Keek op de Week (171)   Leave a comment

zelfs-bij-wheel-of-fortune-onder-vuur

Ons goede voornemen in de vorige Keek (exact drie weken geleden) om er de volgende keer een coherenter geheel van te smeden zal ook vandaag niet lukken. Het enige lovenswaardige is deze keer dat we de kloof tussen de Keeks al hebben kunnen inperken van anderhalve maand naar drie weken pauze tussen beide edities. Dat betekent dat het ook deze week stukken en brokken info zijn die we lukraak op jullie zullen afvuren. Derde keer goede keer voor de volgende editie dan maar? We starten dit keer dan maar met het bericht dat we binnen enkele weken zullen weten wie de nieuwe president van de VS zal worden. Wat de einduitslag ook wordt, het zal sowieso een unieke winnaar worden. In het ene geval krijgen de Amerikanen voor het eerst in hun geschiedenis een vrouwelijke president, in het andere geval een president die ongeveer even intelligent is als het gros van zijn kiezers. Elk land krijgt de president/premier die het verdient, dus ik sluit zelfs een uitverkiezing van Donald Trump niet helemaal uit, al heeft hij de laatste weken veelvuldig ‘buitenspel gelopen’ (om er maar eens een voetbalterm tegenaan te gooien). Mocht Clinton winnen, dan zal ze dat deels te danken hebben aan de zwakte en de ongemanierdheid van haar republikeinse tegenstander.

Nu we de naam ‘Trump’ reeds hebben laten vallen, kunnen we misschien eerst een portie droevig nieuws meedelen? Dringend scheidsrechters (liefst goede!) gezocht in Vlaanderen, anders wordt het straks een knelpuntberoep, Hasselt heeft een probleem met wildparkerende studenten, het bedrijf Samsung zag haar aandeel kelderen, Marnix Kappers (73), Roger Blanpain (83), Mieke Telkamp (82), koning Bhumibol (88) en Dario Fo (90) bliezen hun laatste adem uit, Maggie De Block had een akkefietje met de chirurgen, er was heibel over de dotatie van prinses Elisabeth, er was de ophefmakende Pano(rama)reportage in Tremelo (wonen daar alleen racisten?), Mauro Pawlowski vertrok bij dEUS, er was de fel gecontesteerde Islamenquête in Humo, er was de vrij onnozele trend rond fake doodsprentjes (bij gestorven personages in ‘Thuis’ én ‘Callboys’), de schadeclaim voor onafhankelijke nieuwssite Apache en er was ook de niet onbelangrijke kwestie rond CETA, een verdrag tussen Canada en de Europese Unie waarbij onze Waalse landgenoten. Of die bezorgdheid terecht is laat ik vooralsnog in het midden, al vestig ik graag de aandacht op een boek dat straks over deze kwestie zal verschijnen. Misschien moeten voor- én tegenstanders dat boek maar eens lezen!

En onze portie goed nieuws! Tony Martin won het WK tijdrijden, Peter Sagan won voor de tweede opeenvolgende keer het WK, de Nobelprijs Literatuur was verrassend voor Bob Dylan, de president van Colombia Juan Manuel Santos won de Nobelprijs voor de Vrede, Spice girl Geri Halliwell is opnieuw zwanger op haar 44ste, Janet Jackson (50) is zelfs voor het eerst zwanger, een Belg won 167 miljoen euro bij Euromillions, David Bowie en Prince behoren nu bij de best verdienende overledenen, er is sprake van een Atlantic League in het voetbal, met OPHEF is er nog eens een nieuwe politieke partij opgericht (voor millenials dit keer), diesel en benzine zijn straks even duur (of was het nu goedkoop?) en Bernard Wesphael werd vrijgesproken van doodslag op zijn echtgenote. Voor mensen met écht wilde plannen hebben we nog volgende voorstellen: er is een vacature beschikbaar om directeur te worden van het Modemuseum in Hasselt, wie geld te veel heeft kan altijd een goed bod doen op de meubelen van David Bowie die te koop worden aangeboden maar de écht straffe tisten zitten straks weer klaar in hun zetel voor een nieuwe Super Sunday in het voetbal met o.a. Club Brugge-Anderlecht en RC Genk-STVV. We weten nog hoe dat vorige keer is afgelopen …

Advertenties

Posted 23/10/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: