Keek op de Week (158)   Leave a comment

rihanna op pukkelpop, tijd voor een drankpauze

Als de doorsnee festivalliefhebber maar kan neuten over de affiche van zijn/haar favoriete festival … het is van alle tijden en we hebben in het verleden al aardig wat precedenten gehad. Net zoals bij dat archislechte tv-feuilleton (FC De Kampioenen iemand?) dat al jaren op mijn zenuwen werkt en waar ik graag commentaar op geef. Denk tijdens die donkere momenten gewoon aan Doe Maar. In ‘Doris Day’ zit nl. de zinsnede ‘Hé, er zit een knop op je tv, die helpt je zo uit de puree’. Dat ene dwaze televisieprogramma weegt niet op tegen het aanbod dat wél door de beugel kan. Deze keer werd Pukkelpop opnieuw geviseerd. Ik herinner me dat ik vorig jaar ook niet meteen enthousiast wegsmolt toen ik de namen van de headliners hoorde. Achteraf kon ik (gelukkig) mijn mening bijstellen en concluderen dat er gedurende drie dagen genoeg te beleven viel om die minpunten te camoufleren. Wil ik daarmee zeggen dat Rihanna plots in mijn muzikale straatje past? Absoluut niet, zelfs in stomdronken toestand zou ik (weliswaar moeizaam) het hazenpad kiezen mocht ik me in de buurt van de main stage bevinden. De 28-jarige uit Barbados afkomstige zangeres mag zeker gezien worden, maar meeblèren met ‘Umbrella’, ‘Don’t stop the music’ of ‘What’s my name’ gaat me toch net iets te ver. Vorig jaar trok de grote massa naar Netsky op de main stage, deze ouwe zak zag meer heil in Underworld in de dance hall. We kunnen het de Pukkelpoporganisatie moeilijk verwijten dat ze in Rihanna een opportuniteit zagen. Laat ons hopen dat ze volgende keer verrassend uit de hoek zullen komen als de eerste namen worden gelost. Slechter dan de affiche van Pinkpop 2016 kan het niet worden dus ik leef vooralsnog op hoop! Enige lichtpuntje daar is de komst van Paul McCartney, die trouwens ook naar Rock Werchter zal afzakken.

Over lichtpuntjes gesproken: zullen we de rest van het goeie nieuws er meteen bij nemen? Onze KBVB wil graag als testland fungeren als het op videorefs in het voetbal aankomt, voetballer Jelle Vossen wordt weldra vader want zijn Audrey is zwanger, Taylor Swift werd de grote winnares van de Grammy’s en de Ethias Arena mag vol trots aankondigen dat de Nederlandse cabaretier Hans Teeuwen langskomt (of ik maandag kaarten neem of niet staat nog een beetje in de sterren geschreven want a) 38 euro is een forse prijs en b) ik vraag me een klein beetje af of Teeuwen nog zo relevant is, vernieuwend is ie alvast niet meer). Ex-Miss België Annelies Törös gaat opnieuw naar school (niet omdat ze té dom zou zijn, maar gewoon om haar opleiding communicatiemanagement succesvol af te ronden). Ingrid Lieten verlaat de politiek en wordt straks directrice van LifeTechValley, Museveni werd herverkozen als president van Oeganda, Christine Lagarde volgt zichzelf op aan het hoofd van IMF (en doet daarmee een ‘Wouter Beke’), actrice Emma Watson neemt dan weer een jaar ‘loopbaanonderbreking’ om zich op het feminisme toe te leggen en liefhebbers van de Swimsuit edition van Sports Illustrated hebben weer iets om zich aan te vergapen: op de cover prijkt Ashley Graham (plus size model) en verder zijn er o.a. twee bekende sportsters die zich een badpak op hun lijf lieten bodypainten: skister Lindsey Vonn en tennisster Caroline Wozniacki. Wanneer de sekstape van Temptation Island deelneemster Louise Coffyn commercieel zal worden geëxploiteerd is op dit moment nog onduidelijk. In eerste instantie reageerde ze geschokt toen ze hoorde dat de video’s waren gelekt, maar als er straks iemand harde valuta voor wil neertellen zal cash money wel vóór principes gaan denk ik. Psychologen beweren alleszins dat het een goeie test case is voor je relatie!

Ons minder goed nieuws begint weer met een aantal bekende sterfgevallen: hoogleraar Urbain Vermeulen werd 75, ex-secretaris-generaal van de VN Boutros Boutros-Ghali werd 93, zangeres Vanity werd slechts 57, schrijver Umberto Eco was 84 en schrijfster Harper Lee overleed op 89-jarige leeftijd. We onthouden ook de ‘uitschuiver’ van Eagles of Death Metal frontman Jesse Hughes over ‘wapenbezit’, het ‘gerucht’ dat Johannes Paulus II jarenlang een maîtresse had (iets wat door het Vaticaan uiteraard al in alle toonaarden is ontkend), Coldplay mag Glastonbury openen, Essers mag dan toch uitbreiden in een natuurgebied (nu de hersencapaciteit van Joke Schauvliege nog al zal dat geen sinecure worden), de aanslagen van de afgelopen dagen in Turkije, kunstenaar Jan De Cock die worstelde met een gekwetst ego, het songfestival zou terug spannender moeten worden want men gaat morrelen aan de puntentoekenning en dan was er nog het grappige verhaal van een Nederlander die in Zwitserland werd tegengehouden omdat ie 160 kg barbecuevlees in zijn wagen had liggen. Of Groot-Brittannië binnenkort in de EU zal zitten wordt bepaald door een referendum dat op 23 juni zal worden gehouden. De onverkoopbare villa van de Pfaffs krijgt mogelijk toch een nieuwe eigenaar: er zijn plannen om alles om te vormen tot pornoset met peepshows. Alleen als iemand ca. 895.000 euro voor het pand wil geven! Voetballer zonder toekomst (maar wél een riant jaarsalaris) Anthony Vanden Borre nam het devies ‘een tandje bijsteken’ lichtjes anders op en loopt nu met één gouden tandje rond. Ondergetekende zal straks voor minstens drie weken van de aardbodem verdwijnen, maar ik beloof op mijn plechtige communiezieltje om daarna ook een spreekwoordelijk tandje bij te steken! 😉

Advertenties

Posted 21/02/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: