Oorwurm van de week (27)   Leave a comment

nicolas-jaar

Terwijl de regen hier vrolijk uit de lucht plenst, presenteren we jullie onze nieuwe editie oorwurmen. Nog eventjes en jullie moeten een muts en oorwarmers dragen om ze comfortabel te consumeren. Zover is het dus nog niet. Onze (extra lange) werkweek (inclusief weekend) is straks bijna halfweg, maar gelukkig wordt ze dit weekend opgevrolijkt door twee quizzen. Vrijdagavond zijn we gastspeler aan tafel bij Moordgat/WvA in Eindhout, zaterdag reizen we mee met Remember Londonderry richting Heers. Soit, we gingen het eventjes over muziek hebben zeker?

Three sides of Nazareth – Nicolas Jaar: we knallen ‘m meteen op gang met een Chileens-Amerikaanse electronicapionier wiens nieuwe cd ‘Sirens’ zijn tijd een lichtJaar vooruit is, aldus De Morgen. Wie ‘m op 1 december ‘live’ wil meemaken is de Ancienne Belgique is overigens hopeloos te laat!

Time is tight – Booker T. & The MG’s: een bepaalde tv-serie volgen heeft zo zijn voordelen als we een oudere track moeten selecteren. De eindtune van het eerste seizoen (vijfde aflevering) ‘Quarry’ levert ons een ware instrumentale classic uit 1969 op.

Athol-Brose – Nouvelle Vague: eigenlijk is het volgende nummer ook deels een classic, d.w.z. een nieuwe cover van een ouder nummer. Het oorspronkelijk nummer dateert uit 1988 en is van de hand van Cocteau Twins, begin november gewoon terug te vinden op de nieuwe cd van Nouvelle Vague.

Real big sky – Emma Ruth Rundle: heeft helemaal niets te maken met de bijna gelijknamige thrillerauteur Ruth Rendle. Een mij onbekende Amerikaanse singer-songwriter die in het folk -en avant-gardehokje wordt gestoken. Zit blijkbaar ook in een rockband die Marriages heet. Tourde in het voorprogramma van Wovenhand.

Tachycardia – Conor Oberst: en we gaan eruit met een folky die zijn strepen al verdiende bij o.a. Bright Eyes, Monsters of Folk maar ook bij zijn eigen Mystic Valley Band. Met de cd ‘Ruminations’ slaat hij opnieuw solowegen in. Meer ear candy volgt volgende week!

Advertenties

Posted 19/10/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: