Oorwurm van de week (35)   Leave a comment

meuris

Naast enkele eindejaarsrubrieken blijven we verder investeren in onze vaste rubrieken (in de ene al wat meer dan in de andere). Gisteren liet ik mij hier al ontvallen dat ons concertjaar is afgesloten. Onze quizteller voor 2016 staat nog op ‘twee stuks te gaan’: eentje in Paal, de andere in Eindhout. Afgelopen weekend speelde ik nog eens twee quizzen: Nog Gaaw Iejene in Ravels (vorig jaar verdienstelijk geëindigd met het oudercomité van Retie), dit jaar de hele quiz op kop met FC Annemie, maar in de superronde nog overtroefd door De Duvelkes. Zaterdag speelde Moedige Missers de Populaire quiz in Veerle. Vooraf geen échte verwachtingen, een plek rond de top 10 leek mij al een meevaller. Een onuitgegeven vijftal: Hanne, Patrick, Bart, Jurgen en ik. Winnaar STML maakte slechts één foutje (in de laatste ronde dan nog), wij maakten er vijf (even veel/weinig fouten als Moordgat/WvA) maar door een betere superronde was plek 2 van ons. Hoe lang zou dat geleden zijn? We lieten nog een aantal kleppers (Bonne Cuvée, Psychoburger, Calabria, Pelter Skelter, Hive Mind, …) achter ons. En we melden graag dat we ons eerste verjaardagsetentje van 2017 hebben geregeld. Over naar de orde van de dag: onze oorwurmen. Wellicht de voorlaatste editie van dit jaar.

Bimbo van het jaar – Meuris: in 2017 komt Stijn Meuris met een nieuwe cd op de proppen en die zal ongetwijfeld weer de moeite waard zijn. Dit nummer parkeert al weken in onze oorschelp. Wij hebben trouwens jaarlijks één vaste afspraak met Stijn op de Zebracinema filmquiz in Maaseik.

Shock Machine – Shock Machine: we vernoemden deze band al eens op deze blog toen we iets schreven over Klaxons. Eén vierde groepslid van deze ter ziele gegane band (James Righton) brengt volgend jaar zijn titelloze full cd op de markt.

What have you done for me lately – Janet Jackson: af en toe doe ik elders inspiratie op zoals voor deze classic die opdook in één van de afleveringen van seizoen drie van de prima serie ‘Black Mirror’. De bewuste aflevering bulkte trouwens van de 80’s muziek.

Heart of the wild – Parallels: wij kenden dit synthpoptrio uit Toronto tot voor kort nog niet. Het gaat om broer en zus Dodson en één gezamenlijke kennis. Twee full cd’s op hun palmares en eentje onderweg voor februari 2017.

Angel – Mozart’s Sister: hetzelfde kan worden gezegd over het soloproject van Caila Thompson-Hannant uit Montréal. Ze schijnt goeie vriendjes te zijn met de iets bekendere Grimes. De tweede full cd van deze dame verschijnt eveneens in februari. Volgende week ergens mag je onze sloteditie van 2016 verwachten.

Advertenties

Posted 20/12/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: