Aangename concertjes in 2016   Leave a comment

the-crowd-is-getting-mad

Het quizgebeuren zorgt ervoor dat wij ons concertjaar 2016 dan toch definitief hebben stopgezet. De keuze was dit jaar héél wat minder groot, nu we ervoor opteerden om Pukkelpop 2016 (met pijn in het hart uiteraard!) voor de verandering eens te skippen. Toch kwam er nog voldoende aangenaam kijk -en luistervoer op ons af. Wij zagen dus minder muziek voorbijkomen (negatief), maar kunnen wél melden dat we dit jaar geen échte tegenvallers aantroffen op ons parcours (positief). Haalden mijn eindlijst bijvoorbeeld niet, maar klonken ook best aardig: Mount Kimbie, A Place to Bury Strangers en Nordic Nights (met o.a. Liima), allemaal in MOD. Wat zit er dit jaar dan wél in mijn eindlijst? Drie Belgische acts, een aantal retro-acts (en dat bedoel ik niet denigrerend) én een aantal gevestigde waardes die zelden ontgoochelen. De helft van ons concertgeluk raapten wij zowaar in onze eigen achtertuin (Muziekodroom). Limburg boven quoi! Het allerbeste werd ook opgespaard voor de tweede helft van het jaar.  Ons lijstje staat in compleet willekeurige volgorde.

10. Blaudzun (MOD)

Wij hadden de (vermoedelijk) jongste concertganger bij die avond en zij was onder de indruk. De band klonk helemaal zoals we verwacht hadden, dus wat kan een mens zich nog meer wensen.

9. TaxiWars (MOD)

Het moet niet altijd dEUS zijn, ook in andere gedaantes kan Tom Barman ons plezieren. Dat jazzy uitstapje was dus zwaar de moeite!

8. Ash (MOD)

Nostalgie is de naam van een ietwat (foute?) radiozender, maar we gebruiken het woord ook als we naar ‘onze helden van vroeger’ gaan kijken. In het geval van The Posies viel dat in 2015 zwaar tegen, gelukkig deed Ash het een heel stuk beter.

7. Killing Joke (MOD)

Meer dan waarschijnlijk het concert waarin er het meeste decibels werden geproduceerd (thank God for earplugs!), maar wij genoten elke seconde van die vette gitaren die voorbijraasden. Nu nog zorgen dat het geluid tijdens de hele gig optimaal blijft!

6. Melanie De Biasio (C-Mine)

Het zou nogal statisch zijn en bij momenten een beetje saai worden, zo werd ons vooraf ingefluisterd. Uiteindelijk viel het een stuk beter mee dan verwacht. De Biasio kreeg terecht een staande ovatie.

5. Massive Attack (Paleis 12)

Paleis 12 wierp zich die 10 februari op als een mooie locatie, die nóg meer genoegdoening zou hebben gegeven indien het geluid er optimaler was geweest. Toch waren er voldoende elementen om de genotsfactor omhoog te halen, de aanwezigheid van Horace Andy bijvoorbeeld.

4. Nonkeen (MOD)

Ook niets dan lof voor hetgeen Nils Frahm en zijn kornuiten presteerden eind april. Nonkeen is één van de redenen waarom we Duitsland soms nog kunnen appreciëren, indien het medicament in de juiste doses wordt toegediend. 😉

3. Stuff (C-Mine)

We kregen al een voorproefje van het nieuwe werk dat deze heren in 2017 zullen uitbrengen en dat klonk alleraardigst. Meng vier topmuzikanten met één mixmaster en je krijgt één van de beste bands die ons land rijk is!

2. Tindersticks (CCHA)

Men zegt dat perfectie niet bestaat, maar wij durven dat betwijfelen. Het woord kon zeker worden bovengehaald voor wat Tindersticks ons tijdens Allerheiligen opdiste. Magistraal!

1. Wilco (Ancienne Belgique)

Eén van die fijne herfstavonden die een ritje richting Brussel meer dan rechtvaardigden. Wij waren alleszins blij dat we tickets hadden voor hun eerste van twee snel uitverkochte doortochten in de AB. De mensen daar zijn zo vriendelijk om toffe optredens integraal online te gooien, zo ook deze keer!

Advertenties

Posted 19/12/2016 by ambijans in Concert, Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: