Keek op de Week (166)   Leave a comment

Albanese voetballers ken ik niet, maar Rike Roci en Irid Oxa ken ik wél

Puur op basis van hun voetballend vermogen tijdens dit EK voetbal in Frankrijk, had ik vooraf gastland Frankrijk, Spanje én Duitsland getipt als mogelijke eindwinnaars. Na het zien van hun eerste wedstrijd per team konden Kroatië en Italië eventueel ook nog in de running blijven. Na de tweede groepswedstrijd is het kransje der favorieten ietwat uitgedund. Frankrijk dat andermaal toeslaat in de slotfase, Duitsland dat een zoutloze 0-0 laat optekenen tegen Polen, Kroatië dat een zekere overwinning tegen Tsjechië nog laat schieten (na een domme supportersactie) en ook de Italianen die met meer geluk dan kunde voorbij de Zweden geraken. Nee, dan maar Spanje dat vrijdagavond zonder al te veel moeite de maat nam van een zwak broertje als Turkije. En onze Belgische ploeg rehabiliteerde zich gelukkig tegen Ierland. Lukaku deed wat er van hem wordt verwacht (scoren!) en zelfs Witsel (onze vertrager!) deed dat. Als hij elke wedstrijd scoort, dan mag hij dat gewoon blijven doen. Wanneer we echter het matige sportieve luik buiten beschouwing laten, dan gaat de hoofdprijs zonder twijfel naar Albanië. ’t Is dat de Fransen in het slot nog twee keer toesloegen of ze zouden een scoreloos gelijkspel hebben afgedwongen. De spelers maakten misschien geen al te beste beurt, maar dat werd moeiteloos gecompenseerd door Irid Oxa en Rike Roci, twee plaatselijke schoonheden. Nu ja, plaatselijk? Rike, de 27-jarige blondine, kandideerde ooit in het zesde seizoen van de Albanese versie van Big Brother. Ze woont ondertussen in Italië en ze heeft een vriend. Ook Irid, de 25-jarige brunette woont en werkt in Italië. Ze is mannequin, maar kan naar het schijnt ook aardig zingen. Als de duoshoot in Playboy een feit is, geven we jullie uiteraard een seintje! 😉

Omdat we na dit weekend eeuwige positivo’s willen blijven, komen we eerst met het goede nieuws. Politici in ons land mogen straks weer gewoon megaborden langs de weg plaatsen en televisiespots maken, koppels en 65+’ers zouden volgens een onderzoek de gelukkigste mensen zijn in ons land, de kans bestaat dat Rome straks een mooie, vrouwelijke burgemeester krijgt, ex-ploegdokter Eva Carneiro van Chelsea heeft minnelijk geschikt met haar ex-werkgever, Alicia Keys brak een lans voor een make-uploos leven, Oostende werd landskampioen in het basketbal, theaterregisseur Ivo Van Hove won twee Tony Awards en Strombowli won ‘Mijn Pop-Up Restaurant’, al heeft de runner-up een klacht ingediend n.a.v. de kwakkelende televoting. Verder is de ravissante Belle Perez getrouwd én ze kondigde haar zwangerschap aan, de opening van de nieuwe uitbouw van Tate Modern, René Weiler wordt de nieuwe trainer van Anderlecht (afwachten of dat goed nieuws zal zijn), dat de peetvader van de Aquino’s tien jaar achter de tralies gaat (8 miljoen euro bezit verbeurd verklaard) en radiozender JOE FM krijgt een heuse make-over.

De negatieve nieuwsbrok? Drie doden bij een treinongeval in Wallonië, het plagiaat van Ed Sheeran (een zanger naar het schijnt!), het levensverhaal van Seasick Steve dat niet zo authentiek zou zijn, twee jaar schorsing voor Maria Sjarapova, 49 doden bij een aanslag in een holebidiscotheek in Orlando, Swissport dat nog eens staakt op de luchthaven van Zaventem, het Britse parlementslid Jo Cox (41) dat overlijdt na een aanslag, ex-voetballer Stephen Keshi (54), ex-wielrenner Rudi Altig (79), bondscoach Dunga werd opnieuw ontslagen bij Brazilië, de moord op een Frans politiekoppel, Fernand Huts versus de vrouwenkwestie, de fameuze vakbondsrellen in Frankrijk, een nieuwe wereldschokkende discussie over De Ronde van Vlaanderen en het feit dat zowel Meat Loaf (uitdrogingsverschijnselen in Edmonton), de drummer van Deep Purple (lichte beroerte) als de zanger van Status Quo (hartaanval) ongeveer in dezelfde periode onwel worden. Ook schrijnend: het faillissement van Optima Bank en vooral dan het feit dat een onsympathieke vetzak als Luc Van den Bossche als een rat het zinkende schip verliet.

Nog in de marge: Zweden dat M&M’s wil bannen (lekker belangrijk!), Joachim Löw, die al té opzichtig zijn getrainde Deutsche Löw goed wil leggen, de kersverse echtgenoot van Belle Perez die beticht werd van fraude en Adil El Arbi die samen met zijn kompaan Fallah een Amerikaanse film mag regisseren (woohoo!), maar dan blijkt het slechts om ‘Beverly Hills Cop 4’ te gaan. Kennen jullie die mop over een rabbijn en een imam die geen antwoord kunnen geven op een simpele vraag van Bart Schols: ‘Wat als uw zoon homo is?’ Zet er nog een derde (katholieke) partij bij (Mgr. Léonard bijvoorbeeld) en het zou niet eens een mop zijn geweest, maar gewoon écht! Het verschil tussen een mop en mopperen (wat wij vaak doen!) is qua letters bijna nihil. Zullen wij dan maar afspreken dat we jullie volgende week opnieuw komen ambeteren met een dosis actua?

Advertenties

Posted 19/06/2016 by ambijans in Algemeen, Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: