Oorwurm van de week (10)   Leave a comment

The Verve

We hopen dat onze tiende editie toch een klein beetje het zomergevoel weet in te luiden. Normaal gezien wordt het vandaag al wat beter weer (een Belgische zege tegen Zweden kan deze woensdag nog wat extra cachet geven) en op donderdag zou er zelfs een heuse hittegolf in de lucht hangen. Nu ja, na een aantal dagen onafgebroken regen snakt een mens daar uiteraard naar. Al lijkt het een voorbode te zullen worden van een wisselvallige zomer. Maar we gingen hier niet over het weer praten, maar over vijf aardige muziekjes!

Love is noise – The Verve: deze editie start meteen met onze wekelijkse classic, vandaag gebracht door Richard Ashcroft & co. Bij deze band was de derde split helaas de definitieve! Ashcroft doet het ondertussen al een tijdje solo. In het begin liep dat vrij aardig, maar te oordelen naar zijn laatste singles gaat het echter van kwaad naar erger!

Villainy – Local Natives: ik kan elk jaar wel een aantal gegronde redenen bedenken waarom een mens misschien naar Pukkelpop zou kunnen gaan. Dit jaar zou het bijvoorbeeld voor deze band kunnen zijn. Op hun nieuwste cd is het echter nog wachten tot september, maar ik neem aan dat jullie geduld zal worden beloond.

The Good Lie – Warhaus: onze Belgische track van de week. Warhaus is het soloproject van Maarten Devoldere (Balthazar), twee andere bandleden zullen later ook nog nieuw solowerk op ons loslaten. De cd van Warhaus is ook aangekondigd voor september. Zeggen dat deze track héél erg klinkt als Leonard Cohen is de nagel op de kop slaan!

The Neon Dance – Julian Winding: nummer uit de soundtrack van ‘The Neon Demon’, de recentste film die ik zag. Huiscomponist Cliff Martinez was daarvoor verantwoordelijk. ‘The Neon Dance’ is echter een compositie van het neefje van de regisseur. Deze jongeman mag mama zeggen tegen Brigitte Nielsen. Hij is de oudste van vier zonen uit vijf huwelijken.

Soft like clay – Beaty Heart: exotische indiepop van een Londens collectief, die op hun debuutcd klinken als een mix van Animal Collective, Vampire Weekend en Yeasayer. Ook op Pukkelpop deze zomer! Volgende week zijn we opnieuw van de partij. Tot dan!

Advertenties

Posted 22/06/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: