Etentje in ‘La Rebate’   Leave a comment

restaurant-la-rebate

Na een relatief rustige donderdag werd het tijd voor een iets actievere vrijdag. Niet ‘actief’ in de zin van het verrichten van zware sportieve prestaties maar meer om nog een keer uithuizig te wezen. Dat zoiets gepaard gaat met de nodige spijs en drank hoeft ongetwijfeld geen betoog. In 2014 waren we al eens ter plaatse (ter gelegenheid van de vijftigste huwelijksverjaardag van mijn ouders) en ondertussen heeft Tripadvisor La Rebate uitgeroepen tot het beste restaurant van de streek (of toch minstens van Pilar de la Horadada en omgeving). Normaal krijg je er tijdens de lunch een flamenco-optreden aangeboden, maar op vrijdag speelt er tegenwoordig een Mexicaanse mariachiband. Zoals gisteren dus! De weg naar daar is al een hele belevenis voor wie met de wagen via San Miguel naar ginds moet manoeuvreren door tal van haarspeldbochten. Onderweg passeer je langs de riante villa van Barbra Streisand (met aangelegd golf court). Vroeger sprongen de konijntjes hier vrolijk over de straat, maar da’s tegenwoordig niet meer het geval!

Bij onze vorige doortocht zat de keet stampvol, maar vandaag was de belangstelling aan de iets luwere kant. We zijn er al snel uit dat we allemaal voor de driegangenlunch gaan. Ongeveer tegelijkertijd begint de Mexicaanse mariachiband aan zijn set. Ze kwijten zich voortreffelijk van hun taak. De driegangenlunch start met drie starters als opener.  Het begint met een koud tomatensoepje (een gazpacho eigenlijk) met basilicumijs. Daarna kwam er andijvie met gegrilde peer, spek en saus van in boter gestoofde uien. En we eindigden met een Iberisch rijstschoteltje met varkensvlees, pepers en asperges. Als hoofdschotel opteer ik voor een filet pur en als dessert neem ik amandelmelk met kersensorbet. Uiteraard wordt de middag afgesloten met een cafe carajillo. Enkele uren later moeten we de rekening voldoen. De middag is nog jong, dus zakken we nog af naar huize Roberto en Carmen voor een nadrink met hapjes. En uiteraard gesprekken over koetjes en kalfjes. Op het einde spreken we alvast af om zaterdagavond te gaan eten in San Pedro del Pinatar. Of dat ook zo’n culinaire voltreffer zal worden lezen jullie hier later.

Posted 10/09/2016 by ambijans in Algemeen, Culinair

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers op de volgende wijze: