Oorwurm van de week (36)   Leave a comment

the-platters

Het kerstvoetbal mag dan in Groot-Brittannië misschien spectaculaire wedstrijden opleveren, in ons land was het niveau eerder aan de lauwe kant. Zo zagen wij een matig Anderlecht winnen op Gent (dat zelfs met 10 man bleef imponeren), tegen Charleroi deed RSCA dat nog eens dunnetjes over. Genk was dan weer onmondig op Zulte Waregem (waarna Peter Maes de laan werd uitgestuurd), maar het herpakte zich prima tegen Gent (dat een flutmatch speelde). Club Brugge zag ik dan weer met veel moeite Moeskroen opzij zetten. Nee, dan was Chelsea-Bournemouth toch betere kost! En STVV-Standard mocht er ook best wezen. Soit, we gingen het een beetje over muziek hebben zeker?

Smoke gets in your eyes – The Platters: deze song haalt mijn laatste oorwurmenlijst van 2016 omdat ik ‘m toevallig hoorde als afsluiter van de film ’45 Years’. The Platters maakten muziek die zelfs mijn ouders waarderen, kan je nagaan!

Legend has it – Run The Jewels: misschien is RTJ wel één van die goede redenen waarom men wel eens beweert dat je de vernieuwing niet in de hedendaagse pop -en rockmuziek, laat staan in de dance (de TML-verkleutering) moet gaan zoeken. Rap en hiphop zijn de genres die je tegenwoordig in de gaten moet houden. Ik neem aan dat dit in 2017 gewoon op Pukkelpop staat, toch?

Nightfall pale blue – Kid Koala featuring Emiliana Torrini: wie deze Canadees niet kent, moet zijn indrukwekkende cv maar eens bekijken. Naast muziek maakt onze man ook graphic novels. Hij is o.a. bekend van zijn remixes voor o.a. Coldcut, Amon Tobin, Jack Johnson en Emeli Sandé. Emiliana Torrini is één van Ijslands bekendste musici (maar dat wist iedereen allicht).

We the people … – A Tribe Called Quest: deze band gaat ondertussen al meer dan 30 jaar mee, bracht onlangs nog een nieuwe cd uit en mag zichzelf net als RTJ (zie track nummer twee uit dit lijstje) trendsettend noemen. De band wordt in één adem genoemd met pakweg De La Soul, toch ook een grote naam.

She’s gone away – Nine Inch Nails: en we gaan er deze maand uit met een track van Trent Reznor, die net vóór Kerst nog snel een EP uitbracht. Op dit nummer zijn de backing vocals van zijn bevallige eega Mariqueen Maandig. Hier en daar hoor je er echo’s van Joy Division in terug. Zo, dat was het voor 2016. Wij zien jullie snel terug in 2017!

Advertenties

Posted 28/12/2016 by ambijans in Muziek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: