Oorwurm van de week (30)   Leave a comment

het-zesde-metaal

Met al die vrije dagen die een ambtenaar heeft is het soms verwarrend welke dag we nu weer precies zijn. Vandaag is het maandag en morgen is er alweer een nieuwe vrije dag. Na de drukte van vorige week (Antwerpse boekenbeurs, concertje hier, concertje daar en een quiz in Neerpelt op donderdagavond, …) is het deze week bijzonder kalm. Woensdagavond quizzen we nog eens in eigen achtertuin (Kiewit) en vrijdagavond is er dan eindelijk onze zesde Lettermolenkwis. Daar zijn nog enkele plaatsjes vrij, maar dat wisten jullie onderhand wel, zeker? Dan kunnen we nu overgaan naar onze oorwurmen van deze week!

Naar de wuppe – Het Zesde Metaal: Wannes Cappelle en zijn maten die een repertoire brengen in het West-Vlaams en die dat zeker niet onaardig doen. Op 17 maart spelen ze bijvoorbeeld in Muziekodroom!

Kerala – Bonobo: Simon Green verblijdt ons begin 2017 nog eens met een nieuwe cd, ‘Migration’, en wij kozen voor de allereerste single die hij daaruit lanceert.

Dangerous drive – Laurent Garnier: op een quiz in Geel kregen we onlangs het onvermijdelijke ‘The man with the red face’ opgedist, maar wij opteerden deze week voor dit nummer uit dezelfde cd ‘Unreasonable behaviour’ (2000).

Bright lights – Archive: na al dat technogeweld uit het voorgaande nummer is het terug tijd voor wat introspectie. Persoonlijk vind ik zowel het electronisch als het gitaarkantje best oké bij Archive, maar er is dus duidelijk ook nog een derde weg.

Certainty – Temples: Temples is één van die hedendaagse bands die anno 2016 op tijd en stond de retrosfeer van de sixties perfect kan vatten. Bijzonder aanstekelijke muziek (in my humble opinion). Er is nóg beter nieuws: begin maart lanceren ze hun tweede full cd ‘Volcano’. Of ze retro blijven klinken of meer de kant van de electronica zullen kiezen is voorlopig nog eventjes afwachten. Wij zijn gelukkig volgende week terug op post voor een nieuwe portie oordegelijke muziek.

Advertenties

Posted 14/11/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: