Oorwurm van de week (32)   Leave a comment

badly-drawn-boy

Gisterenmorgen togen wij (nadat het ijs overal van de wagen was afgekrabd) naar onze boekenleverancier in Boortmeerbeek, een plek net achter Herent in Vlaams-Brabant. We waren niet alleen, want er waren ook medewerkers van de bibliotheken van Merksplas en Kortenberg aanwezig. We kregen eerst wat inside informatie over de firma en over de manier waarop zij precies werken. Daarna mochten we een kijkje gaan nemen bij de boekverzorgster (die souplesse, die snelheid, die hoeveelheid boeken die ze op dagbasis verwerkt!) en daarna in hun magazijn, een redelijke hal waar de materialen binnenkwamen en werden gesorteerd. Tijdens de broodjesmaaltijd die daarop volgde was er tijd om nog wat te chitchatten en daarna reden we weer huiswaarts. Soit, hieronder staan ook nog de vijf oorwurmen van deze week!

All possibilities – Badly Drawn Boy: onze classic van deze week hoorde ik vorige week toevallig nog eens op Radio 1 passeren. Eigenlijk is het hele oeuvre van BDB zwaar onderschat. Wie weet duikt ie dus nog op in één van onze andere rubrieken.

The one moment – OK Go: de muziek van deze heren uit Chicago is bijzonder goed te pruimen, maar er valt nóg meer te genieten voor mensen die van steengoede en bijzondere videoclips houden. Tip: check ook eens al hun vorige videoclips!

Golden blossom – Wovenhand: zanger David Eugene Edwards (16 Horsepower) mag dan al een tijdje ‘In de Heer’ zijn, dat belet hem niet om af en toe eens een deftige schijf op de mensheid los te laten. Atheïsten kunnen vooraf uit voorzorg een Dafalgan slikken en er zich daarna aan wagen!

Flight from the city – Jóhann Jóhannsson: wie nog op zoek is naar een deftig Sinterklaascadeautje voor volwassenen: Jóhann Jóhannsson speelt op 7 december a.s. in CCHA. Ik ga die avond quizzen, anders zou ik het wel weten. Aanrader voor liefhebbers van Max Richter, minimalistische of naar filmsoundtracks neigende muziek.

Love sick – Bettie Serveert: ‘bestaat die band nog steeds?’ hoor ik sommige mensen al denken. Ja dus en toevallig klinken ze nog steeds goed. Op dit nummer krijgen ze vocale steun van Peter te Bos, de frontman van Claw Boys Claw. Volgende week zijn wij opnieuw op de afspraak met nieuwe, hartverwarmende schijfjes in deze koude dagen.

Posted 30/11/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: