Oorwurm van de week (11)   Leave a comment

bazart

Onze week eindigde onwaarschijnlijk goed na een terechte én vooral ferme Duivelse zege tegen Hongarije. Er was vooraf voldoende hoop op een goede afloop dus de cava werd na het tweede Belgische doelpunt gretig uit de koelkast genomen zodat we konden ploppen op Hazard, De Bruyne en andere Nainggolan‘s. Als je dan op maandagmorgen direct de week moet inzetten met een personeelsvergadering is het toch eventjes met de ogen pitsen in mijn geval! 😉 Puur op karakter (net als ons nationale elftal) kwamen we alsnog boven water. ’s Avonds werd er door de Italianen deftig gestunt tegen een onkennelijk zwak Spanje. Een verdiende overwinning waar niets op af te dingen viel! Oké, de Spanjaarden hadden veel balbezit in de tweede helft maar de Italianen hielden moeiteloos stand. Laat ze nu Duitsland ook maar uit het tornooi kegelen, toch? Soit, we gingen het hier over muziek hebben dus …

Goud – Bazart: het nummer teistert nu al enkele maanden onze nationale radiostations en we kunnen dat enkel maar toejuichen. Niet alleen omdat het Nederlandstalige genre hier soms wat stiefmoederlijk wordt behandeld, maar ook omdat het gewoon een oorwurm is! Met Daan Schepers (uit buurgemeente Houthalen-Helchteren) in hun rangen zit er zelfs wat couleur locale in.

Casual party – Band of Horses: de vorige cd van deze heren uit Seattle dateert alweer uit 2012 (het lichtjes tegenvallende ‘Mirage Rock’), maar het lijkt erop dat ze met hun onlangs verschenen nieuwe cd revanche zullen nemen. En niet alleen omdat we hen deze rubriek binnensmokkelen!

River in me – Trentemøller featuring Jehnny Beth: één van onze favoriete Deense artiesten komt in september met nieuw materiaal op de proppen. Blijkbaar had hij nog een wederdienst te goed van één van de meiden van Savages die hier voor vocale ondersteuning zorgt.

Low place like home – Sneaker Pimps: in 1996 verblijdde deze Britse triphopband de wereld met hun debuutcd. Tot 2005 bleven ze actief en daarna ging de stekker eruit. Sinds 2015 zouden ze echter opnieuw actief zijn. Wij pikken er de openingstrack van ‘Becoming X’ uit als classic van deze week.

SOS – Portishead: en we gaan eruit met iets wat ik al in de eerste oorwurmaflevering wilde posten, maar toen werd de clip offline gehaald. Na het overlijden van Brits parlementslid Jo Cox kwam het opnieuw online te staan. Portishead doet een ABBA‘ke en wij vinden dat dik oké om deze week te beëindigen. Meer van dit volgende week!

Advertenties

Posted 28/06/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: