90 Belgische bands/artiesten om niet snel te vergeten! (4)   Leave a comment

trixie-whitley

Afgelopen weekend stond deels in het teken van muziek. Zo gingen wij vrijdagavond niet partycrashen in de Quint (ook al kregen wij van iemand een uitstekend aanbod!), omdat we daags nadien nuchter op zondagtickets voor BKS wilden jagen. ‘De aanhouder wint’ zegt het spreekwoord, zelfs als er na een kwartier ergens een bordje ‘uitverkocht’ is verschenen. Dat las ik althans ergens op een forum. Na dapper proberen kregen we rond 10u30 een bericht waar we ons aantal tickets konden ingeven, waarna de afhandeling (waarvoor we twintig minuutjes de tijd kregen) volgde. Bijna elf jaar na hun laatste Pukkelpopdoortocht kunnen we eindelijk nog eens uitkijken naar Radiohead! Dit gezegd zijnde: hier volgt deel 4 van onze reeks ‘lekkere muziek uit eigen land’. Enjoy!

Trixie Whitley: heeft duidelijk het muzikale talent van vader Chris zaliger geërfd. Verscheidene keren als voorprogramma gezien (o.a. bij Mocky en Sioen).

The Van Jets: zorgde voor één van dé televisiefragmenten van het jaar toen hij bij ‘De Pappenheimers’ door het decor zakte. Zakken met hun muziek gelukkig zelden door het ijs!

Channel Zero: niet dat ik nog vaak luister naar deze metalband, maar in de nineties van de vorige eeuw was dat wél nog het geval.

dEUS: mocht Tom Barman in de States zijn geboren, dan was ie nu ongetwijfeld een wereldster! Al zijn zijprojectjes horen eigenlijk ook in deze lijst thuis!

Raketkanon: op Play 2011 zag ik in zanger Pieter-Paul Devos de reïncarnatie van wijlen Kurt Cobain. Hij speelde toen met zijn andere band Kapitan Korsakov, die we op gelijke hoogte kunnen plaatsen.

Soulwax: het schijnen Gentenaars met streken te zijn, maar louter afgaande op hun muzikale verwezenlijkingen kan ik hen onmogelijk passeren in deze lijst. Zowel hun rockmuziek als hun dansoeuvre kunnen mij boeien!

Arsenal: de band, niet de gelijknamige voetbalclub! Geweldige herinneringen aan een topoptreden op de Dag van de Arbeid 2008 in Muziekodroom. Beter kan een concert haast niet zijn!

Eriksson Delcroix: muziek voor de cowboy in Ambijans! Het mooiste countrykoppel van Vlaanderen wordt er wel eens gezegd. Is het een fijn compromis als we zeggen dat Bjorn mooi kan zingen en dat Nathalie ook een mooi snoetje heeft?

Flying Horseman: omdat we er een goede gewoonte van maken rekenen we die andere band van Bert Dockx, Dans Dans, uiteraard ook bij die bands die iedereen moet ontdekken!

Madensuyu: thank God voor druilerige Pukkelpopedities! Die van 2014 bijvoorbeeld toen de regen ons naar de Chateautent leidde waar dit duo stevig van jetje gaf. Ik wist dat ze goed waren, maar zo goed …

De Portables: doen al 20 jaar eigenzinnig hun eigen ding, maar zullen voor mensen die van snelle, hapklare radiodeuntjes houden nooit mainstream genoeg worden. Is dat erg? Ja, want ze weten niet wat ze missen!

Amatorski: postrockbandje van Inne Eysermans & co, waarbij vooral hun Portisheadkantje mij waanzinnig intrigeert.

Louis Neefs: verongelukte op Kerstdag 1980 (een moment dat voor altijd in mijn geheugen gegrift staat). Volgens mijn moeder werd ik een blije baby telkens als ‘Margrietje’ op de radio kwam. True story!

Wim De Craene: 26 jaar nadat hij zelf uit het leven stapte nog steeds zéér relevant wat mij betreft. En zoals dat zo vaak gaat: toen hij nog leefde werd hij miskend, toen hij stierf kreeg hij wél waardering.

Sweet Coffee: zorgden voor een fris geluid in de Belgische dance, maar ondertussen is het opvallend stil van dat front. Zouden ze dan toch gesplit zijn? Volgende week zijn we er weer met een nieuwe selectie van ‘the finest Belgian artists’.

Advertenties

Posted 21/11/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: