Drie snelle vragen (45)   Leave a comment

Banksy = 3D (Massive Attack)

‘Drie snelle vragen’ is een rubriek, die wekelijks drie korte doch krachtige vragen stelt waarop uw nederige dienaar een zinvol antwoord tracht te verzinnen. We hopen er exact 50 afleveringen uit te puren. Op het einde heeft iedereen weer een iets beter beeld van de man achter Ambijans. Of het mysterie wordt uiteraard nog een stuk groter, we durven hier niets uitsluiten!😉

Heb je (buiten alle ellende in de wereld) nog iets bemoedigends gelezen?

Gelukkig wel ja. Zo zou Robert Del Naja, alias 3D en stichtend lid van de Britse triphopband Massive Attack, wel eens de even mysterieuze als legendarische graffitikunstenaar Banksy kunnen zijn. De Schotse onderzoeksjournalist Craig Williams is daar zelfs van overtuigd. Williams ziet een duidelijke link tussen het tijdstip waarop minstens twaalf werken van de beroemde straatkunstenaar werden ontdekt en de steden waar Massive Attack kort ervoor of erna optrad of in een opnamestudio zat. Del Naja, toetsenist bij Massive Attack, verklaart dat hij enkel maar “goed bevriend” is met Banksy. Iemand die geniale muziek produceert, kan volgens mij met gemak achter deze straatartiest zitten. Je zou bijna hopen dat het waar is!

Was er afgelopen donderdag tegen Spanje een Rode Duivel die wel op niveau acteerde?

Buiten Thibault Courtois en Toby Alderweireld kan ik me niet meteen iemand voor de geest halen. De negen andere spelers op het veld had men door eender wie uit de kern kunnen vervangen. Het is niet zo zeer een kwestie van talent, maar eerder een kwestie van mentaliteit. Iemand moet de heren voetballers eens aan het verstand brengen dat voetbal een ploegsport is en geen individueel spelletje. Als Martínez er dan eens voor zorgt dat de Duivels volgens een bepaald systeem gaan voetballen, dan gaan de komende twee jaar geen maat voor niets blijken!

Is er nog een film waar je dit najaar naar uitkijkt?

Wellicht is er meer dan eentje, maar als ik iets moet noemen doe dan maar ‘La La Land’ van Damien Chazelle (de maker van het eveneens voortreffelijke ‘Whiplash’). De film wordt een indie musical genoemd die het wel eens goed zou kunnen gaan doen bij de komende Academy Awards. Met in de hoofdrollen o.a. Emma Stone en Ryan Gosling. Zou vanaf eind december ergens in de bioscoop moeten gaan draaien.

Advertenties

Posted 04/09/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: