Laat moederdagetentje bij Place Ma Tu Vu (Zonhoven)   Leave a comment

place ma tu vu

Eind 2010 gingen we ooit met de collega’s van het werk eten bij Place Ma Tu Vu in Zonhoven. De tijd daarvoor (toen de zaak nog een andere naam had) gingen we er ook al wel eens eten. De naam bleef behouden, maar er zwaait nu een nieuwe chef-kok de plak. Maikel Bogaerts, net geen 21 jaar oud, heeft op jonge leeftijd al een aardig palmares opgebouwd. Hij studeerde in 2014 af aan hotelschool Ter Duinen in Koksijde en bekwaamde zich daarna o.a. bij Aan Tafel bij Luc Bellings (**), De Librije van Jonnie Boer (***), El Celler de Can Roca (***) in Girona en tot slot nog The Jane (**) van Sergio Herman. Mooie adelbrieven voor deze jongeman die door voorganger Dirk Pareijn eind 2015 tot zijn opvolger werd gebombardeerd in de keuken. Dirk staat trouwens ook nog steeds in de keuken. In principe mogen we vanavond iets verwachten. Mocht Anderlecht onverhoopt op Brugge gaan winnen, dan wordt het zelfs een fantastische avond. In het andere geval blijven ons de Brugse vreugdetaferelen bespaard, een win-win situatie m.a.w. 😉

UPDATE

Om 18u parkeren we onze wagen netjes voor de deur, gaan naar binnen waar we worden verwelkomd door jonge gastheer Michiel. We worden naar onze tafel begeleid, krijgen de menukaart overhandigd en de vraag of we alvast willen starten met een aperitiefje. Daar zeggen we uiteraard geen nee op. Zoals zo vaak opteren we alle drie voor het huisaperitief. In dit geval is dat champagne met een toets limoncello eraan toegevoegd. Een lekker fris aperitiefje moet ik zeggen! Je kan zelfs onder aperitieven indien gewenst (volgens mij doen vooral vaste klanten dat hier). We zijn er vrij snel uit qua keuze. We gaan voor het vijfgangenmenu met twee keer het wijnarrangement. Enkel onze BOB moet vanavond matigen in zijn alcoholconsumptie. De zaak zelf ziet er nog even knus uit als vroeger, wie een beetje strategisch aan het juiste tafeltje terechtkomt heeft zelfs zicht op de tuin buiten. Wij zagen ‘m helaas niet liggen, maar weten ‘van horen zeggen’ dat bepaalde ingrediënten op ons bord uit eigen tuin komen. Ook gezellig: een écht knetterend haardvuur in de buurt waar men af en toe een houtblok bij moet werpen. Dat zorgt voor een aangename temperatuur in deze wisselvallige meimaand.

Vóór we aan ons menu beginnen komen er eerst nog twee amuses: eerst een aspergesoepje met peterselieolie en daarna ossenstaart met crème van aardappel en een crumble van lenteui. De hapjes worden meteen goedgekeurd. We weten dan al dat het helemaal goed zal komen vanavond. Ons menu start met yellowfin tonijn dun gemarineerd met yoghurt, koolrabi en een jus van komkommer en zuring gevolgd door kort gebakken filet van zeetong met Parijse champignons, overgoten met een poeder van ganzenlever. Het volgende gerecht is eigenlijk een fastfoodgerechtje op restaurantniveau: ‘steamed bun’ is een gevuld gestoomd broodje, gelakt buikspek met krokante lentegroenten en koriander. Men kan het eten zoals bijvoorbeeld een pita of gewoon met mes en vork. De keuze is volkomen vrij. Ons hoofdgerecht heb ik jaren geleden eens gegeten bij de schoonouders van mijn broer: langzaam gegaarde kwartel met wortel, asperges, zilverui en jus van morilles met aardappelmousseline. Een delicatesse! Voor het dessert gaan we nog twee keer voor een tartelette vanille, framboos, aardbei en witte chocolade en één keer assortiment geaffineerde kazen (o.a. Achelse Blauwe) met rozijnentoast.

We sluiten af met twee cappuccino’s én een koffie (uiteraard niet geconsumeerd door ondergetekende alleen). 😉 Chef-kok Maikel komt na afloop polsen of alles naar wens was. Aan tafel weerklinkt een volmondig ‘ja’. Een aangename verrassing moet ik zeggen (al had ik er stilletjes wel op gehoopt). Tijdens het eten maken we aan tafel al plannen over een belangrijke 80ste verjaardag in familiekring die er eind dit jaar aankomt. Er is zelfs goed nieuws: Place Ma Tu Vu kan een alternatief aanbieden voor kinderen die mee komen eten. Uiteraard geen meergangenmenu, maar ze kunnen wél gewoon meekomen. Het restaurant heeft verder een dagelijks variërende driegangenlunch aan 37 euro, maar je kan ook gewoon à la carte eten op de Kleine Hemmenweg 3 in Zonhoven. Wij wilden er absoluut eens naartoe en keerden om 22u30 tevreden terug huiswaarts.

Advertenties

Posted 15/05/2016 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: