Keek op de Week (164)   1 comment

de dames van Tvis Holstebro naakt met beker (onbekende meester)

De naakte feiten liggen nog steeds vóór ons op tafel: als de vakbonden vinden dat ze moeten blijven staken, dan mag ondergetekende er (zelfs zonder geldig excuus) drie weken de brui aan geven (toch voor wat deze rubriek betreft). Daarom ga ik vandaag terug aan de slag zonder dat ik zicht heb op mijn kredieturen of vakantiedagen. Ik blog zeven dagen op zeven: is dat wél gezond? En wie gaat dat spel hier verder zetten als ik ooit met pensioen ga? Eén ding is zeker: ik heb een aantal belangrijke nieuwsfeiten over het hoofd gezien. Wie daar een probleem mee heeft, moet maar een stakingsaanvraag indienen. Alle gekheid op een stokje, ter compensatie voor alle geleden schade voorzien we ons eerste bericht van een streepje bloot (omdat ik het goed met jullie voorheb) … of toch zeker met mijn mannelijke lezers! Op de foto hierboven zie je de handbaldames van het Deense Tvis Holstebro dat de EHF Cup tegen het Russische Lada Togliatti won. De foto dateert al van enkele weken geleden maar dook onlangs pas op. Handbal is een sport die mijns inziens wat stiefmoederlijk wordt behandeld, maar we hopen dat op deze manier een beetje te kunnen rechttrekken (nee viezeriken, zo bedoelde ik het nu ook weer niet). 😉

We zullen eerst gewoon verder gaan met de positieve berichten die ik vergaarde. Connie Palmen won de Libris Literatuurprijs voor haar boek ‘Jij zegt het’, Han Kang won de Booker Prize voor ‘De vegetariër’, Sevilla won voor de derde keer op rij de Europa League, Sofiane Hanni won de Ebbenhouten Schoen (én hij versierde zijn transfer naar Anderlecht), PSV Eindhoven, Bayern München, Club Brugge, Besiktas en FC Barcelona werden landskampioen, Max Verstappen won zijn eerste F1 race in Spanje en is daarmee de jongste winnaar ooit, Kortrijks burgemeester Vincent Van Quickenborne werd vader van Bo, ‘I, Hanne Decoutere verwelkomde dan weer een Vincent, Daniel Blake’ van Ken Loach won de Gouden Palm op het filmfestival van Cannes, de finalisten van ‘The Voice’ zijn bekend (als er een winnaar is kom ik er misschien nog eens op terug) en de Giro wordt op dit moment gereden (de winnaar zal ik ongetwijfeld vernoemen als het zover is). Ook vermeldenswaardig: Mallorca wil dringend een einde aan het zuiptoerisme, Fred Vanderbiest mag volgend seizoen FC Antwerp proberen naar eerste klasse te loodsen, Tanja Dexters is opnieuw vrijgezel (want haar ex Miguel heeft voor een jonger blaadje gekozen), Stoffel Vandoorne blijft bij McLaren, Chris Schippers is leerkracht van het jaar geworden (het juryrapport spreekt van ‘een warme lerares die leerlingen verbindt’) en de kans is groot dat de Belgische 4x100m-ploeg haar olympisch zilver van 2008 mag inruilen voor goud. Eén van de Russische loopsters die hen klopten legde wellicht een positieve dopingtest af.

Helaas was er ook een hele berg slecht nieuws. Héél véél stakingsmiserie uiteraard (luchthaven, spoor, gevangenis, …). Eén bezwarend feit leverde zelfs een nieuwe Suske & Wiske titel op: ‘De Stoute Staker’. De man die een politiecommissaris tegen de grond sloeg wacht ongetwijfeld een harde straf. Onze Rode Duivels zitten op stage in Zwitserland als voorbereiding op het EK. Ze zullen zich daar ongetwijfeld amuseren al zijn er nog een aantal pijnpunten te bespeuren: a) selectieproblemen in het verdedigende compartiment (waar we al kwetsbaar zijn), b) Wilmots’ sneer naar de KBVB dat de ticketprijzen voor de komende wedstrijden té hoog liggen en c) het feit dat een viertal spelers nog niet is betaald m.b.t. de portretrechten (drinkgeld voor de heren voetballers!). De Filipijnen krijgen met Rodrigo Duterte een rechtse president, Andy Murray beëindigde de samenwerking met Amélie Mauresmo, Bavaria palmt Palm in, exit Frank De Boer bij Ajax en idem dito voor Besnik Hasi bij Anderlecht. Ozzy Osbourne en zijn vrouw Sharon gaan na 33 jaar huwelijk uit mekaar, Sinead O’Connor was een tijdje vermist maar daagde uiteindelijk toch weer op, zanger Anthony Kiedis (Red Hot Chili Peppers) had last van maagproblemen, 66 doden (waaronder één landgenoot) bij een aanslag (?) op een Egyptair vliegtuig, ex-voetballer David Ginola kreeg tijdens het golfen een hartaanval, één van onze grootste komieken (Gaston Berghmans) overleed op 90-jarige leeftijd, in Nederland was er een heuse Sylvana Simons rel, voor Rafael Nadal zit Roland Garros erop na een blessure en voor ons land is alle hoop op eindwinst gevestigd op David Goffin. Er is alweer een achteruitgang in de verkoop van Vlaamse weekbladen, Luc Rademakers vertrok op de VRT maar is inmiddels al opgevolgd door onze andere gouwgenote Liesbet Vrieleman, Johnny Depp en Amber Heard gaan na 15 maanden huwelijk scheiden, 8 % van de Vlaamse jongeren doet aan sexting, medici waarschuwen voor het feit dat nogal wat jongeren een tabletnek kweken, Open Vld ministers Maggie De Block en Alexander De Croo waren allebei onvoorzichtig met fietsers in hun buurt, ‘Zeg eens Euh’ met Gert Verhulst komt binnenkort terug op tv (net zo high brow als de reruns van FCDK), Hillary Clinton dreigt in een groot e-mailschandaal terecht te komen, triatlete Sofie Goos (vorig jaar nog in mijn lijst ‘mooiste Belgische vrouwen’) werd slachtoffer van een messteek in het park tijdens een trainingsloop en José Mourinho is nu officieel trainer bij Manchester United.

En we eindigen met de mededelingen dat Zlatan Ibrahimovic en Romelu Lukaku al weten waar ze volgend seizoen zullen voetballen (maar dat ze vooralsnog hun lippen op mekaar houden), Roland Duchâtelet is opnieuw eigenaar geworden van STVV, AC/DC gaf van jetje op de Werchterwei, volgens een peiling (waar we ons wellicht weinig zorgen over moeten maken) blijkt dat de N-VA 8 % verliest aan Vlaams Belang en boze supporters van de Turkse voetbalclub Eskişehirspor staken na de degradatie hun voetbalstadion gewoon in brand. Oh ja, ook Sporting Hasselt promoveerde gewoon naar de hoogste amateurliga maar hun supporters waren gewoon dolblij. Er is ook een man opgedoken die claimt de zoon van de overleden Prince te zijn, maar ik kan iedereen gerust stellen: ‘It wasn’t me’, want ik kan geen gitaar of piano spelen, laat staan dat ik kan dansen.

Posted 28/05/2016 by ambijans in Algemeen

One response to “Keek op de Week (164)

Subscribe to comments with RSS.

  1. Lekker maar nu zonder de beker ervoor

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: