Oorwurm van de week (4)   Leave a comment

radiohead

Wanneer we eventjes recapituleren wat er de afgelopen week op ons programma stond kunnen we concluderen dat het mooi gevulde week was. Woensdagavond zaten we bij een toneelvoorstelling, donderdag was er het geslaagde communiefeest van Bavo, vrijdagavond speelden we de VC3 quiz van Vur d’Leut in Lommel (21ste plaats) en zaterdagavond voor het eerst in mijn carrière gastspeler geweest bij Pelter Skelter (dat leverde trouwens een tweede plaats op in Kiewit op een bijzonder triviale quiz). Zondag begon luizig met een uitermate zwakke eerste helft van Anderlecht tegen Oostende (een beetje het euvel van hun hele seizoen), maar ultiem trok Okaka het alsnog recht. Alle ogen gericht op Gent, maar dat kreeg een thuispandoering van Club Brugge. Anderlecht moet zondag a.s. winnen op Brugge … en zelfs dan is het afhankelijk van de resultaten van datzelfde Club. De titel komt nu wel héél dichtbij voor de Westvlamingen. Gisteren had ik weer een toneelstuk, nu vrijdagavond ben ik nog eens gastspeler bij Aftrekaanval in Genk. De week wordt mooi afgesloten met een late traktatie voor moederdag. We gaan eindelijk Place Ma Tu Vu eens uittesten. En daarmee komen we alsnog uit bij onze oorwurmen van deze week.

Burn the witch – Radiohead: de afgelopen dagen wist Radiohead de aandacht weer sterk naar zich toe te trekken, volkomen terecht uiteraard! Als plots de website niet meer online blijkt te zijn, dan zijn er maar twee mogelijkheden: de band trekt zich terug uit het muzieklandschap of ze komen met nieuw werk op de proppen. Gelukkig voor ons werd het de tweede boodschap. Vijf jaar hebben we moeten wachten, maar sinds zondagavond is er eindelijk ‘A moon shaped pool’ met 11 ‘nieuwe’ nummers (voor de leken dan, échte fans zullen dingen herkennen). Ik maak me sterk dat ik daar één van de volgende dagen zeker eens naar ga luisteren. In september trouwens op cd én vinyl verkrijgbaar.

The winding – Fence: voor onze tweede aanstekelijke single blijven we lekker dicht bij huis, verder dan Hasselt moeten we er niet voor rijden. De titelsong van hun recentste worp swingt als een tiet als je het mij vraagt. Well done, Niels Hendrix en kornuiten! Dikke duim!

Riod – Borderland: natuurlijk moest er ook weer een dancegetint randje in deze nieuwe editie. Ik ben zelf ook moeten gaan opzoeken wie er nu precies achter het project Borderland zaten. Het bekendste heerschap is Juan Atkins, die al jarenlang meedraait in het dancewereldje. Moritz Von Oswald zat in de jaren ’80 bij Palais Schaumburg, een band uit de ‘Neue Deutsche Welle’. Verder werkte hij samen met o.a. Carl Craig en Nils Petter Molvær. Het beste van Detroit en Berlijn in één mooie symbiose als het ware!

In God’s House – Bat For Lashes: een schijfje dat al enkele weken stevig in mijn hoofd zit ingeprent maar dat na vier weken eindelijk eens wereldkundig moet worden gemaakt. Natascha Khan is sowieso al een plaatje om naar te kijken (zelf geconstateerd op Pukkelpop) en ik ben absoluut een grote fan. Begin juli verschijnt eindelijk ‘The Bride’, iets om naar uit te kijken.

The Crystal Lake – Grandaddy: en onze classic zit vandaag helemaal achteraan. Gesteld dat we Pukkelpop 2016 zouden skippen (en met nog steeds geen ‘ticket in the pocket’ is die kans op dit moment zeer reëel) dan zullen we toch een klein beetje weemoedig terugdenken aan de 2012 editie toen ze in de Marquee stonden. ‘Hartpijn’ is een té groot woord, maar iedereen die wél op de wei zal rondlopen kan ik ten zeerste de doortocht van Grandaddy aanraden. Benieuwd wat we volgende week in petto hebben? Eén weekje geduldig afwachten zou ik zeggen!

Posted 10/05/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: