Keek op de Week (173)   Leave a comment

ellie-delvaux-aka-blanche

Omdat we vandaag fris en fruitig willen beginnen droppen we hier meteen een beetje muzieknieuws. Onze nieuwe Waalse vertegenwoordigster voor het volgende Eurovisiesongfestival in 2017 is bekend: het is de 16-jarige Ellie Delvaux die onder de artiestennaam Blanche zal optreden. Niemand zal ons lynchen als we zeggen dat de Waalse inzendingen het in het verleden steevast beter deden dan de Vlaamse. Ik herinner me bijvoorbeeld dat we in 1986 de 14-jarige (maar op papier zestienjarige) Sandra Kim ooit stuurden en die won zelfs! 😉 Er was trouwens meer muzieknieuws deze week: zo zou Kanye West oververmoeid zijn (andere bronnen gewagen van huwelijksperikelen en een depressie), komt Rammstein naar Graspop volgend jaar, de Best Kept Secret zondag verkocht snel uit, Sting mocht de Bataclan heropenen, zangeres Pink is zwanger, de Bowieveiling bracht onverhoopt 40 miljoen euro op, Robbie Williams is de headliner van Werchter Boutique en muzikanten Leonard Cohen (82), Sharon Jones (60) en Leon Russell (74) kwamen te overlijden.

Ander slecht nieuws: 1500 banen verdwijnen bij ABN Amro, karakteractrice Joy-Anna Thielemans die het slachtoffer werd van hackers, meer dan 100 doden bij een treinongeval in India, onze voetbalscheidsrechters in eigen land blijven blunderen, Freddy Loix stopt op zijn 46ste met rallyrijden, Gaëlle Mys beëindigt op 25-jarige leeftijd haar carrière, 8.000 betogende militairen en alweer rellen in Brussel, voetbalclub Antwerp zwalpt, Deschacht in steeds nauwere schoentjes in de gokaffaire en striptekenaar Marc Sleen (93), acteur Robert Vaughn (83), schrijver William Trevor (88) en schrijfster Helga Ruebsamen (82) legden het loodje. Ik wil ook bewust niet te diep ingaan op een non-event als het Pietenpact. Dat we daar in 2016 überhaupt onze tijd nog aan verschijten (excusez le mot!) vind ik bijzonder verontrustend. Reizigers zullen misschien niet zo blij zijn met de backpackerstaks die Australië vanaf januari 2017 wil doorvoeren. En wat te denken van Beverly Whaling, de burgemeester van Clay in West-Virginia, die akkoord ging met de stelling dat Michelle Obama ‘een aap op hoge hakken’ was. De zakenvrouw die het bericht postte werd ontslagen, de burgemeester nam onder ‘zachte dwang’ ontslag. Slechts 5 % van onze landgenoten ziet werken na 65 nog zitten, we hadden een najaarsstorm die over ons land raasde en we werden eerlijk gezegd lichtjes onnozel van de mannequin challenge.

Waar werden we dan wél vrolijk van? 150.000 bezoekers voor de Antwerpse boekenbeurs (ook al bleef de teller 4.000 stuks onder het vooropgestelde aantal hangen), de perschef van San Marino die voetballer Thomas Müller lik op stuk gaf na een makkelijke interlandzege van zijn land, de rondborstige Lesley-Ann Poppe en haar vriend Kevin Lebreton werden de trotse ouders van zoontje Gabriël, aartsbisschop Jozef De Kesel werd kardinaal, dat fastfoodketen KFC mogelijk naar ons land komt is goed nieuws voor alle culinaire fijnproevers, saaiheid troef bij het uitreiken van de nieuwe Michelinsterren (in onze provincie blijft alles status-quo), tv-figuur Steven Van Herreweghe is terug herenigd met zijn ex en het rommelt ineens serieus bij het Vlaams Belang, een partij die dacht de wind terug in de zeilen te hebben. Voorzitter Van Grieken riep Dewinter ter verantwoording omdat die een dubieuze ontmoeting had met Griekse extremisten en Anke Van dermeersch (de blonde partijbimbo) werd uit het partijbestuur gezet. Ze moet ook haar mandaat teruggeven, maar ze weigert. Dat gaat nog een heuse soap worden in ’t Stad. De Parking kijkt ondertussen gezellig toe met een zak popcorn en een colaatje. Ook een gezellige doorbraak in de Kasteelmoord uit 2012, een moord die tot twee keer toe besteld zou zijn. Wanneer Jan Verheyen het geheel gaat verfilmen is nog niet bekend. Op zoek naar een mooie intelligente vrouw? Marlène de Wouters is blijkbaar al vier jaar een gescheiden vrouw, al heeft ze dat uitstekend weten te verbergen. En wij vonden het bizar toen we lazen dat er voor Gentse studenten een app is gemaakt om contact te kunnen leggen met hun profs. In onze tijd kon je na de les een prof nog gewoon aanspreken! En we gaan er deze week uit met wat stichtende woorden. Beminde gelovigen, vanaf zondag a.s. verandert het ‘Onze Vader’ zeer lichtjes van toon. Wen er alvast aan, ook al verschilt de herwerkte versie amper van de vorige. Hallelujah!

Advertenties

Posted 23/11/2016 by ambijans in Algemeen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: