Oorwurm van de week (14)   Leave a comment

earth, wind and fire

Onze zomervakantie in Spanje is (eindelijk!) geboekt, het zomert ineens volop in Zonhoven en omstreken, ons dinsdagmenu met Rudi Vranckx (13 september) is alweer een poos uitverkocht, wij zitten met een aantal kakelverse plannen die de eerstvolgende weken zullen worden uitgewerkt en uiteraard hebben we deze week ook weer voor gepaste achtergrondmuziek gezorgd. Zullen we er dan maar meteen invliegen?

Fantasy – Earth, Wind & Fire: geen idee of het aan mezelf ligt of dat het een algemene vaststelling is, maar als ik Earth, Wind & Fire hoor krijg ik altijd spontaan een vrolijk gevoel. Ik word daar gewoon blij van! Bij alle ellende die ons de laatste dagen heeft overspoeld misschien af en toe toch eventjes het positivisme wat aanwakkeren. Leg een ‘best of’ van deze heren op en je krijgt spontaan een glimlach op je snuit. Probeer het eens uit (en dat rijmt).

Heaven scent – Soulwax featuring Chloë Sevigny: één van de redenen waarom een mens dit jaar naar Pukkelpop had kunnen gaan (mijn vakantieplannen zorgen er zoals gezegd voor dat ik de 2016 editie skip) zijn de fucking Dewaele Brothers, zeker als ze gewoon een straffe actrice als Chloë Sevigny kunnen inschakelen voor wat vocale hulp!

Colours – Roosevelt: ‘Verdammt noch mal’, alweer iets goeds uit Duitsland. Als die Mannschaft faalt, is er altijd wel back-up op een ander domein. Roosevelt is het alter ego van de Duitse Marius Lauber, wiens debuutcd ergens rond Pukkelpoptijd in de schappen terug te vinden is. Verslavend spul!

I have been to the mountain – Kevin Morby: deze jongeman was in een vorig leven bassist van Woods en de frontman van The Babies, maar sinds 2013 heeft hij al drie solocd’s op de mensheid losgelaten en de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat die zeer oké zijn.

Fruit – Abra: we hebben er niet speciaal op zitten broeden om hier iets binnen te smokkelen van de Douraffiche van afgelopen weekend, maar het is toch gebeurd. Ik las ergens dat Abra (een mooi kind, je moet maar eens foto’s van haar googelen) één van dé geheimtips van deze editie was. Vorig jaar verscheen debuutcd ‘Rose’, een symbiose van R&B, synthpop, funk en darkwave. Iets voor fijnproevers m.a.w. Ik ga in de toekomst alleszins meer dingen van haar uitchecken. Maar na vandaag wordt het weer delven naar muzikale pareltjes om volgende week een vijftiende editie in mekaar te steken!

Posted 20/07/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: