Keek op de Week (154)   Leave a comment

Jolyn Deboevere, nymfomane van dienst in TI

Wij hebben héél goed nieuws voor alle mensen die kicken op een tv-format dat even simpel als geniaal lijkt (dat moet ook wel, als je wil dat er überhaupt volk blijft kijken). De mens is van nature zéér nieuwsgierig, maar ook een beetje dom want ik kan de uitkomst van dit programma al voorspellen zonder het ooit gezien te hebben. ’t Is zo simpel als de clou van elke FCDK-aflevering: ‘gooi wat koppels (liefst van het twijfelende soort) op een mooi exotisch eiland en drop er ‘en passant’ ook wat vrijgezellige dames bij die we het best ‘hete truffels’ kunnen noemen. Mix nog snel wat cocktails, laat ze gretig consumeren en kijk daarna of die bronstige kerels op dat eiland zich kunnen beheersen.’ Als kers op de taart moeten de dames uit het koppel dan video’s bekijken waarin de heren figureren. Zouden ze allemaal braaf zijn geweest in het gezelschap van een hen toegewezen del? Effe filmpje bekijken. Oeps, daar komt de eerste zware huilbui aan … En cut! ‘Temptation Island’ wordt door die koppels gezien als dé ultieme relatietest. Welke psycholoog ooit op dat lumineuze idee is gekomen? Eentje die redelijk zwakzinnig is denk ik dan spontaan. Oh ja, de blonde bimbo hierboven heet Jolyn Deboevere, 23 jaar jong en in het dagelijkse leven o.a. playmate en P-babe. ‘Fulltime hartenbreekster’ zal er na TI aan haar curriculum vitae worden toegevoegd. En of ze daar trots op is! Vanaf 3 februari a.s. vult de verloedering terug uw tv-scherm.

Doen we maar meteen de rest van het slechte nieuws? De man met de zeis draaide weer overuren: de Britse acteur Alan Rickman (69) overleed aan kanker, ook acteur Dan Haggerty (bekend van ‘Grizzly Adams’) (74) had kanker, Glenn Frey (zanger en gitarist bij The Eagles) overleed na een ziekte op z’n 67ste, de Italiaanse filmregisseur Ettore Scola (84), ex-wielrenner Robert Sassone (37), de Franse schrijver Michel Tournier (91) en de relatief onbekende Nederlandse schrijver Richard Klinkhamer werd 78. De man presteerde het om een boek te schrijven over z’n tweede echtgenote, die hij vermoordde en daarna in zijn eigen tuin begroef. Toevallig ‘Woensdag gehaktdag’ ooit gelezen, maar nooit het gevoel gehad dat het een échte bestseller zou worden. Dingen die een beetje in de lijn der verwachtingen lagen: na Volkswagen komen ondertussen ook Renault en Opel aan het oppervlak drijven als het om sjoemelsoftware gaat. Ik vrees dat het met de auto-industrie dezelfde weg zal opgaan als met de banken: straks moeten ook zij worden gered door de modale belastingbetaler! Eva Pauwels (ooit de bevallige eega van Jacques ‘DDT’ Vermeire) heeft een nieuwe vriend en laat dat euforisch weten via de kwaliteitspers, het is al ‘game over’ tussen Julie Van den Steen en Steven Van Herreweghe (hij probeert ondertussen de plooien weer glad te strijken met z’n ex), de zoon van assistent-bondscoach Vital Borkelmans (Jelle) heeft levenslang rijverbod gekregen (rijden onder invloed) en een beetje gevangenisstraf (hooliganisme in de breedste zin van het woord), discotheek The Zoo in Hasselt werd gesloten en de prinsenverkiezing in Aalst steekt het fictiegehalte van de Eén reeks ‘Den elfde van den elfde’ flink naar de troon. De verliezende prins carnaval dient een klacht in omdat hij de verkiezing ten onrechte zou hebben verloren. Hoeveel vervolgepisodes er nog komen is vooralsnog onduidelijk. Ook opschudding in acteerland waar n.a.v. de nogal blank ogende nominatielijst bij de Academy Awards door meerdere mensen de vraag werd gesteld of het wel goed zit met de ‘diversiteit’ in Hollywood. Javier Mascherano van Barcelona werd tot één jaar cel veroordeeld voor belastingontduiking en na Donald Fagen vorige week werd deze week Don McLean gearresteerd voor huiselijk geweld.

Was er dan helemaal geen goed nieuws? Sven Kums die met een brede boulevard voorsprong absoluut verdiend de Gouden Schoen wist te winnen (met in zijn zog het hele bataljon Gentspelers) in de ‘Grote AA Gent show’, Rock Werchter en Les Transardentes die belangrijke muziekprijzen wonnen, WhatsApp dat nu geheel gratis zal blijven, het autosalon in Brussel dat op gang werd geschoten en het feit dat David Bowie zelfs na zijn dood records breekt (voor het eerst een nummer 1 album in de States én de man wiens clips het meest werden bekeken op Youtube). Hanne Decoutere én Evy Gruyaert brachten het heugelijke nieuws dat ze allebei voor de tweede keer zwanger zijn, onze premier Charles Michel werd voor de tweede keer vader (dit keer van dochter Jeanne) en Standard mocht vol trots aankondigen dat het ex-Barcelona doelman Victor Valdés wist los te weken bij Manchester United. Wat we van de vermoedelijke bekerfinale Standard-AA Gent vinden houden we voor één keer voor onszelf en Real Madrid werd voor de elfde opeenvolgende keer de rijkste club ter wereld. Als kanttekening merk ik toch graag even fijntjes op dat ze een schuld van meer dan 600 miljoen euro hebben. En we hebben nog twee berichten in de marge: CD&V en N-VA willen een minimumleeftijd op de verkoop van tabak zetten, maar ik vraag me af hoe je zoiets gaat kunnen controleren? Lleyton Hewitt (in een vorig leven ooit gelieerd met Kim Clijsters) heeft z’n tennisracket aan de wilgen gehangen. Oh ja, voor wie dit weekend wilde plannen zou hebben … hou het volgende goed in de gaten: voyeurisme en wraakporno zijn voortaan strafbaar. Er staan gevangenisstraffen van zes maanden tot 15 jaar op. Mijn devies: ‘bezint eer ge begint!’ 😉

Advertenties

Posted 22/01/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: