Keek op de Week (162)   Leave a comment

twin peaks seizoen 3, al moeten we wél nog wachten tot 2017

De serie waar wij het meest naar uitkijken in 2017? Zonder twijfel het derde seizoen van ‘Twin Peaks’. Jaren hield regisseur David Lynch de boot af voor een vervolg, tot ie 24 jaar na datum toch inbond en aankondigde dat er een nieuwe reeks zou komen. Ze zal worden uitgezonden door Showtime. In de magische jaren 1990 en 1991 werden wij werkelijk aan de buis gekluisterd door deze topserie. Mondjesmaat liet Lynch wel eens informatie doorsijpelen en vandaag bijvoorbeeld weten we dat liefst 217 acteurs en actrices de reeks zullen bevolken. En daar zitten nogal wat indrukwekkende namen tussen: Naomi Watts, Monica Bellucci, Ashley Judd, Michael Cera, Eddie Vedder (Pearl Jam), Laura Dern, Jennifer Jason Leigh en Trent Reznor (Nine Inch Nails) flankeren er oudgedienden als Kyle MacLachlan, Sherilyn Fenn, David Duchovny en Sheryl Lee. De serie vertelde het verhaal van de moord op Laura Palmer en hoe de komst van FBI-agent Dale Cooper de gang van zaken in het fictieve stadje in het noordwesten van de VS op zijn kop zet. Over de nieuwe verhaallijnen worden uiteraard geen mededelingen gedaan. Daarvoor zal iedereen moeten wachten tot ergens in 2017.

Willen we dan maar onmiddellijk verder gaan met de rest van het goede nieuws? Het kopen van een buitenverblijf in het buitenland zit nog steeds in de lift. Ongeveer 3000 landgenoten kochten er bijvoorbeeld eentje in Spanje. Geef ze eens ongelijk! De nieuwe rijkste man van Azië is nu Jack Ma, de oprichter van Alibaba Group. Vorige keer berichtten we nog dat Studio 100 was opgelicht door één van de werknemers, deze week kunnen we trots melden dat Victor Verhulst, de zoon van zijn flamboyante vader Gert, het heeft aangelegd met één van de huidige generatie K3’tjes, Marthe de Pillecyn. Een band met net iets meer weerklankt, Pearl Jam, zal in navolging van Bruce Springsteen en Bryan Adams een concert annuleren omwille van de anti-transgenderwet. Iedereen die de kerk een warm hart toedraagt zal bijzonder blij zijn met die nieuwe versie van het Onze Vader. Het bisdom was zo slim om slechts lichte wijzigingen aan te brengen, dus geen Dimitri Vegas of Like Mike in de buurt om zware schade aan te richten! Ondanks hun sjoemelsoftware blijkt dat Volkswagen volgens een recente ranglijst het meeste wagens heeft verkocht op de voet gevolgd door Toyota. Ook de Vlaamse filmindustrie mag zich trots op de borst kloppen met 2,5 miljoen bezoekers voor de vaderlandse bioscoopproducties. Dat een kinderfilm over een amateurvoetbalploeg daar een belangrijke bijdrage aan leverde zal slechts een voetnoot blijken in de geschiedenisboeken. Op de valreep hebben we ook nog vernomen dat Radja Nainggolan op het einde van het seizoen Rome (AS Roma) zal omruilen voor Londen (Chelsea).

Helaas viel er meer slecht nieuws te rapen. Dat Prince op zijn 57ste zou overlijden is nog steeds niet te vatten (zijn muzikale erfenis is bijzonder groot, helaas had de man geen testament dus de verdeling van zijn financiën is wellicht voer voor advocaten), radioman Paul De Meulder werd 63, zanger Billy Paul werd 81, de king of rumba Papa Wemba werd 66 en WWF griet Chyna tot slot(natuurfilmactrice in bijberoep) werd slechts 46. Waar worden we ook niet meteen vrolijk van: het feit dat de aprilmaand even koud en grillig was als de maand december, 200 ontslagen bij de openbare omroep, Erdogangate dat langzaam om zich heengrijpt (dit keer o.a. met de Nederlandse columniste Ebru Umar) en dat Axl Rose tijdelijk van job zal veranderen nu hij als zanger aan de slag gaat bij AC/DC, al is er ook goed nieuws: wie wil krijgt zijn geld gewoon terug! Een trend die wij persoonlijk niet zo trendy vinden: na Michel Preud’homme was het de beurt aan Heintje van AA Gent, al bewijzen de drie speeldagen schorsing van Diego Simeone in La Liga dat het inherent is aan het huidige voetbal. Spanje stevent af op nieuwe parlementsverkiezingen, Stephen Fry raadt vriend en vijand aan om volledig offline te gaan omdat social media e.d. ons hele leven volledig controleren, eind mei mogen we nog een hele hoop vakbondsacties verwachten (dixit Rode Rudi) en het was ook niet het weekje van enkele N-VA excellenties: denk maar aan de strapatsen van Liesbeth Homans en Luc Alloo op de ‘Nacht van de Vlaamse Televisiesterren’ en minister Jan Jambon (naast de kwestie over dansende allochtonen was er ook nog een stoute chauffeur die vlotjes 150 km/u tufte op de E313. Jambon was kristalhelder: ‘had niet mogen gebeuren, foutje van mijn chauffeur’. Alle verbindingsofficieren, vluchtelingen, inwoners van Molenbeek, sossen, Walen én de vakbonden slaakten gezamenlijk een zucht van opluchting. De ‘veldrijdster met het motortje’, Femke Van den Driessche, wordt voor zes jaar geschorst en moet een boete van meer dan 18.000 euro betalen.

Wat we ook met vrij grote zekerheid kunnen zeggen: Zinedine Zidane (trainer van Real Madrid) moet dringend op zoek naar een betere kleermaker, naar festivals neem je bij voorkeur beter geen rugzak mee (tenzij je niet opziet tegen zware controles aan de ingang), de Londense Big Ben zal begin 2017 enkele maanden stil blijven wanneer men aan de restauratie ervan begint, Godsheide (een deelgemeente van Hasselt) zet het dorp te koop omdat men niet akkoord gaat met de woonuitbreidingen van projectontwikkelaars die op tafel liggen, de hierboven reeds genoemde Hein Vanhaezebrouck (AA Gent) zegt pertinent dat er geen contact is geweest met mensen van Anderlecht om daar volgend seizoen trainer te worden (ook al zingt dat gerucht ineens rond net voor het duel tussen beide clubs) en het kampioenschap in tweede nationale wordt niet OP het veld beslist maar voor de groene tafel. Enkele weken geleden leek FC Antwerp onbedreigd op het kampioenschap af te stevenen. Het kon enkel nog worden bedreigd door nummer twee Eupen. De lachende derde heet nu White Star Brussels, dat punten heeft bijgekregen in het klassement. Een club die thuis voetbalt voor gemiddeld 400 toeschouwers én die bovendien licentieperikelen kent … de KBVB wordt straks weer serieus in haar hemd gezet. Er is echter altijd nog ergens een groene tafel in de buurt om de knoop definitief door te hakken, toch?

Advertenties

Posted 28/04/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: