Oorwurm van de week (20)   Leave a comment

The Slow Show

Enkele avonden geleden hadden we nog een drietal surrealistische dromen op een en dezelfde nacht (perfect filmmateriaal al zeg ik het zelf!), maar de nacht van zondag op maandag deden we dan weer geen oog dicht. In tegenstelling tot andere nachten was deze bijzonder windstil en daardoor heet, zweterig, klam en rusteloos. Het had nochtans niet te maken met ons geslaagde etentje de avond ervoor bij Maritaos in San Miguel. Maandagnamiddag gingen we shoppen in het shoppingcenter van La Zenia Boulevard. Dat leverde een paar nieuwe blauwe schoenen en twee korte broeken op. Maar soit, we gingen het hier vandaag over oordegelijke muziek hebben zeker?

Ordinary lives – The Slow Show: de debuutcd van deze Britse band uit Manchester was een heuse voltreffer en eind volgende maand volgt hun belangrijke tweede worp. Voor liefhebbers van de betere indiepop is dit een absolute must!

Dance the night away – The Mavericks: onze Britse buurman hier op ons vakantieadres heeft niet meteen een muzieksmaak om u tegen te zeggen. Maar ik wil de brave man niet helemaal afvallen, dus kan er gerust een classic vanaf uit 1998, die we af en toe ook wel eens op Radio 1 kunnen horen. En bij de buurman uiteraard!

Limbo – Yello: deze Zwitsers zijn al sinds 1979 bezig en het blijft gewoon duren. Ik ken hen sedert 1983 en sindsdien ben ik hen blijven volgen. Hun vorige cd dateerde uit 2009, maar wij gingen voor een nieuw nummer dat straks (eind september) op de markt komt.

Second son of R. – Oathbreaker: furieuze Belgische hardcore die bijzonder internationaal klinkt. Schijnt live ook bijzonder sensationeel te zijn. Wie dit digt mag alvast 6 november (Vooruit in Gent) in zijn/haar agenda noteren, want dan spelen ze een releaseshow n.a.v. hun nieuwe cd.

Dear Tommy – Chromatics: alweer een nummer van een cd die al sinds eind 2014 wordt aangekondigd, maar die maar niet wil verschijnen. Deze band uit Portland heeft bijzonder veel potentieel, dus doe gewoon zelf een poging om er eens naar te luisteren. Met een beetje geluk presenteren we jullie volgende week weer vijf verse deuntjes!

Advertenties

Posted 30/08/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: