over het hoofd gezien. My bad! 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: