Drie snelle vragen (35)   Leave a comment

haruki murakami

‘Drie snelle vragen’ is een rubriek, die wekelijks drie korte doch krachtige vragen stelt waarop uw nederige dienaar een zinvol antwoord tracht te verzinnen. We hopen er exact 50 afleveringen uit te puren. Op het einde heeft iedereen weer een iets beter beeld van de man achter Ambijans. Of het mysterie wordt uiteraard nog een stuk groter, we durven hier niets uitsluiten! 😉

Welk dik boek zou je lezen als je er tijd voor kon maken?

Dan zou ik waarschijnlijk gaan voor de bijna 900 bladzijden dikke turf ‘De opwindvogelkronieken’ van Haruki Murakami. Dat boek staat/ligt hier al een tijdje onuitgelezen in één of andere kast. Ik kan ook voor ‘Kafka op het strand’ gaan (van dezelfde auteur), want da’s al 100 pagina’s minder dik!

Zondagavond Rode Duivels vs Hongarije. Vertrouwen in?

Ik had gehoopt dat ik er volmondig ‘ja’ op kon antwoorden, maar ik twijfel een beetje of dat zo’n hapklare brok zal worden. Niet zozeer omdat de Hongaren een onuitwisbare indruk hebben nagelaten, maar eerder omdat België tegen Zweden opnieuw verviel in het stramien van tegen Italië. Zonder een De Bruyne (die op de doellijn redde) of een eigenlijk geldig doelpunt van Zlatan (dat onterecht werd afgekeurd) hadden we zomaar terug in Brussel kunnen staan. Er zal moeten worden gespeeld zoals de tweede helft tegen de Ieren om een beetje safe te zitten. En als dat lukt moeten we alweer een Brits duel uitvechten.

Is de zomer al voorbij voordat hij effectief is begonnen?

We gaan nog niet té doemdenkerig zijn, maar als we het weerbeeld van de afgelopen week krijgen, dan mogen we gerust van een kwakkelzomer spreken. Juli zou naar het schijnt niet veel goeds brengen, maar het zou in augustus toch beteren. Nu ja, zo lang op voorhand al gissingen doen is nergens voor nodig, we zullen het maar gewoon afwachten zeker?

Advertenties

Posted 25/06/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: