Keek op de Week (170)   Leave a comment

maakt-sport-nog-spannender-volgens-bronnen

Omdat we al ruim anderhalve maand zonder actuele kijk op de wereld zitten, zal deze allereerste editie na het zomerreces een beetje met haken en ogen aan mekaar hangen. Met een beetje geluk is er straks weer beterschap op komst. En we starten deze week andermaal met de belangrijkste bijzaak in deze wereld, een potje voetbalnieuws. Het ging helaas vaker over de nevenfeiten dan over de sport zelf de afgelopen tijd. Actueel op dit moment: gokken op voetbalwedstrijden. Zo ging de bal aan het rollen toen Olivier Deschacht (al kan het voor hetzelfde geld zijn vader of broer zijn geweest) bleek geld te hebben ingezet op zijn eigen wedstrijden. Deschacht dus in slechte papieren! We nemen aan dat hij zijn ziekte (4 kilogram magerder geworden) niet fingeert. Olli was niet het enige stoute kindje dat wel eens een gokje placeerde: o.a. ook doelman Henkinet (ondertussen ontslagen door Waasland-Beveren), Tuur Dierckx (Antwerp) en Musona (KV Oostende) zouden in exact hetzelfde schuitje zitten. Specialisten zeggen trouwens dat gokken ingebakken zit in het voetbal, 90 % van de spelers gokt. Ah ja, ze hebben te veel tijd! Dus ligt deze opportuniteit gewoon op hun weg. Het bleef deze week niet bij gokken, want kersvers Engels bondscoach Sam Allardyce staat op de straatkeien omdat hij grof geld had aangenomen van een undercoverjournalist om een onfris zaakje uit de doeken te doen. Mede hierdoor nam ook de voorzitter van OHL ontslag. Mogelijk zullen er straks nog lijken uit de kast vallen want er werden nog namen genoemd uit het Britse profvoetbal.

We blijven bij het voetbal, maar keren terug naar het sportieve aspect: Club Brugge begon belabberd aan haar CL-campagne (0 op 6), Standard (1 op 6), Genk (3 op 6), Gent (4 op 6) en Anderlecht (4 op 6) deden het iets beter in de EL. De Rode Duivels spelen straks weer twee kwalificatiewedstrijden waarin ze het moeten doen zonder Kevin De Bruyne. En ook de verdediging zou straks wel eens wankel kunnen ogen, al mogen tegenstanders als Bosnië of Gibraltar normaal geen enkel probleem vormen op weg naar het WK. Dus straks ook geen Kompany achteraan. Als Arjen Robben de ‘man van glas’ is, dan is Kompany ondertussen zeker ‘de man van poedersuiker’. De bekendste dode die ons ontviel: ex-premier Shimon Peres (93).

De rest van het slechte nieuws dan maar? Binnenkort in de bioscoop: de Bahama Leaks (starring o.a. Fernand Huts), de sequel op de Panama Papers, het einde van Brangelina (spanningen binnen het gezin Angelina JolieBrad Pitt, schurftbesmetting in enkele Limburgse rusthuizen, geen nieuw Blokkenrecord (gerateerd door een Limburger notabene), Daisy Van Cauwenbergh en haar echtgenoot worden beschuldigd van fraude en mensenhandel (de feiten dateren weliswaar al van een jaar of tien geleden), er is hommeles tussen Lesley-Ann Poppe en Tanja Dexters (Tanja wordt blijkbaar het gezicht van de schoonheidsschool van haar LA’s ex-echtgenoot), het begrotingstekort dat weer prachtig werd weggemoffeld door o.a. een nieuwe vakbondsstaking en het mogelijke probleem Eandis/State Grid versus de Staatsveiligheid.

Was er toch ook nog een beetje opbeurend nieuws? Facebookpaus Mark Zuckerberg gaat véél centjes investeren in ziektebestrijding (hij heeft er dan ook genoeg!), één school in ons land riep zichzelf uit tot puntenloze middelbare school (een school uit het gemeenschapsonderwijs die in Bree ligt), Iron Maiden komt na 36 jaar nog eens naar Antwerpen (concert in recordtijd uitverkocht, dat helaas ook!), ook Kraftwerk doet A een aantal keer aan (zij het in een iets bescheidener zaal), ‘Goud’ van Bazart is nu officieel ‘de grootste Vlaamse hit aller tijden’ (Fixkes en andere Stan van Samangs van de troon gestoten), meer Limburgers slagen voor het ingangsexamen van arts, het eerste debat Clinton versus Trump werd volgens verslaggevers gewonnen door Clinton (op punten dan), actrice Sarah Jessica Parker begint haar eigen kledingslijn, Lufthansa neemt Brussels Airlines (is dat wel zo goed?) en SABMiller wordt op zijn beurt overgenomen door AB InBev. Dominique Monami is de nieuwe kapitein van het Fed Cupteam, in Hasselt komt er een interne audit n.a.v. Hilde Claesgate en de stad Rotterdam wil dan weer anticonceptie verplichten voor incompetente ouders. Zo, dat was ‘m. Volgende keer maken we er terug een coherent overzicht van, tenzij ik na deze bijdrage te maken krijg met verbaal én fysiek geweld. In dat geval zal ik een vertrouwenspersoon aanstellen die hier ‘a bunch of crap’ zal komen neerpennen.

Advertenties

Posted 02/10/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: