Quizwinst in Dessel   Leave a comment

Caoutchouc Botte bekomt van quizwinst in Foli-A

Het leek erop dat we na lang nog eens een quizloos weekend tegemoet zouden gaan, tot ik donderdagavond een aanbod kreeg om nog eens mee te doen ergens in de Kempen. De nieuwsgierige Thomas in mij gaat in dat geval altijd eens in de BQB quizkalender kijken om te zien over welke quiz het nu exact gaat. Voor vrijdagavond stonden er in de buurt twee officiële quizverplichtingen aangekondigd: een C-D quiz in Westerlo en een pure D quiz in Oud-Turnhout. Omdat ik al een aantal quizzen heb meegedaan in de Djoelen ging ik er dus vanuit dat het de tweede editie van de Buitengewone quiz zou zijn. Om 19u stapten we de wagen in op weg naar Retie.

Even over half 8 arriveren we ter plaatse. Bart stelt mij onmiddellijk een vervoersmiddel ter beschikking: een fiets. ‘Hè, ik dacht dat het in Oud-Turnhout te doen was?’ luidt mijn verbaasde reactie. ‘Nee joh, als we nu vertrekken komen we nog net op tijd aan in Dessel’ zegt Bart. Wij dus de fiets op, waarmee we onder aangename omstandigheden richting Dessel kunnen trappen. Het is alleen een beetje slalommen onderweg voor de wegenwerken die er plaatsvinden maar voor de rest is het een prima opwarming voor het zwaardere quizwerk vanavond. Blijkbaar huldigt onze hele quizploeg (met verder Mark, Natasja, Gert en Stef) het advies ‘mens sana in corpore sano’ want iedereen heeft de Harley Trapperson van stal gehaald. Bij het binnenkomen zit de zaal gezellig vol, aan sommige quiztafels zitten zelfs 10 personen maar da’s een gegeven dat op pure D quizzen wel eens vaker voorkomt (ook buiten de Kempen). 16 teams aan de start op deze Kangoe(roe)quiz van de gelijknamige school. We zijn vertrokken voor een amusante avond (al weten we dat op dat moment uiteraard nog niet). In elke ronde zit een link die al vanop kilometers afstand wordt aangekondigd. In de allereerste tussenronde (fotoronde) moeten we gewoon twintig koppen benoemen. Eigenlijk maar één écht pittige foto (de controversiële Britse mediafiguur Jimmy Savile), maar door goed teamwork valt het juiste antwoord uiteindelijk toch. Helaas missen we wél Neil Armstrong.

Er zit weer een linkronde in met cijfers, met dieren (Fons De Wolf als laatste écht ‘Belgische’ winnaar van Milaan San Remo), een voorwerpenronde die we moeten benoemen én een muziekronde met een link (die drie extra punten oplevert). Alle muziek kunnen beantwoorden (o.a. Nancy én Frank Sinatra, Marianne Rosenberg, Luc Steeno, Ann Christy, Eddy Wally en zelfs het iets moeilijkere Peggy March), al zou ik zelf nooit op de link ‘Thuis’ zijn gekomen, maar gelukkig zijn mijn tafelgenoten meer beslagen in soapseries. 😉 Bij de eerste tussenstand prijken we mooi aan de leiding met één nipte achtervolger die slechts één puntje minder telt. De rest volgt op respectabele afstand. Er is nog een tussenronde met een bont allegaartje aan vragen (30/30), een alfabetraketronde (23 op 26, waarin we tourwinnaar Bernard Thevenet nog foutief veranderen), een musicalronde (5/10), een ronde waarin we het muziekfragment van Sigma ultiem nog in juiste antwoord Netsky veranderden en voor de laatste vijf superrondevragen is de puntentoekenning simpel: 2 punten bij een juist antwoord, twee punten bij een fout antwoord, nul punten als je geen antwoord geeft. We hebben geen idee of we punten moeten inlopen (meestal een euvel op dit soort quizzen), maar we verwachten dat we op dat moment nog steeds in de top 3 staan. Vier van de vijf gegeven antwoorden zijn zeker juist: o.a. kangoeroe, nuts en Oscar & The Wolf. Het Duitse jeugdwoord van het jaar ‘smombie’ is een gerichte gok die goed uitpakt. In de eindafrekening behouden we één punt bonus en de daarbijhorende quizwinst. De sfeer aan tafel is uitgelaten, da’s logisch want Caoutchouc Botte behaalt na een hoop tweede en derde plaatsen eindelijk eens een quizoverwinning in eigen streek.

Dat het op hun allerlaatste quiz van het seizoen gebeurt maakt het nog net dat tikkeltje mooier. Het gewonnen geld (50 euro) wordt niet in een pot gestoken of verdeeld maar we besluiten om ‘m te gaan opdrinken in het hipste café van Retie en omstreken: Foli-A. De muziek is alternatief, de cocktails smaken goed (ik begin met mijn geliefkoosde pisco sour) maar sluit af met een spa bruis omdat ik nog in Zonhoven moet geraken. We fietsen het laatste stukje terug huiswaarts, waarna de échte terugweg naar huis nog volgt. Onderweg druppelt het hier en daar maar een écht zware bui blijft uit. In Tessenderlo staat de weg behoorlijk blank, wat doet vermoeden dat het in Limburg vanavond wél heeft geregend. Om 2u45 rijden we onze oprit binnen. Na winst op een quiz in Tessenderlo met Remember Londonderry,winst op de Ionquiz (Lommel) met Vigor nu een derde keer zegevierend in Dessel. Het jaar is bijna halfweg en ik heb nu al even vaak gewonnen als vorig jaar. Dat er nog een heleboel mogen volgen (met eender welke ploeg uiteraard).

Advertenties

Posted 04/06/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: