Oorwurm van de week (19)   Leave a comment

RIP Toots Thielemans

Omdat wij ons doelpubliek in bepaalde segmenten niet graag in de steek laten (jullie kregen ook al geen eigenzinnige terugblik op de Pukkelpopdriedaagse dit jaar!) willen we het toch een klein beetje goed maken door toch te blijven speuren naar lekkere schijven die goed in het gehoor liggen. Geen Spaanse castagnetten of plaatselijke flamencotunes maar gewoon deftig materiaal dat onze oren streelt door een overvloed aan schoonheid. Al moet ik zeggen dat we het deze keer vooral doen als een soort van tribute aan Toots Thielemans, toch wel een groot icoon van de vaderlandse muziek. Als Toots ons hierboven kan horen … deze nummers zijn voor jou, ket!

Midnight cowboy – Toots Thielemans: gisterenmorgen op 94-jarige leeftijd overleden jazzicoon, die mocht meespelen met alle groten der aarde, vooral dan in de jazzwereld. Niet enkel een fantastisch muzikant, maar tevens een schitterend mens is ons ontvallen. Of het nu om het deuntje van ‘Turks Fruit’, de openingstune van Sesamstraat, de leader van Baantjer of deze soundtrack van John Barry gaat, alles van Toots ademde grote klasse uit!

Morse – Willem Ardui: ik had nog nooit van de brave man gehoord, maar ik hoorde ‘m op Radio 1 voorbijkomen en daar werd ie meteen tot Vlaamse James Blake gebombardeerd. Mooie woorden voor deze Antwerpenaar, maar eerlijk is eerlijk: het heeft er wel iets van!

Am I wrong – Anderson .Paak featuring Schoolboy Q: stond te schitteren op de recentste Pukkelpopeditie als we de meeste recensies mogen geloven. Het is R&B waar zelfs wij in durven geloven, ook al is het niet meteen ons geprefereerde genre. Hij wordt vaak in één adem genoemd met Kendrick Lamar, al denk ik dat liefhebbers van pakweg Jamiroquai dit ook best te pruimen zullen vinden.

Doublethink – Douglas Dare: Britse singer-songwriter, die al eens met labelgenoot Nils Frahm op tournee mocht gaan. Zal midden oktober ook twee full cd’s op zijn naam hebben staan. Voor fans van Rufus Wainwright, Antony & The Johnsons en Perfume Genius.

Contemporate reality – Grant: we hebben niet meteen veel informatie kunnen opdelven (dus ’t is wellicht nog behoorlijk underground). Hij heeft vorig jaar en dit jaar telkens een full cd op de markt gebracht, deze dj uit Los Angeles. Voor liefhebbers van de betere deep house. Tot volgende week!

Posted 23/08/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: