Drie snelle vragen (34)   Leave a comment

Peter Vandenbempt for EK-commentaar

‘Drie snelle vragen’ is een rubriek, die wekelijks drie korte doch krachtige vragen stelt waarop uw nederige dienaar een zinvol antwoord tracht te verzinnen. We hopen er exact 50 afleveringen uit te puren. Op het einde heeft iedereen weer een iets beter beeld van de man achter Ambijans. Of het mysterie wordt uiteraard nog een stuk groter, we durven hier niets uitsluiten! 😉

Wie is de beste commentator op het EK voetbal?

Da’s een héél makkelijke: Peter Vandenbempt, de man die ook altijd een extra cachet geeft aan onze JPL wanneer hij commentator is op Radio 1. Vroeger was ik een grote fan van Jan Wauters zaliger, maar ik vind dat Vandenbempt aardig in zijn buurt komt. Hij leeft altijd mee en is buitengewoon lyrisch als er een knap, laat doelpunt wordt gescoord. Ongeacht of het door de favoriet of net door de outsider wordt gescoord. Grote klasse dus!

Is er een reisbestemming die nog steeds lonkt?

Yep. In september 2011 werden er plannen gesmeed om ooit eens naar Cuba te trekken, maar tot op heden kwam het er nog niet van. Ideaal zou zijn om door Cuba te trekken en dat te combineren met een bezoek aan de Keys in Florida. Enkele jaren geleden nog ondenkbaar maar misschien straks weer mogelijk nu de VS en Cuba onlangs de banden weer terug hebben aangehaald.

Welke drank heb je altijd in huis?

Hier wordt regelmatig een fles wijn opengetrokken. Ik bestel het vaakst rode wijn online, maar er durft ook al eens een fles witte wijn bij zitten. Ik heb ook altijd een voldoende ruime voorraad wijn in huis, dus we kunnen zonder problemen overhellen naar de kant van de veelverbruikers. Ik ben ook geen snob die naar de prijs van de wijn kijkt (daarvoor ken ik er te weinig van), volgens mij is het algemeen gegeven dat wijn niet duur hoeft te zijn om ervan te kunnen genieten. Als je een aantal wijnen uit verschillende wijnstreken kan proeven, moet je altijd afgaan op de wijn die voor jou het lekkerste smaakt. Dat hoeft absoluut niet duur te zijn: een fles die tussen 5 en 10 euro kost kan al hemels smaken!

 

Advertenties

Posted 18/06/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: