Keek op de Week (169)   Leave a comment

pieter timmers, zilver op de 100 m vrije slag in Rio

Maar liefst 26 dagen lieten wij passeren tussen onze vorige Keek en de Keek die we vandaag nog snel in mekaar hebben geflanst. Wanneer je zolang je kont door de spreekwoordelijke haag hebt gestoken, kan het haast niet anders of we hebben een aantal belangrijke nieuwsfeiten volledig gemist. En wil je nu iets geloven? Na deze round-up kondig ik mijn jaarlijkse zomerstop aan, waardoor we pas ten vroegste midden volgende maand ergens een nieuwe editie zullen presenteren. Laat het er ons maar op houden dat we op die manier een soort van dubbele break hebben genomen. Nadat we in het zuiden van Spanje een tijdje hebben herbrond zijn we vast weer klaar voor een druk najaar. Wij excuseren ons dus bij alle mensen die geen krant of tv hebben en die al een hele tijd op hun kin hebben moeten kloppen omdat ze op ons waren aangewezen voor hun nieuwsgaring. Shame on us! Voor alle vette societyroddels is er slechts één adres de komende tijd: Het Laagste Nieuws! Om het wat makkelijker te maken delen we onze rubriek vandaag simpelweg op in goed én slecht nieuws. En we starten met de positieve berichten die het onthouden waard zijn.

Hierboven zie je een afbeelding van Pieter Timmers, Limburger én wereldburger, die op de 100 meter vrije slag onverwachts winnaar werd van een zilveren plak. Wat ook héél frappant is: diverse gemeentes claimen dan hun plaatselijke held. Zo was men trots in Houthalen-Helchteren (omdat zijn grootouders daar zouden wonen) en werd men lyrisch in Beringen (waar hij leerde zwemmen én waar zijn ouders wonen). In die laatste gemeente kan het ereburgerschap hem niet meer ontsnappen, tenzij Bart De Wever hen langs rechts inhaalt om hem te huldigen in ’t Stad (omdat hij daar samenwoont met zijn vriendin, die straks gewoon zijn echtgenote wordt). Ook onze bronzen medaillewinnaar in het judo, Dirk Van Tichelt, kan van meer walletjes eten: hij is eigenlijk de beer van Brecht, maar toch ook weer Limburger omdat hij in Tessenderlo woont. En dan heb je onze voorlopig derde medaillewinnaar Greg Van Avermaet die gewoon goud pakte in het wielrennen. Zijn woonplaats Grembergen werd ondertussen omgedoopt tot Gregbergen. En dan te bedenken dat er aan één van de drie medaillewinsten een relletje voorafging: zwemt onze estafetteploeg nu wél of niet? Een affaire met een hoog soapgehalte en daardoor kwamen er toch wat barstjes in onze nationale zwemploeg. De judowinst leverde Van Tichelt tijdens het vieren de avond zelf nog een blauw oog op, een cadeautje van een overijverige bodyguard in een hotel. Over deze Olympische Spelen kan na nauwelijks één week al een boek worden geschreven, al voel ik mij persoonlijk niet geroepen om dat te doen! 😉

Verder riep onze paus de jongeren op om meer uit hun luie zetel te komen (maar of hij daarvoor de uitvinding van Pokémon Go mag claimen is nog niet bekend), op televisioneel gebied krijgen we na o.a. ‘Temptation Island’, ‘De Mol’ en ‘Zeg eens euh!’ straks ook de terugkeer van ‘Peking Express’ (als dat ‘FCDK’ maar niet op ideeën brengt), de Nigeriaanse internetcrimineel ‘Mike’ werd opgepakt (naar het schijnt verdiende dit heerschap zo’n 60 miljoen euro aan zijn oplichtingspraktijken), Roberto Martínez werd tot nieuwe Belgische bondscoach gekroond, de Tomorrowlandsecurity werd flink te grazen genomen door twee Nederlandse kerels met véél branie, Huis Guiette in Antwerpen wordt UNESCO Werelderfgoed, Chris Froome won de Tour de France, Tim Wellens won de Ronde van Polen, Kirsten Flipkens stuntte op de Olympische Spelen tegen Venus Williams (maar ze verloor later van een Duitse), Gilles Van Bouwel (De Mol) gaat voor Woestijnvis werken, de jaarlijkse Dodentocht is weer van start gegaan en er konden 100 naakte Spencer Tunick vrouwen worden waargenomen als protest tegen Donald Trump. Het zal The Trumpster z’n koude kleren niet raken, maar we vermelden het gewoon.

En dan nu één brok negatieve berichtgeving! We raakten onderhand de tel kwijt qua aantal terroristische aanslagen de afgelopen tijd, maar er waren er o.a. in Recklinghausen, in Beieren, Ansbach, Charleroi en München. En verder ook drie dode agenten in Baton Rouge en 19 doden bij een messenaanval in Japan. En dan te bedenken dat er in eigen land animo was n.a.v. het nieuwe rijbewijs, het sluiten van een gewestweg n.a.v. Pukkelpop (er is nu zelfs een omleiding van de omleiding!) en het feit dat Willy Naessens zich met zijn Aston Martin vastreed in Maaseik. Als we hetzelfde doortrekken naar het buitenland kunnen we ook de naaktfoto’s van Melania Trump in de New York Post, de naaktfoto’s van Ireland Baldwin in Treats en het toespraaksplagiaatgeval Trump-Obama als even memorabel vermelden. Zijn onlangs gestorven: de echtgenoot van weervrouw Sabine Hagedoren, Paskal Deboosere (53) (zus van weerman Frank), Freddy Sunder (85), Alan Vega (78) en radioman Roger Troch (68). Er werd ook bijzonder stevig uit de bocht gegaan door de Vlaamse Verdedigingsliga (en bij uitbreiding haar racistische fans) n.a.v. het quadongeval van de 15-jarige Ramzi Mohammed Kaddouri, plots meende N-VA aan de vrije meningsuiting te moeten gaan morrelen terwijl BDW even daarvoor nog stevige oorlogstaal sprak m.b.t. zijn zogenaamde Patriot Act, in Duitsland was er stennis over de frauderende politica Petra Hinz, ook Nederland had een Olympische Spelenrel die luistert naar de naam Yuri van Gelder en dan zullen we maar zwijgen over het feit dat de provincie Antwerpen volgens onderzoek kampioen is in de categorie ‘overspel’. Daar kan de Great Old nog een dikke punt aan zuigen! En ook nog: de Quick verdwijnt, Burger King verschijnt, het mannenmaandblad Ché verdwijnt en het fenomeen dat men nu ook zijn kinderen naar een Pokémon Go gaat vernoemen verschijnt. Dat deze rubriek hier de komende maand niet meer zal opduiken gaven we al aan. Dan kunnen we eindelijk eens tijd maken om onze Pokémon Go aandelen te verkopen en onze zoon Dickachu te gaan aangeven bij de dienst ‘burgerlijke stand’ van onze gemeente. Tot volgende maand!

Advertenties

Posted 13/08/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: