Storm na de stilte   Leave a comment

stormy-daniels-dan-maar-als-blogbehang

Na enkele weken Spanje werden wij op dinsdag weer in de woelige werkwateren geworpen. Nu ja, ambtenaren én werken in één volzin gebruiken is volgens een hoop mensen al genoeg reden om luidop in een bulderlach uit te barsten (en ik kan hen geen ongelijk geven). Oké, er waren enkele kleine boekbestellingen binnengekomen (niet onoverkomelijk), er moest worden opgebouwd voor het dinsdagmenu van Rudi Vranckx en het was enkele dagen stevig zweten in aircoloos gebied (de Spanjaarden hebben het meestal harder te verduren op dat gebied). Maar zoals gezegd: niets om écht hevig van wakker te liggen. Toch waren er enkele gebieden waarin de relatieve stilte werd doorbroken. Het nieuwe tv-seizoen én de politiek (om er al maar meteen twee te noemen).

Om maar meteen met het nieuwe tv-seizoen te beginnen: ik ben sowieso al geen groot tv-kijker, maar hier en daar pik ik al wel eens iets mee. De allereerste aflevering van ‘Sorry voor alles’ bijvoorbeeld was plezante feelgoodtelevisie. Aflevering twee hebben we niet gezien, omdat we die dag ‘uit eten’ gingen in Spanje. Ik heb vijf (eigenlijk geheel overbodige) minuten gekeken naar de VIER-reeks ‘Callboys’ om te kunnen oordelen dat het ‘pure bagger’ was. Voor fans van ‘Safety First’ en andere series die bevolkt worden door karikaturen en typetjes, geen mensen van vlees en bloed! Ik heb de aflevering gezien waarin Luk Alloo BV’s volgt (Pascale Naessens in dit geval), geen onmisbaar programma waarschijnlijk (maar zeker ook niet storend). Enkele minuten ‘Eeuwige Roem’ gezien (met Louis Talpe als presentator), maar degene met de zapper in de hand besloot in mijn plaats dat het de moeite niet waard was. Verder flarden ‘Van Gils & Gasten’ en ‘Little Big Shots’ (Nathalie Meskens meets ‘kinderen die een bepaald talent hebben’). Ik vind Meskens bijzonder cute, maar het is een familieprogramma van dertien in een dozijn. En gisteravond maar meteen twee afleveringen na mekaar bekeken van het nieuwe seizoen ‘Twee voor Twaalf’, tot nader order één van de betere quizzen op de Nederlandstalige zenders.

Het stormgedeelte zat meer in de politiek deze keer. Het begon al met de burgemeesterssaga rond Hilde Claes in Hasselt. Het blijft bizar dat ze het stinkende Hazodizaakje destijds overleefde maar nu wél wordt afgerekend op een waarschijnlijk perfect op papier vastgelegde promotiecampagne (weliswaar betaald met Hasselts belastingsgeld aan een bevriend reclamebureau). Alsof zoiets elders in ons land nog nooit is gebeurd! Ook van de zaak KitirVan Biesen in het parlement werd een héél spel gemaakt. Of de zin ‘Ga terug naar Marokko’ (slechts vier woorden!) ook effectief zijn uitgesproken is nog steeds niet duidelijk. Als Van Biesen iets anders wilde duidelijk maken, dan heeft hij zichzelf een hoop imagoschade toegediend. Na een hele hetze in het kleuterkibbelparlement bleek daags nadien dat Van Biesen met zijn plechtige communiezieltje vergiffenis had gevraagd aan de SP.A politica en die nam genoegen met zijn excuses. Eind goed, al goed! Kunnen ze zich nu misschien eens flink beraden over die ruim 4.000 banen die deze maand al verdwenen zijn?

Advertenties

Posted 17/09/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: