Keek op de Week (163)   Leave a comment

leicester city nummer één in de premier league

In de Britse Premier League ging het haast onmogelijk geachte voetbalscenario toch in vervulling: seizoensrevelatie Leicester City deed alle andere grote teams (Arsenal, Tottenham, Man U en Man City, Chelsea & co) de broek af door op een overtuigende wijze de landstitel te winnen. Het ideale scenario was wellicht dat ze het hadden kunnen bewerkstelligen tijdens hun volgende thuiswedstrijd tegen Everton, maar Eden Hazard hielp reeds een handje door bij Chelsea voor de gelijkmaker te tekenen tegen Tottenham. Dolle vreugde in Leicester natuurlijk! Niemand had kunnen vermoeden dat het sprookje in vervulling zou gaan, niet in het minst de bookmakers die zwaar de mist in gingen.De Britse krant The Independent rekende uit dat de bookmakers 31,6 miljoen euro verloren. Bepaalde wedkantoren hebben nu al aangegeven dat ze in de toekomst geen al te hoge quoteringen meer gaan hanteren. Wat blijft over? De bizarre vaststelling dat je met geld alleen geen goed voetballend team uit de grond kan stampen, al zijn er uiteraard nog ooit verrassende landskampioenen geweest in het verleden. Het is wachten op het eerste boek of de eerste film die het sprookje nóg meer vormgeeft. Dit gezegd zijnde: als Leicester City het kan moet zelfs Club Brugge in staat worden geacht om de titel nog eens te pakken, toch? 😉

Andere nieuwsfeiten die we als positief kunnen ervaren: de gekste straatnaam in Vlaanderen ligt in Brugge en luistert naar de naam ‘Oude Zak’. Ook onze Zonhovense Wijvestraat was overigens in de running maar haalde het uiteindelijk niet. Luc De Schepper werd opnieuw rector van de UHasselt, in een kluis werden duizenden onuitgebrachte songs van Prince ontdekt (nee, geen covers van Billy Joel nummers zoals The Onion beweerde), Kieldrecht werd landskampioen in het damesvolley, Roeselare deed hetzelfde bij de mannen. Nog meer spannende voetbalfinales binnenkort: in de CL komt de winnaar zeker uit Madrid nu Real en Athletico elkaar in de finale zullen treffen. Liverpool speelt dan weer de finale van de EL tegen Sevilla, een rasechte specialist terzake. Zij haalden al vijf keer de finale sinds 2006, vier keer keerden ze als winnaar terug huiswaarts. Liverpool is bij deze gewaarschuwd! Vorige week vergeten te vermelden: onze vroegere tennistrots Kim Clijsters is voor de derde keer zwanger. Ook zangeres Janet Jackson (midden mei wordt ze 50) zou volgens bepaalde bronnen voor het eerst zwanger zijn (daarover definitief uitsluitsel in één van onze volgende edities).

Het minder goede nieuws kwam van diverse vlakken deze keer. In de categorie ‘bedroevende toneelstukken’ zou onze Vlaamse regering wel eens meerdere prijzen kunnen wegkapen dit jaar. Het lijkt er sterk op dat er een soort van wig is gevormd tussen CD&V/N-VA enerzijds en Open Vld anderzijds. Welke politieke spelletjes er precies worden gespeeld is ons niet geheel duidelijk, maar het is amateurtoneel van de allerslechtste soort. Als we ons louter aan de feiten houden dan weten we het volgende: Annemie Turtelboom gaf haar ontslag als minister, maar werd vrijwel meteen opgevolgd door staatssecretaris Bart Tommelein. Diens plek werd ingenomen door Philippe De Backer (die in Europa zat) en hij wordt op zijn beurt vervangen door Lieve Wierinck. Ook de Gentse biomassacentrale komt er niet volgens de meerderheid. Ook weer bijzonder veel hommeles op voetbalgebied: als Antwerp en Eupen bijvoorbeeld vochten om een been, dan liep White Star Brussels er in eerste instantie mee heen. We meldden vorige keer al dat de groene tafel de Brusselaars een handje had geholpen, maar ook op het veld gaf deze laatste club haar visitekaartje af. Het team kon met een wankel licentiedossier naar de JPL promoveren maar dat licentiedossier nekt hen nu. Eupen dus naar eerste! Droefenis alom rond de Bosuil en bij uitbreiding Deurne dat vorig weekend nog slachtoffer werd van supportersgeweld n.a.v. de gemiste promotie. Moeskroen Péruwelz zit overigens opnieuw in slechte papieren: als zij verplicht moeten dalen, komt plots OHL terug in beeld. De Leuvenaars blijven dan aan boord in eerste. Oh ja, niet allemaal kommer en kwel in Antwerpen want Beerschot-Wilrijk promoveerde wél. Helaas is er volgend seizoen nog geen Antwerpse derby in de maak door de competitiehervorming.

We werden ook niet écht vrolijk toen we hoorden dat er een nieuwe zaak Roger Vangheluwe in de maak is. Noch de kerk, noch de staat heeft de man één vingerbreed in de weg gelegd. Het woord ‘kindermisbruik’ en ‘Vangheluwe’ zullen straks in Van Dale gewoon synoniemen zijn. Lees het artikel in Humo deze week en huiver! En zijn geestelijke vriendjes deden wat ze altijd al zo goed konden: hun ogen sluiten, hun mond houden en terug overgaan naar de orde van de dag. Business as usual! Schrijfster Jenny Diski overleed op 68-jarige leeftijd aan longkanker, autosportjournalist Peter Baert (52) overleed na een slepende ziekte. Op Zaventem is de rust nog niet helemaal weergekeerd. Sommige luchthavens (‘Schiphol’ om hen niet te noemen) maken zelfs misbruik van de chaos door schaamteloos klanten in te pikken. Twee kinderen op drie slagen niet op een test over hun verkeerskennis. Theoretisch valt het nog mee, maar op praktijkproeven vallen ze duchtig door de mand. Mocht je hier de volgende maanden geen Keek op de Week meer kunnen lezen, dan ben ik volop bezig met het uitgeven van biljetten van 500 euro want die verdwijnen vanaf eind 2018.

Posted 07/05/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: