Keek op de Week (161)   Leave a comment

Divock Origi schitterde midweeks met Liverpool

Deze week werden mijn avonden deels opgeslorpt door topvoetbal op tv. Het begon dinsdagavond met Manchester City dat favoriet PSG uit de CL knikkerde na een knap doelpunt van Kevin De Bruyne. Niet Eden Hazard, maar hij moet ons nationaal voetbalelftal op sleeptouw nemen tijdens het EK. Na negen weken inactiviteit lijkt de Kevster al terug op niveau te spelen. Daags nadien dachten wij opnieuw weergaloos voetbal te zien tijdens Athletico Madrid-FC Barcelona, maar viel dat eventjes tegen … De Madrilenen verdedigden stug, maar ze waren in de zone van de waarheid twee keer bijzonder effectief via Antoine Griezmann (een rake kopbal en een strafschopdoelpunt). Messi onzichtbaar, Neymar onzichtbaar, Suarez onzichtbaar. Conclusie: terechte uitschakeling en geen halve finale in de CL. Het lekkerste toetje kregen we op donderdag in de EL geserveerd tussen Liverpool en Dortmund op Anfield Road. Propaganda voor het voetbal! Liverpool had een goeie uitgangspositie afgedwongen in Duitsland, maar toch bleven de Duitsers topfavoriet. Nadat de Duitsers 0-2 voorkwamen leek het mission impossible voor trainer Jurgen Klopp & co. Origi milderde tot 1-2 maar een rake counter verder stonden de Duitsers terug 1-3 voor. Mirakels bestaan gelukkig nog dus stootte de thuisploeg in de slotfase nog door naar een 4-3 zege én de kwalificatie voor de halve finales! Lang geleden dat we nog zo’n heerlijk Europees voetbalavondje hebben beleefd!

Er was trouwens nog ander sportnieuws: de Australische wielerveteraan Mathew Hayman won Parijs-Roubaix nipt voor Tom Boonen. Schaatser Bart Swings moet op zoek naar een nieuwe ploeg, wielrenner Peter Sagan kan rekenen op belangstelling van een niet nader genoemde wielerploeg, Thibaut Courtois heeft hetzelfde aan de hand in het voetbal (ondanks een minder seizoen bij Chelsea), AC Milan wisselde nog een keer van trainer, Kobe Bryant nam in stijl afscheid van de LA Lakers en straks is er in onze eigen pintjesliga de topper tussen Anderlecht en Club Brugge. Winst voor de Brusselaars en alles ligt terug open, winnen de Bruggelingen dan lijken de kaarten (definitief?) geschud. In de marge nog een bericht dat zijdelings met voetbal te maken heeft: geen al te beste reacties op de blitse muziekschijf die onze Rode Duivels een hart onder de riem moet steken op het EK voetbal in Frankrijk. De heren Like Mike & Dimitri Vegas knutselden een track in mekaar die alleszins aan mijn verwachtingen voldeed: ik had volstrekt geen hoop op een goede afloop en die ambitie werd volledig waargemaakt. ‘Een caminoproof kutnummer!’ en dan blijf ik uiteraard nog zéér beleefd!

Ook opvallend deze week: nogal wat bekende lui mogen straks een kersverse spruit in de armen nemen. Siska Schoeters en Tomas De Soete zijn in verwachting van een tweede spruit samen, een andere radioman (Wim Oosterlinck) ziet ook een tweede kind tegemoet, Regi Penxten en Elke Vanelderen (eveneens een tweede worp), idem voor Ryan Gosling en Eva Mendes, hetzelfde voor Blake Lively en Ryan Reynolds. Eén van favoriete Vlaamse vrouwen (Tess Goossens) is ook voor de tweede keer zwanger. Actrice Carice van Houten en acteur Guy Pearce worden voor het eerst mama en papa, acteur Eddy Murphy spant echter de kroon: straks wordt hij voor de negende keer vader bij zijn vijfde vrouw.

Verder opvallend: de man met het hoedje (Mohamed Abrini) werd eindelijk opgepakt en samen met hem nog een resem ander onguur volk, een topman van Studio 100 werd gearresteerd op verdenking van fraude en twee Franstalige ministers traden af: Joëlle Milquet (m.b.t. verkiezingsuitgaven) en Jacqueline Galant (omwille van de veiligheid op onze luchthaven). Limburg boven want Whispering Sons won Humo’s Rock Rally, Bruce Springsteen en Bryan Adams zeggen in de States concerten af in de staat Mississippi omdat het daar voortaan legaal is om holebi’s en transgenders te discrimineren. In Japan vielen 29 doden bij een aardbeving, de Duitse komiek Jan Böhmermann zal worden vervolgd omdat hij de Turkse president Erdogan zou hebben beledigd, Kathy Pauwels komt op Radio 2 terecht en er was ook wat deinig over de hakenkruisjesjas van koningin Máxima. We hebben het deze week niet over de staking bij Belgocontrol, de eventuele doorstart van politieke partij LDD, het inbinden van Brussels burgemeester Yvan Mayeur of het feit dat de chihuahua van Tanja Dexters spoorloos is verdwenen. Volgende week ben ik weer trouw op post, tenzij Tanja Dexters ook mijn vuile sokken nodig zou hebben om Paris terug te vinden. Al een geluk dat ik geen droge vis in huis heb!

Advertenties

Posted 17/04/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: