Blaudzun @ MOD   1 comment

blaudzun

Vanavond ademen we opnieuw muziek, dit keer zelfs in gezelschap van mijn broer en mijn dertienjarige petekind Louise. Op 7 oktober verscheen de nieuwe plaat van Blaudzun, drie jaar na zijn succesvolle vierde studioalbum ‘Promises of No Man’s Land’. Hij noemt de release een “work-in-progress en dat dat zo zal zijn totdat de tour ten einde is”. Blaudzun koppelt aan de release van zijn nieuwe album een Europese tournee die vanavond in Muziekodroom landt! In 2012 stond hij vlak voor zijn doorbraak al op Play Festival en hij keert nu terug langs de grote poort. De excentrieke Utrechtenaar en mysterieuze muziekraaf ontving drie jaar geleden een gouden album voor het album ‘Heavy Flowers’ en een Edison voor ‘Beste Zanger’. Opvolger ‘Promises of No Man’s Land’ was opnieuw een succes: de gelijknamige single werd tot 3FM Megahit en Studio Brussel’s Hotshot uitgeroepen en de song werd door de NOS gebruikt als titelsong voor de Olympische Winterspelen. Blaudzun verkocht clubs uit in Duitsland, Zwitserland, België en Nederland, speelde op Pukkelpop, Pinkpop, Rock Werchter en drie maal op Lowlands. Genoeg goede redenen om aan te nemen dat het vanavond weer koekenbak zal zijn. Met Kim Janssen is er ook een support act, die wij al eens ooit aan het werk zagen. Geen idee of we die opnieuw zullen meepikken.

UPDATE

Het ‘grote concertdebuut’ van Louise werd een meevaller. Een deftig gevulde zaal smulde van begin tot eind, dus van opener ‘Between a kiss and a sorry goodbye’ tot het orgelpunt eindigend in de bisronde met ‘Promises of no man’s land’. Tussenin passeerden o.a. ‘Solar’, ‘Who took the wheel’, ‘Heavy flowers’, ‘Hollow people’, ‘Jupiter’ en ‘Don’t waste the shadow’. Haar favoriete nummer ‘Elephants’  hoorden we niet, dus volgende keer toch maar eens om verzoeknummers roepen! Nog één concertje te gaan dit jaar!

Advertenties

Posted 10/12/2016 by ambijans in Concert, Muziek

One response to “Blaudzun @ MOD

Subscribe to comments with RSS.

  1. Misschien volgende keer tot het allerlaatste blijven.
    De tweede sessie bisnummers waren “Streetcorner Shouter” en als allerlaatste nummer “Elephants” in een prachtige uitvoering.
    Ik bleef totdat de artiesten het gebouw verlieten, en heb daardoor de kans gehad om enkele woorden te wisselen met Johannes, en hij heeft zelfs mijn copietje van “Heavy Flowers” gehandtekend.
    Bovendien had ik even daarvoor de setlist gekregen van één van de techniekers.

    Maar voor de rest, inderdaad een prima concert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: