Oorwurm van de week (3)   Leave a comment

Andy Stott

Hier zijn we weer met de eerste oorwurmpjes van de nog bijzonder jonge meimaand. Nog eventjes zeggen dat het mijn persoonlijke dosis ear candy is, ik heb hiervoor geen enquêtes of telefonische bevragingen gedaan wegens té omslachtig én een te grote foutenmarge. Wie ons kent weet dat we graag al eens het eclectische pad durven bewandelen maar dat we ook onze neus niet ophalen voor dingen die de grote massa zou kunnen interesseren … tenzij dat die band Coldplay heet uiteraard!

New Romantic – Andy Stott: we beginnen met experimenteler doch naar zijn doen zeer toegankelijk werk. Stott maakt geniale pareltjes die de ene keer bijzonder duister en dan ineens weer zeer dansbaar zijn. Liefhebbers van de fotografiekunst zullen zeker al hebben opgemerkt dat er aan de hoesontwerpen voor zijn cd’s veel aandacht wordt besteed. Laat het echter vooral niet afleiden naar het essentiële, namelijk zijn muziek!

Holy love – Compact Disk Dummies: we wilden er natuurlijk graag een streepje muziek uit eigen land in en die krijgen jullie onder de vorm van de Rock Rally winnaars uit 2012. De broers Coorevits brengen binnen enkele dagen hun debuutcd ‘Silver Souls’ op de markt en ze gaan daar mee scoren, mark my words!

Sir Duke – Stevie Wonder: geen idee hoe het bij jullie zit, maar ik word altijd instant vrolijk wanneer dit nummer door de boxen schalt. Jamie XX begon er vorig jaar zelfs zijn set mee op Pukkelpop. Een tijdloos schijfje dus, dat is terug te vinden op het ondertussen alweer veertig jaar oude album ‘Songs in the key of life’. Misschien een goeie aanleiding om straks nog eens in het andere werk van Stevie Wonder te duiken!

When a woman is around – Unloved: zet producer David Holmes en Keefus Ciancia (o.a. bekend van de soundtrack van ‘True Detective’) in één en dezelfde ruimte en je krijgt een aardig klinkend soundtrackgeluid met wat sixtiesgalm én een vleugje Ennio Morricone. Het gekozen nummer vind ik top, maar toen ik enkele andere nummers van deze cd beluisterde vond ik dat er toch ook een paar stinkers bijzaten.

Dust – Parquet Courts: voor catchy deunen ben je bij deze heren steeds aan het goede adres. Een aantal jaar geleden lieten ze een uitstekende indruk achter op Pukkelpop, ondertussen hebben ze al vijf studioalbums uitgebracht. Fans van rammelrock, dit is zeker jullie ding! Zat er niets voor jullie bij deze week? Volgende week zijn er gelukkig weer nieuwe kansen!

Posted 03/05/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: