Oorwurm van de week (21)   Leave a comment

jagwar ma

Onze zondagvoormiddag spendeerden wij aan een marktbezoek in Benijofar. Wij noemen het ‘de warme markt’ (al is de boel ondertussen vrij deftig overdekt op veel plaatsen), andere mensen spreken over de Engelse markt omdat ze een beetje op Britse leest is geschoeid. Op weg ernaar toe geen pompoenenmeisjes (lees ‘hoertjes’) meer langs de kant van de weg gezien. Dat was ook al zo toen we naar Orihuela reden vorige week, dus ik vermoed dat de Spaanse autoriteiten de tippelprostitutie hier een beetje aan banden willen leggen. Mama en ik lopen de hele markt vrij snel volledig af, papa duikt al meteen binnen in een van de talrijke drankgelegenheden die de markt herbergt. In plaats van een gewoon pintje bestelt hij echter foutief een tanque, waardoor hij wordt opgezadeld met een halve liter bier. Mooie binnenkomer op nuchtere maag! Gelukkig hebben ze hier een fantastische BOB die hen overal veilig naartoe chauffeert. We besluiten om iets te gaan eten in El Mirador, een plek dicht bij ons in de buurt. We zijn er dik tien jaar geleden ooit gaan eten, maar ondertussen is de zaak van eigenaar veranderd. De zondagse driegangenlunch kon ons ten zeerste bekoren, een gratis fles wijn kregen we zelfs nog toe. We zwommen wat en ’s avonds lieten we ons onderdompelen in het nieuwe feelgoodprogramma ‘Sorry voor alles’ met de spontane en sympathieke Ann-Sophie Dejonckheere in de hoofdrol. Meer dan 1 miljoen toeschouwers dachten er hetzelfde over! Maandag zou zich opwerpen als de voorlopig warmste dag van deze vakantie: 41 graden in de schaduw! Ondanks het slechte weer gaan we toch boodschappen doen en namiddag moet papa een inspuiting gaan halen bij de dokter in Torrevieja. Bij thuiskomst duiken we nog eens het zwembad in. Dinsdag staat hier normaliter ook aangekondigd als een drukkend warme dag. Onze familieleden zouden (als alles goed is) normaal vandaag moeten arriveren. Dat had vanavond meteen kunnen resulteren in een verjaardagsetentje, maar de Rode Duivels gooien roet in het eten. Ze kunnen dus maar beter winnen van Cyprus! Zo, op deze manier hebben we de inleiding van onze oorwurmen helemaal volgeluld. Binnenkort meer Spaans nieuws.

O B 1 – Jagwar Ma: ze zijn nog niet zo populair als die andere Aussies van Tame Impala, maar mogelijk is dat slechts een kwestie van tijd als straks hun tweede full cd op de markt zal komen (drie jaar na hun debuut). Wij zijn alvast fans!

Jesus alone – Nick Cave & The Bad Seeds: en we blijven nog eventjes Australia promoten en dan is Nick Cave altijd dankbaar materiaal. Dit nummer is het eerste wapenfeit van zijn zestiende cd ‘Skeleton Tree’, die binnen enkele dagen zal verschijnen. Daarmee samenhangend is er ook de net verschenen documentaire ‘One more time with feeling’.

It’s just us now – Sleigh Bells: we kunnen het niet altijd ontkennen, dus dat gaan we in dit geval zeker niet doen; Sleigh Bells is al interessant omwille van de goed van poten en oren voorziene frontvrouw Alexis Krauss. Die overvloed aan tattoo’s zijn niet meteen mijn ding, maar dat buiten beschouwing gelaten mag dit nummer er best wezen.

Can’t truss it – Public Enemy: succesvolste nummer uit ‘Apocalypse 91… The Enemy Strikes Black’, hun cd uit 1991. Nog steeds vintage Public Enemy, want hierna wordt het helaas allemaal een flink stuk minder. Ik ben altijd nogal into PE geweest, samen met The Beastie Boys horen ze een beetje bij de soundtrack van mijn jeugd.

New song – Warpaint: spannende indierock uit Los Angeles, afkomstig van een vierkoppige vrouwenband. Eind deze maand verschijnt hun derde cd ‘Heads up’. Stond deze zomer trouwens ook op Pukkelpop, hopelijk is iedereen die dit leest en die op deze dag op de wei rondliep er gepasseerd. Tot volgende week!

Advertenties

Posted 06/09/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: