Keek op de Week (156)   Leave a comment

wie is de mol, oh wie

Het goede nieuws had deze week kunnen zijn dat er slechts 358.000 zieltjes op VIJF naar de hernieuwde intrede van ‘Temptation Island’ (‘Sletteneiland’ voor de vrienden) keken, maar wij vonden die meer dan 940.000 kijkers voor het vierde seizoen van ‘De Mol’ op VIER net wat meer nieuwswaarde hebben. Het niveau van onze blog is soms dusdanig laag dat we ‘m niet helemaal moeten bezoedelen met hersenloos entertainment zoals TI. Wie daarover geïnformeerd wil blijven leest dus best de ‘vakbladen’ die zich daarin specialiseren. Minder dan 250.000 kijkers en presentator Gilles De Coster zou emigreren, 500.000 toeschouwers werd als doel gesteld en gelukkig werden het er bijna dubbel zoveel. ‘De Mol’ is geen vernieuwende televisie meer. Het format is ondertussen (met dank aan o.a. de Nederlandse reeksen) zo bekend dat je weet wat je kan verwachten. In tegenstelling tot de NL-editie viel me vooral op dat de Vlaamse versie een stuk trager is. ‘De Mol’ zal nooit een flitsend programma worden met toeters en bellen, maar in Nederland is het tempo zeker strakker. De eerste aflevering was verder ook vrij vlak. Dat bleek ook achteraf op diverse fora en in krantenreviews: elke kandidaat had wel iets verdachts gedaan. Elke kandidaat? Yep, ook eerste afvaller Ruth die in aflevering 2 morgen de kans krijgt om zich terug in de groep te knokken. Ruth die ’s avonds in een taxi zit en afwacht, waarna de camera zich langzaam boven de wagen verheft. Wow, qua cliffhanger kan dat tellen!

Meer goed nieuws? Allez vooruit! Wij zijn benieuwd of Boussoufa het kan waarmaken bij AA Gent, of Büttner Anderlecht naar een hoger niveau kan tillen en wat Maniatis kan forceren bij Standard. Donald Trump kreeg bij de voorverkiezingen op z’n doos in Iowa, de race tussen Clinton en Sanders was ‘a close call’. Pep Guardiola wordt in juni de nieuwe trainer van Manchester City (ze zullen ‘m kunnen gebruiken want Leicester maakte gisteren brandhout van de Citizens), Frankrijk heeft er twee nieuwe driesterrenrestaurants bij, we krijgen een bekerfinale tussen Standard en Club Brugge, Cynthia Reekmans werd mama van Simon, de VRT krijgt een nieuwe CEO die Paul Lembrechts heet en de come-back van de week is voor The Monkees die een nieuwe cd uitbrengen en gaan touren. Novak Djokovic wont de Australian Open bij de mannen, bij de vrouwen won de Duitse Angelique Kerber verrassend van Serena Williams. Het beste café ter wereld staat in Vlaanderen en luistert naar de eigenzinnige naam ‘In de Verzekering tegen de Grote Dorst’ en je moet ervoor in Eizeringen/Lennik zijn. Royal FC Antwerp is flink op weg om straks terug in de JPL te spelen, Wout Van Aert won op indrukwekkende wijze het WK in Heusden-Zolder (alleen jammer van die onsportieve supporters langs de kant) en het carnavalsweekend werd (o.a. in Zonhoven) afgetrapt. Al had dit eveneens bij het slechte nieuws kunnen staan.

Niet getreurd, wij vonden nog deze droeve nieuwtjes in de marge: de 19-jarige Femke Van den Driessche heeft de twijfelachtige eer om de allereerste te zijn die op het WK tegen de lamp liep na mechanische fraude. Ik wil haar graag het voordeel van de twijfel geven (je bent onschuldig tot bewijs van het tegendeel) maar zelfs dan lijkt haar veldritcarrière nu al om zeep. Niet meer onder de levenden: De Britse presentator Terry Wogan (77), Maurice White (zanger en oprichter van Earth, Wind & Fire) was 74, de Franse filmregisseur Jacques Rivette was 87 en één van de beste koks ter wereld (Benoît Violier) pleegde zelfmoord op z’n 44ste. Dat CD&V voorzitter Wouter Beke zichzelf kan opvolgen zonder waardig duel vinden wij nogal een makkelijkheidsoplossing, de SP.A kwam onder vuur te liggen i.v.m. de vluchtelingencrisis waarin zij pleiten voor een push-back (iets wat je toch eerder van rechtse partijen verwacht). Mocht het een geruststelling zijn: hun Nederlandse tegenhanger PVDA zegt trouwens identiek hetzelfde. Al zal het daar vooral zijn om misnoegde kiezers niet in de armen van Geert Wilders te drijven. Youth Lagoon kapt ermee, er staan slechts twee Belgen op de longlist van de Libris Literatuurprijs (Annelies Verbeke en Elvis Peeters), Status Quo hangt ergens eind dit jaar de gitaren aan de wilgen, racistische gezangen zorgden ervoor dat een wedstrijd van Eendracht Aalst werd stilgelegd omdat de lijnrechter werd geviseerd, het zikavirus zou ondertussen al in 33 landen zijn verspreid en een StuBru dj waarvan ik nog nooit had gehoord (Faisal Chatar) werd vrij hardhandig aangepakt door de politie in het Antwerpse Sportpaleis toen hij een optreden van de Amerikaanse stand-up comedian Kevin Hart wilde bijwonen.

We melden ook nog dat de strafzaak tegen Bill Cosby van start is gegaan, dat actrice Naomi Watts in de nieuwe reeks van ‘Twin Peaks’ te zien zal zijn, dat Mobistar straks haar naam weer zal veranderen in Orange, dat er nogal wat fuss was over het decolleté van actrice Susan Sarandon (69), dat het aantal regularisatieaanvragen in ons land flink is gedaald, dat er doden vielen bij lawines in Tirol, dat de kleindochter van Pablo Picasso 186 loten van haar erfenis laat veilen, dat de Belgian Bullets zilver pakten op het EK bobslee in Sankt Moritz, dat er een oldtimer Ferrari werd verkocht voor 32 miljoen euro en dat reuzenpanda Hao Hao eindelijk zin heeft om te paren (en daardoor dus net te laat was voor haar kandidatuur in ‘Temptation Island’). Volgende week ben ik weer trouw op post, tenzij het uitvoerig inspecteren van decolletés op ‘Vette Dinsdag’ faliekant zou aflopen!

Advertenties

Posted 07/02/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: