Keek op de Week (174)   Leave a comment

ik-word-het-liefste-wakker-naast-evi-van-acker

Met mijn rubriek ‘Keek op de Week’ is het een beetje identiek hetzelfde gesteld als met de wereld op dit moment: komt het allemaal nog ooit goed? In 2016 alvast niet meer denk ik. We zijn nl. maar van week 153 tot 174 gekomen, wetende dat een jaar 52 weken telt. In 2017 kan dat nog twee richtingen uit: blijven zwalpen en na pakweg 200 edities in schoonheid eindigen of de draad terug oppikken en er een nieuw elan aan geven. Om al een klein beetje de daad bij het woord te voegen ‘in schoonheid eindigen’ opteer ik deze week als opener voor de ravissante zeilster Evi Van Acker, die op het Sportgala de show stal met haar glitterjurk. We trekken de lijn nog eventjes door met enkele sportberichten om (via enkele omwegen) met het slechte nieuws te eindigen. Schiet niet op de boodschapper, want het is deze keer de schuld van de vrachtwagenterrorist/de kerststaltraditie/de socialisten (schrappen wat niet past).

Maar we gingen dus verder met sport. We hadden dit keer bijvoorbeeld tennisster Petra Kvitová (die letterlijk én figuurlijk) iets aan de hand had met een inbreker, haar collega Viktoria Azarenka werd moeder van een zoon, Club Brugge haalde (zoals te verwachten viel) nul punten in de CL, Charleroi en Standard kregen eveneens nul punten nadat ze zich alweer misdroegen in de pintjesliga, Kevin De Bruyne gaat trouwen, onze sportman/vrouw van het jaar zijn respectievelijk Greg Van Avermaet en Nafi Thiam, de Braziliaanse voetbalclub Chapecoense, die eind vorige maand 19 van haar 22 spelers verloor in een vliegramp, Magnus Carlsen verlengde zijn wereldtitel schaken, het nieuwe dopingschandaal in Rusland, seksueel misbruik in het Engelse clubvoetbal, de weergaloze voetbalklasse van Napolitaan Dries ‘Maradonna’ Mertens en het feit dat wereldkampioen F1 Nico Rosberg luttele dagen na zijn titel alweer zijn afscheid aankondigde.

In ons luikje leuke nieuwsfeiten onthielden we o.a. dat van geslacht veranderen in de toekomst makkelijker wordt (no worries, wij hebben geen wilde plannen!), Astrid Bryan is opnieuw getrouwd, ‘Royalty’ stopt er eindelijk mee op tv, crimineel Patrick Derochette (52) overleed, woordfetisjisten weten nu dat ‘samsonseks’ het nieuwe ‘woord van het jaar’ is, ‘DAB’ won in de categorie ‘kinderwoord’. Op StuBru is ‘De Warmste Week’ opnieuw in gang geschoten, de Vlamingen wonnen dit jaar het ‘Groot Dictee’, onze Belgische biercultuur is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed en dronken chauffeurs in Canada lopen het risico op een verplichte portie Nickelback als ze op heterdaad worden betrapt. Bevoegde minister Ben Weyts overweegt ondertussen om het plan ook hier door te voeren, maar dan met Milow.

Het zwaartepunt ligt alweer op negatieve nieuwsfeiten. Fasten your seatbelts zou ik zeggen! Niet meer onder de levenden: Cubaans monument Fidel Castro (90), fotograaf/filmregisseur David Hamilton (83), muzikant Colonel Abrams (67), actrice Zsa Zsa Gábor (99), acteur Andrew Sachs (86), auteur Paul de Wispelaere (88), muzikant Greg Lake (69), Nederlandse televisiekok Joop Braakhekke (75), ruimtevaarder John Glenn (95), cartoonist Peter van Straaten (81) en arts Henry Heimlich (96). Matteo Renzi trad af als premier in Italië, de 92-jarige Robert Mugabe is kandidaat om zichzelf als president op te volgen in Zimbabwe, de aanslag op een Berlijnse kerstmarkt waarbij inmiddels twaalf slachtoffers te betreuren vielen, de Russische ambassadeur in Turkije, Andrej Karlov, die werd doodgeschoten, Geert Wilders werd tot ‘politicus van het jaar’ verkozen in Nederland (en dan maar wijzen naar die domme Amerikanen die Donald Trump tot nieuwe Amerikaanse president verkozen), voormalig pornobaron/mislukt zakenman Dennis Black Magic is terug op vrije voeten, politieke onlusten in Kongo (vooral veroorzaakt door president Joseph Kabila) en dan houden we graag wijselijk onze mond over die zogenaamde kerststalhistorie in Holsbeek waarin staatssecretaris Theo Francken ook een woordje meende te moeten meespreken. Echt wereldnieuws m.a.w. thuishorend in diezelfde dwaze categorie als de hele zwartepietendiscussie. Leren ze het dan nooit?

En wij onthielden ook dat Sophie Dutordoir de nieuwe NMBS-baas is geworden, dat John Crombez de politieke benoemingen wil afschaffen (waar zijn partij uiteraard nooit aan heeft meegedaan!), dat de mondaine gemeente Brasschaat een gooi doet naar het Guiness Book of Records in de categorie ‘meeste dronken schepenen per gemeente’ (de teller staat ondertussen op vijf van de achttien geïntoxiceerd), de Molenbeekse schepen Annalisa Gadaleta (Ecolo-Groen) die onder vuur kwam te liggen door haar zogezegd ‘islamofobe’ boek, de 18-jarige Roemeense Aleexandra die haar maagdelijkheid veilde voor twee miljoen euro en het feit dat er nogal wat bekende Vlaamse koppels uit mekaar zijn gegaan de laatste tijd. In dit lijstje o.a. Annemie Struyf, Matteo Simoni, Nathalie Meskens én Véronique De Kock. Mocht je de komende maand wéér niets vernemen over ondergetekende of over het wereldnieuws bijvoorbeeld, dan is de kans niet onbestaande dat ik Véronique De Kock in huis heb gehaald. In eerste instantie heb ik mijn kans gewaagd bij Evi Van Acker, maar haar vriend was niet zo blij met mijn charme-offensief. 😉

Posted 21/12/2016 by ambijans in Algemeen, Sport

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: