Oorwurm van de week (29)   Leave a comment

agnes-obel

Er zijn nog een hoop zekerheden dit jaar: zo heb ik deze week voor het laatst dit jaar het gras gemaaid, ga ik vanavond zeker quizzen in Geel en onze oudejaarsavond op restaurant is ook al vastgelegd. Ook werkgerelateerd valt er nieuws mee te delen: we hebben binnenkort twee activiteiten voor kinderen op het programma staan: op zondag 20 november a.s. doen we iets rond de Gruffalo, één week later is het de beurt aan Lotje (op verplaatsing in de raadzaal van het gemeentehuis). Dat het dinsdagmenu van Luc Nilis en auteur Thijs Slegers op dinsdag 29 november staat geprogrammeerd in de evenementenhal hadden we hier al eerder verteld. Vóór we naar de muziek overgaan nog snel onze twee eerste activiteiten van 2017 in de kijker plaatsen: de allereerste is gloednieuw. Diëtiste en voedingsdeskundige Lobke Husson komt haar gloednieuwe boek voorstellen op dinsdag 17 januari 2017. Eén maand later heeft Suzy Kimpen het over burn-out en depressies, maar vooral hoe iedereen zich hiertegen kan wapenen. Razend interessant m.a.w., hopelijk kan dat ook worden gezegd van onze vijf oorwurmen van deze week.

Golden green – Agnes Obel: dat wij een flinke boon hebben voor deze Deense is geen geheim. Mogen wij een klein geheim verklappen? Veel kans dat haar recentste cd ‘Citizen of glass’ straks mijn eindejaarslijstje haalt.

You want it darker – Leonard Cohen: deze brave man is exact zo oud als mijn vader (82 jaar), dus als we hem hier ‘de opa van de popmuziek’ zouden noemen dan is dat een groot compliment. Cohen is een monument dat moet worden gekoesterd!

In other worlds – Barry Adamson: een tijd geleden vroeg Adamson aan zijn fans om hem videomateriaal door te sturen, dat hij eventueel zou kunnen gebruiken voor één van zijn videoclips. Zes fans mochten zich gelukkig prijzen, waaronder ook mijn nicht die geregeld hier van zich laat horen.

Mercury – SX: gisteren verkondigden we op deze pagina al luid dat er véél muzikaal talent zit in ons land en daar rekenen we uiteraard ook deze groep bij. Later deze maand komt hun tweede full cd eindelijk uit.

Creep – Radiohead: de classic bewaren we voor het laatst. In 1993 vonden wij dit alleszins een fijne schijf. We plaatsen ‘m natuurlijk ook omdat vorige week de blijde boodschap volgde dat ze volgend jaar Best Kept Secret zullen afsluiten (Rock Werchter ook trouwens, doch dit geheel terzijde). Beekse Bergen, here we come!

Advertenties

Posted 05/11/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: