90 Belgische bands/artiesten om niet snel te vergeten! (3)   Leave a comment

daan-en-isolde-lasoen

Terwijl de eerste festivalnamen vallen (de ene keer bijzonder boeiend, de andere keer kan ik een geeuw nauwelijks onderdrukken), komen wij met deel 3 van onze reeks. Wat weten we al over Rock Werchter 2017: Radiohead, Linkin Park, System of a Down en Foo Fighters), Pinkpop pakt uit met Green Day en System of a Down en Best Kept Secret is bijzonder trots op twee van haar drie headliners, zijnde Radiohead en Arcade Fire. Wij kunnen daar helemaal inkomen! Wij zijn trots op de volgende 15 artiesten uit eigen land.

DAAN: de ene valt voor het charisma van zanger Daan Stuyven, de ander voor de looks en de vrouwelijke inbreng van Isolde Lasoen. Of je kan goed leven met het totaalplaatje. Rarara …

Front 242: als je met je band één van de grondleggers van een muziekgenre bent (electronic body music) en je hebt zelfs aanhang buiten onze landsgrenzen, dan ben je een fenomeen!

The Neon Judgement: zie Front 242, eind jaren ’80 een keer live gezien in The Ritz (Kanaalkom), sloot goed aan bij de new wave/new beat stroming waarin wij toen eventjes verzeilden.

Toots Thielemans: één van onze grote vaderlandse muziekmonumenten die in 2016 van ons heengingen. Zelden zo’n lieve, bescheiden man als hem gezien, die met de grootsten der aarde heeft mogen samenwerken.

Girls in Hawaii: sympathieke Walen (écht waar, ze bestaan!) die door voldoende airplay aan deze kant van de taalgrens ondertussen niet meer weg te denken zijn uit de categorie ‘indie pop’ uit eigen land.

STUFF: vorige week nog live gezien in C-Mine en andermaal de bevestiging gekregen dat dit één van de beste en spannendste bands is die je in ons land kan vinden. Wie hen nog niet kent, uitchecken die handel!

Sioen: Gentenaar (niet te verwarren overigens met die West-Vlaamse textielreus), singer-songwriter ook die ik al enkele keren live mocht aanschouwen in verschillende samenstellingen.

Ultrasonic 7: band die o.a. bestond uit Kristof Michiels (DJ 4T4), Tom Derie (Soapstone) en bloedmooie zangeres Nia Saw, de grote doorbraak bleef helaas uit!

Noordkaap: Stijn Meuris & co zijn het levende bewijs (ook met Monza en Meuris trouwens) dat in het Nederlands zingen niet noodzakelijk een nadeel moet zijn. Ook wij behandelen dat genre dus niet stiefmoederlijk!

Fence: we gunnen zeker onze Hasseltse gouwgenoten (tweede op de Rock Rally van 1998, lang geleden alweer!) een plek in mijn persoonlijke lijst. Hebben zelfs een single gemaakt over onze vorige burgemeester, al klinkt die behoorlijk vijandig! 😉

Black Box Revelation: waren nog behoorlijk piep toen ze hun tweede plaats pakten op Humo’s Rock Rally 2006 en dat zijn ze eigenlijk nog steeds. In eigen land zijn drummer Dries Van Dijck en Anderlechtsupporter/gitarist Jan Paternoster immens populair.

Gabriel Rios: puristen zullen zeggen dat de man uit Puerto Rico komt, maar door zijn Gentse periode hebben wij ‘m eigenlijk een tijdje geleden al genaturaliseerd. Als dat in het voetbal kan …

The Go Find: electronicaproject van Antwerpenaar Dieter Sermeus, dat ontstond uit de assen van diens vorige band Orange Black. Ook een band die flink werd onderschat trouwens.

Balthazar: ongetwijfeld één van mijn persoonlijke favorieten (idem wat hun zijprojecten betreft), zij laten zien hoe het wél moet, ik zou bijna durven zeggen ‘Onbelgisch goed!’.

Gorki: band die een aantal classics op haar naam heeft staan, daar kan de dood van frontman Luc De Vos niets aan veranderen, integendeel … Tot volgende week dan maar voor deel 4?

Advertenties

Posted 15/11/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: